86 dollar köper snygghet, lunch och kaffe

Idag tog jag tag i mig själv och gick till medibank och claimade tillbaka lite pengar. jag fick hela 86 dollar. Yes rik igen!

Det tog ca två minuter. och det var lunchtid. Det var helt fantastiskt. Fick fylla i ett papper och lämna in kvitton. Det tog längre tid att läsa skylten vilken köknapp jag skulle trycka på än för dem att trycka fram mig när jag väl fått en lapp. Effektivt, det gillar vi.

Skönt är också att jag nyss bokat bort hela 70 dollar till min frisör för att bli sommarfin i håret. Och så slösade jag bort $15 på kaffe och lunch. Det var osmidigt.

Del VI - Saker att dricka

Del I - Saker att längta till

 

Del II - Saker att göra i Helsingborg

 

Del III - Saker jag vill göra men förmodligen inte kommer att göra

 

Del IV - Min planering första helgen

 

Del V - Saker att eventuallt sakna från Australien


 Del IV - Saker att dricka

 • Flädersaft
 • Staropramen på GP och hemma
 • Cider i olika skepnader
 • Bravo äppel- och päronjuice. Alltid bästa bakisfrukosten
 • Ramlösa med lingon och lime om de fortfarande har den
 • Andra smaksatta mineralvatten
 • Kaffe
 • Turkiskpepparshots alt. Fishermans på pl13
 • Blaskigt kaffe på ebbas, för det ska det vara
 • Svartvinbärsfestis
 • Orange mjölk, men bara pyttelite
 • Diverse viner som inte är från australien. För visserligen är det ju gott med aussie-viner men ibland är det ju trevligt med annat
 • Ryskt bubbelvin
 • Vitt boxvin med mamma när vi äter räkmacka
 • Och inte att förglömma citronvand på båtarna
 • Och äppelmust hade ju varit gott

Anna undrar om det är någon hon glömt bjuda in till festen

Jag ska ju ha typ fest den 14 juni. Jag tänkte bara kolla om det är någon som läser mig blogg som vill komma och som jag glömt bjuda in? Tyvärr är jag ju helt facebookig och har planerat hela festen där...

Skriv en kommentar eller något så hör jag av mig med detaljer.


Och för er som både har facebook och läser min blogg kan jag meddela att det förmodligen blir lasagne till dem som vill komma på middag innan förfesten börjar. Det bokar man genom att säga till. Hitintills har jag bokat in tre, men hoppas på fler. Och vill man ha sovplats är det rätt kört om man inte är helt desperat eller heter Matilda.

böcker är tunga

Jag är smidig jag. Idag gick jag till biblioteket för att plugga lite. Väl där hittade jag några böcker att använda och lite sånt. kanske en fyra fem stycken som jag gick och lånade. Sen när det var dags att gå hem var väskan lite lagom tung. Min dator väger en del och sen fyra böcker på det. Tungt. Men det var ju inte bara dem böckerna som jag lånade på biblan idag, utan jag hade ju såklart släpat med mig fyra böcker dit också. Riktigt välplanerat att ta med böcker Till biblan. Och ännu dummare blir det hela för att jag hade ändå tänkt åka tillbaka till biblan imorgon klockan tidigt så jag tar bara med böckerna hem för att jag inte vill att någon ska sno dem medan jag inte är där. Och nu är mitt axelparti stelt som en bräda.

Jag funderade på att gömma böckerna i en annan hylla så att bara jag visste var de var, men det kändes för otrevligt. Dessutom är det ju inte så smidigt om man glömmer bort var man gömde dem, eller en bibliotekarie kommer och hittar boken och sen inte placerar den direkt i sin riktiga hylla. Då står man där utan bok.

Jag har typ 15 böcker hemma från biblan. Det låter ju mycket, men jag har ju tre uppsatser att skriva och fem böcker för varje är ju rätt lagom då. Men jag har en lärare som tycker att man ska använda Många referenser. Hon sade (om min förra uppsats) att det var en som fått distinction (näst högsta betyget, och i universitetssammanhang väldigt bra) med bara 6-7 referenser. Jaja, så betyder det att för en dubbelt så lång uppsats vill hon ha dubbelt så många eller? Så många har jag inte pallat leta upp.

UTS 20 years young

Det luktar rostade mackor. Sitter i skolan på min nyupptäckta favoritplats på en knepiglooking soffa i huvudbyggnaden. Det är rakt ovan för ett stort område i skolan som kallas the concourse. På ondagar är det gratis frukost. Jag ska mig gå ner och ta mig en macka senare.

I år fyller mitt universitet 20 och det ska firas på fredag med fest hela dagen. Jag ska nog inte gå för jag ska på något annat som jag inte kommer på det svenska namnet för. Horse racing.

20 år, det är gammalt det! Lite yngre än mitt förra universitet i Lund, enligt wikipedia grundades det 1666. 342 år gammalt.

Slogan för 20-årsjubileumet är UTS 20 years young!

Så det kan gå.

skolsnack

Jag börjar bli lite stressad. Jag har inlämning av en uppsats på fredag. Och jag har bara skrivit 500 ord. Smidigt. Men min nya strategi har faktiskt varit att vänta till jag blir riktigt stressad för då måste jag göra det och kan inte komma undan. Så på min planering står det idag 13-18 PCA. Det står för Power and Change in Australia som ämnet heter.

Mellan 9 och 10 ska jag jobba med CIE, en uppstats jag sagt att jag skulle vara klar med till idag ungefär. Den är inte påbörjad, eller jo jag har skrivit 500 ord.

telefonera mera

Förövrigt så är mitt internet fortfarande paj. Och det är lättare att nå mig på telefonen för en gångs skull. Om ni nu skulle behöva få tag i mig.

Gårdagens I-landsproblem


1. Mitt internet är paj

2. Vårt nerladdade och brända sopranos säsong 5 fungerar inte längre

3. Något kul som jag sade igår kväll men glömde bort

Sen var jag tvungen att förklara för lucas vad "i-land problem" var för något. Jag beskrev hipp hipps chipsproblem (chipsen är för små för att dippa). Det tyckte han var kul.

internetlös igen

Mitt internet är paj igen. Störigt. Nu sitter jag i skolan och bloggar. Det tog nästan en hel termin innan jag kom på hur man fixade upp sig på skolan trådlösa. Väldigt clever av mig. Förövrigt ska jag till optikern idag igen. Det börjar blir tråkigt. Tråkigt är också att de nya linserna hon gav mig ändå gör mig rödögd. Grattis Anna.

organiserad men utan självdiciplin

Jag är numera en rätt organiserad typ. Jag gör diverse tidsplaneringar, en mängd "things to do"-listor och har ett smidigt filnamn-system på datorn. Jag ägnade till och med en halvtimme eller så på att göra ett template på inlämningsdokument. Smidigt. Visserligen känns det inte som slöseri med tid, för har man fixat layouten och försättssidan och sånt så slipper man ju krångla med det när man sitter där och fibblar sista kvällen innnan inlämning. Som tur är gör jag inte sånt längre. Alltså sitter och skriver uppsatser kvällen innan. Den jag jobbar på idag ska till exempel vara inlämnad på fredag. Och två som jag ska lämna in veckan efter det är mer eller mindre klara. Ska bara REFERERAS och snyggskrivas. De är båda "creative writing" så de måste vara bra på språklig nivå och storymässigt. En kallar jag Literary Essay, som väl egentligen är en uppsats, men med diverse personliga detaljer, historier osv. Den andra är en del av vad jag kallar "the powderfinger stories" en serie noveller eller kapitel inspirerade av låten Powderfinger. Se youtube nedan. Jag har bara börjat med den här delen. Andra som ska skrivas är hur pappan sköt sig själv, hur Emmy-Lou drunknade i floden och höjdpunkten får väl bli själva bankrånet. Och om ni nu undrar vad fan jag pratar om kan ni nog få läsa den om ni frågar snällt. Men just nu är den fortfarande rätt kass. Och jag funderar på att skriva om den där uppsatsen från början. Det skulle jag gjort i förrgår.


FIND REFERENCE

Idag pluggar jag. Litegrann så där på en höft. Det går dåligt. När jag inte gjort något alls klockan tolv gick jag till ett fik för att plugga och äta lunch. Visade sig att jag valt ett cafe där jag inte kände mig bekväm att sitta kvar i flera timmar och jobba. Först trodde jag att jag lyckats hitta ett ebbas i newtown. De hade femtiotalsmöbler och allt. Men sen visade det sig att maten var skitkass och de lyckades hälla vanlig mjölk i mitt kaffe. Hur fel kan det bli? Så istället för att sitta där och plugga gick jag hem. Nu sitter jag och krånglar till allting. Jag väntar på en bra öppningsmening för min kassa uppsats. Jag tror nog att så fort jag börjar skriva så kommer det att gå rätt så hyggligt. Jag testar i huvudet, men alla låter påhittade. Vilket är rätt sant. Det är mer än ett ställe som jag helt sonika har hittat på något och sen gjort en liten notis FIND REFERENCE till mig själv. Väldigt clever.

Ikväll blir det tacomys hos Sandra och Nasrin!

SenareSå här ser jag ut när jag sitter hemma och dricker lite vin. Snart sitter jag i din soffa och dricker lite vin!!

segt

Oh, vad det är segt att plugga. Jag gör ju faktiskt ingenting även när jag sitter framför datorn och "pluggar"


Jag satt istället och lekte med min webcam. Spännande. Hade varit hemma och "pluggat" där, men sitter och väntar på att klockan ska bli efter tre, för då är det dags att ta sig till Walsh Bay för att gå på en launch av en bok. Det är Sydney Writers' Festival i veckan.

jag klagar och tittar istället på vad blir det för mat.

Oj, vad jag har varit osugen på att jobba med skolan idag. Först så snodde lucas min datorn och lekte med google earth. Sen gick jag till optikern. Sen jobbade jag på en typ novell som som tur är ska lämnas in som skoluppgift om två veckor. Men jobbade jag på dem två uppsatserna som står på schemat? Nej, se det gjorde hon inte. Imorgon kommer att bli en lång dag i skolan. Hade jag inte varit lat hade jag åkt till skolan lite tidigare imorgon och börjat redan klockan åtta. Men så kul ska vi inte ha det. Istället blir det plugg på skolbiblioteket mellan lektion och sak med UTS Writers' Society på eftermiddagen. Vi har en sådan nu. Writers' society that is. Vi hade vårt första möte i tisdags.

Att åka till Sverige, en felräkning

Förövrigt kan jag meddela att jag räknat fel på veckorna och saknar numera en del. Jag hade tänkt skriva en sista del torsdagen jag kommer hem.

Men det kan ni fetglömma, för då måste jag döpa om serien till "Att åka till Sverige - en serie i typ sju delar plus en del till" och det låter ju heltokigt!

Del V - Saker att eventuellt sakna från Australien

Att åka till Sverige - en serie i typ sju delar


 

Del I - Saker att längta till


Del II - Saker att göra i Helsingborg


Del III - Saker jag vill göra men förmodligen inte kommer att göra


Del IV - Min planering första helgen

 

Del V - Saker att eventuellt sakna från Australien

 

 • Lucas
 • Thai Pothong - där jag äter panang duck
 • Khao San Road - Real Thai (jo stället heter faktiskt så) - där jag köper red curry till lunch för $6.50
 • Newtown i allmänhet
 • Elizabeth's bookshop
 • Saker som är billigare här typ restaurangbesök och pubrundor
 • Lucas hemgjorda pommes (jag vet faktiskt hur man gör dem, så det så!)
 • Homebrands bubbelvatten
 • Japansk mat
 • Billig bio
 • Mitt utmärkta stekjärn
 • Diverse goda viner. Typ Oysterbay. Du, den ska jag nog ta med mig hem.
 • Min kudde
 • Och jag hade nog saknat Efter Bröllopet, men jag köpte smidigt nog den till pappa i födelsedagspresent

torsdag

Och så var det torsdag igen och dags att längta efter Sverige. Trevligt värre. Annars var jag hos optikern igen. Fick ett par nya linser så vi kan testa om det var de förra linserna som var problemet. Tror nu att det kanske bara är jag som varit paranoid och tyckt att ögonen blivit röda de senaste veckorna. Vi får se. En helt ny passform är det tydligen. Och jag längtar efter pengar.

"Sagan om Annas matvanor"

Nu är klockan strax fyra och det är dags att tända lampan i taket. Det blir så mörkt här annars. Någonstans mellan halv fem och halv sex är det helt plötsligt mörkt ute. Plopp så är solen bakom horisonten igen.
När jag flyttade hit gissade jag på att sommarsolen skulle vara det jag saknade mest. Det blev väl inte så. Jag gillar att det inte blir vintermörkt, och jag vande mig vid sommarmörkret. Men ändå ska det sitta riktigt fint med lite kvällsol. Trevligt värre tänker jag ha det i sommar. Annars kan vi ju konstatera att det jag saknade mest är kebabpizza. (om man inte räknar familj och vänner, men det tycker jag inte att man ska göra. Dem saknar man även om man bor långt borta i sverige.) Så sunkigt. "Hej, jag heter Anna. Jag saknar kebabpizza." Fast kanske saknar jag prästost mer. Förra gången saknade jag fil. Det gör jag inte längre. Men jag drömde härom natten att jag hittade laktosfri fil i kyldisken. Det var en fin dröm.

Nu handlade det om mat igen. Snart får jag kalla den här bloggen "Sagan om Annas matvanor" istället. Undrar hur många som hade läst den då...

kebabvarning

Problemet med Australiensisk kebab är såsen och brödet. De använder inte mjukt och gott pitabröd som hemma, utan kör på lebanesiskt tunnbörd. Det är väl gott, men inte lika mjukt och saftigt. Och så har de inte den goda vitlöksåsen vi har. De kör på garlic yoghurt som inte smakar alls lika gott. Dessutom envisas dem med att grilla skiten i en sandwich press. Jag fick en som inte var det en gång och det var godare. Ska be om det i fortsättningen. Och så får man förstås ingen feferoni.

Men jag läste idag på allt om mat att en kebab tydligen ska innehålla ett helt vinglas med matolija. Tur att man inte äter kebab så ofta.

Tricket med feferoni är att man biter av en bit och sen häller vätskan inuti på sin kebab eller pizza.

Mrs Pozzey

Det ringde nyss en säljare som ville att jag skulle byta bredbandsleveratör till Telstra, alltså Australiens Telia. Han frågade om jag var Mrs Pozzey. NEJ! sade jag.

Mrs Pozzey. Det låter som om jag är typ 50 år och sådär mysigt småtjock.

Tänk om någon hade ringt hem till dig och frågat om du var Fru Någonting. Nej, jag trivs bra med Ms Nordstrom. Det funkar fint.

Vad jag gjorde igår.

Igår gjorde jag inte så mycket alls. På dagen iallafall. Vi hade varit ute på fredagen och jag kände mig inte på topp på lördagen. Igår skulle vi ut och fira 17 mai. Det blev inte så mycket av just det. Istället för att gå till stället med alla norrmän stannade vi kvar på förfesten till senare och gick istället till någon klubb där vi inte blev insläppta allihopa, så jag och lucas åkte hem. Gick genom  halva stan först för att köpa en kebab. Jag gick till Hungry Jacks på hörnan. Alltså Burger King.

Idag väntar plugg och ännu mer plugg. Hoppas jag. Får inte lata ner mig idag.

"jag vill inte dö"

Det var nån som laddade ner smultronstället på min datorn. Tror att det var jag. Annars på tal om film så såg jag Efter Bröllopet igen. Denna gången utan textning. Jag + danska= sant! (Det kan också bero på att jag sett den tre gånger på två månader.) Idag klarade jag mig hela vägen fram till bergravningen innan jag började gråta.

Sverige? Nej tack!

Jag sitter och tänker på Sverige en hel massa nu så här i snart-åka-hemtider.

Jag är ändå inte alls sugen på att bo i Sverige. Inte nu, och inte på rätt så länge. Visst, jag skulle kunna tänka mig studentliv i Lund; jag kan sakna gymnasietiden i Helsingborg. Men någonstans gillar jag bättre att bo i Australien. Jag har vant mig. acklimatiserat mig. Jag kom till och med på mig häromdagen med att tänka att jag kommer att sakna sour cream när jag är i Sverige (inte för att jag kan äta det men ändå). sour cream är typ en blandning mellan creme fraiche och gräddfil. Fast egentligen är det mest som gräddfil, fast lite som creme fraiche. Man kan till exempel in koka den lika lyckat som creme fraiche, och den smakade inte lika gott i början. Jag klagade en hel massa det första året eller så. Var skitsur för att man inte hade ordentlig creme fraiche. Men nu sitter jag och suktar efter sour cream varje gång lucas äter det.

Förövrigt var det en massa saker som jag klagade på första året, som jag numera är. Ja, whatever.
Jag kom på mig själv härom månaden, när jag drack vin men några nyfunna svenska vänner - Australian blä hit och Australien blä dit. och så frågade de varför jag bodde här då. Ja, nog för att man klagar på avsaknaden av ost och andra matprodukter, och få mig inte att prata om feminism och jämställdhet och sånt. Men vill jag hellre bo i skitkallt mes-Sverige där folk inte pratar med annat folk, och där jag oftast gör en svensk*, där man klagar på det mesta och ...  jantelagen? Nej, just nu vill jag inte bo i Sverige. Men som jag sade till Lucas kusin häromdagen: någonstans längre ner vet jag att jag drömmer och hoppas om att bli skönlitterär författare och jag skriver många gånger bättre på svenska (inte för att man kan läsa sånt på bloggen som i snart ett år har varit skriven på sämre språk än mina tonårsdagböcker) än på engelska. Och jag är ju också en mes-svensk som oftast gör en svensk.

Så lyssnar man på Björns vänner och påminns om den fina svenska kulturen (och människorna) som inte finns någon annanstans.*Alltså medvetet gå förbi någon man känner utan att säga hej.

Del IV - Min planering första helgen

Att åka till Sverige - En serie i typ sju delar

 

Del I - Saker att längta till

 

Del II - Saker att göra i Helsingborg

 

Del III - Saker jag vill göra, men förmodligen inte kommer att göra

 

 

Del IV - Min planering första helgen
 

Torsdag:

 • Landa
 • Ta tåget till Sverige
 • Bli hämtad med bilen, förmodligen
 • Äta frukost med systrarna - ostmackor
 • Träffa pappa för lunch. (Ska bara komma ihåg att fråga pappa och malena också.)
 • Vila på eftermiddagen inför middag
 • Mmmm - kebabpizza

 

Fredag:

 • Skriva inköpslista och förbereda Äntligen Hemma fest
 • Köpa nytt partyplagg att ha på festen
 • Eventuellt luncha på Ebbas
 • Åka till Danmark för alkoholinköp alt.
 • Gå till Systemet
 • Städa lägenheten
 • Laga middag
 • Laxmiddag med mamma och systrarna
 • Ta med alla tre systrar till GP eftersom vi dåmera är över 18 allihopa!

 

Lördag:

 • Sovmorgon
 • Åka och handla med mamma
 • Äta en andra frukost med bullar och ost och apelsinmarmelad
 • Och kaffe
 • Städa lägenheten
 • Laga tilltugg
 • Duka
 • Middag
 • Förfest
 • Utgång

 

Söndag:

 • Hemkomst
 • Sovmorgon
 • Dålig tv
 • Oppmanna

Vi gick i tjugo minuter för att få lite japanskt

Mmm Chicken Karaage Don till lunch. Mums. Men både jag och lucas var fortfarande lite hungriga så vi gick och åt en Pear, rum and almond tart och en Apple Slice med custard till efterrätt. Oj vilken god lunch det blev.

Jag försökte få Lucas med in i en massa klädaffärer för han har sagt till mig i flera månader att han behöver lite nya skjortor. Men det ville han förstås inte, den tönten. Istället stod vi och tittade på posters i över tjugo minuter. Vår lilla lunchpaus tog två timmar från start till slut. Och sen drack vi te.

Jag köpte en påse miso-soppa på väg hem. En kopp sådan skall avnjutas senare ikväll.

Anna frågar ut Anna om hennes dag

Anna: Jaha Anna, Vad gjorde du hela dagen när du skulle plugga stenhårt?
Anna: Ja, jo, jag satt mest och läste bloggar på internet.
Anna: Produktivt!
Anna: Men jag gick iallafall till banken och växlade mynt.
Anna: mmm och hur lång tid tog det? En halvtimme kanske?
Anna: Typ. men jag ska plugga sen. Jag lovar. Har ju hela lördagen och söndagen på mig.
Anna: Du tror inte du kommer att vara lite bakis efter 17 mai då?
Anna: Nej, det löser dig.
Anna: Jo, det tror vi på. Skärp dig nu.
Anna: Ja, om en kopp te.

längtar efter ett matbord

och vet ni vad jag längtar till. Att äta middag vid ett matbord. Jag har ätit middag i soffan i två år och det är tråkigt nu. Jag vill ha ett matbord!! Snart (läs i juli) ska jag pusha för att hitta en ny lägenhet, eller ett bättre sätt att möblera.

marx and weber.

Ni vet den Där saken. Som ni måste göra, men har skjutit upp en massa, och så blir man alldeles stel och kall i kroppen varje gång man tänker att NU måste jag ju faktiskt göra det. Jag har lite sån känsla inför min fråga till Power and Change. Jag måste prata om marx och weber och deras "social theories" och hurvida de är relevanta för den nya australiensiska regeringens policy för "social inclusion". det är inte kul så här när man faktiskt måste göra det. Borde valt global uppvärmning, eller något annat jag redan vet och tycker saker om.

Och nu när det blir mycket i skolan kommer bloggen också bli mycket om skolan. Jag vet att det är rätt trist. Men det är så det får bli ett tag. Senare idag ska jag gå och växla 70 dollar i mynt till sedlar. Jag tänker nog smyga till mig en fika för fem av dem.

Och jag hade en bra idé men sen så fick jag prestationsångest för det var en i min klass som hade mycket bättre koll än mig.

nedräkning

om 18 minuter måste jag börja göra vettiga saker. Skit också.

ett öga rött

Och för den som spänt sitter och väntar på att höra hur det gick med mitt öga,

Jag är nu inne på fjärde veckan utan linser och jag tror att mitt öga fortfarande är infekterat. Blä. Det är torrt och lite rött här och där. Jag håller mig borta från linserna ett tag till, men det börjar bli riktigt jobbigt nu.

pluggerlerande, lyxig lunch och allmänt babbel

Jag har bytat till nya bloggen. Spännande.

Idag sitter jag och försöker fixa lite stålar. Jag tänkte att jag skulle gå till mitt försäkringsbolag och claima tillbaka lite pengar från diverse läkarbesök. Men då måste jag ta mig hela vägen in till stan, och det pallar vi inte idag. Istället ska jag nu dricka en kopp te och slappa i ytterligare en timme, innan jag drar mig till skolan för att pluggelera på biblioteket. Eller egentligen bara låna lite böcker som jag redan spanat in från nätet. Jag ska kanske till och med lyxa till det med köpt lunch!!

Nu har jag i detalj planerat 3 av 3 uppsatser som är de enda jag har kvar att fixa. Förutom en novell som redan är halvklar. Jag har tillochmed börjat skriva på en av dem, fast det är hela tre veckor kvar tills jag ska lämna in den.

Jag har gått från att ha varit den mest oplanerade typen jag känner till den som planerar mest. Det är bra när det gäller skolarbete.

manliest artist of the year

och en till. Moneybrother - "årets manliga artist 2003"

Lucas: Oh, he was voted the manliest artist of the year?

Bögman och avschnitzel

Lucas tycker att det är jätteroligt är ordskämta på svenska. Han tar ord som låter som något annat och skämtar om det. Typ igår när vi var och drack öl med några polare. Vi pratade av någon anledning om Ingmar Bergman. När man säger Bergman på engelska, vilket jag brukar göra när jag pratar med australienare, så låter det gärna som Bögman. Det tycker förstås lucas är kul. HA, HA, HA.

Den han körde ikväll var den sämsta på länge.

Lucas: It'be nice with some schnitzel. Yum. But you have to eat vegetable with schnitzel. ...
Lucas: You know what Swedish people eat in front of the TV?
Jag: ...
Lucas: Avschnitzel!!!! HAHAHAHAHA. (Lucas rullar runt på golvet och skrattar.)
Jag: Va?
Lucas: som i avsnitt

Could I have a large soy cappucino please?

Och så går jag och köper en jvla stor soy cappucino på väg hem från skolan. Nu kommer jag inte kunna somna ikväll. Det kommer att sluta dåligt. Redan nu kan jag känna hur kaffeinet sprider sig i kroppen.

Köttfärssås för blandhushåll

Köttfärssås för blandhushåll

En stor gul lök eller två mindre
3 paprikor i valfria färger
3 stjälkar selleri
1 färsk chili
2 burkar krossade tomater
Pressad citron
Salt
Peppar
Olivolja till stekning.

För köttätare
1 kg nötfärs

För vegetarianer
Quornfärs alt.
blandade bönor


Finhacka lök och paprika. Börja steka löken och lägg i paprikan efter en liten stund. Man kan förstås om man vill ta en paprika av varje färg. Grön paprika blir rätt snyggt men jag tycker att grön paprika är ogott och det närmaste sådan kommer min matlagning är när jag kör kundvagnen förbi hyllan i grönsaksaffären. Medan löken blir riktigt mjuk finhacka sellerin och lägg i den med paprikan och löken. Och tänk inte att ni kan strunta i sellerin för den är hemligheten. Om man råkar tycka väldigt illa om selleri kan man, om man tvunget måste, ha bara en selleribit i och finmixa den i mixern. Hacka också chilin och släng i den. Jag gillar mycket chili. För köttätare så bryner man nu köttet i en annan stekpanna och häller sedan i den i grönsakerna. För vegetarianer få häller man i quorn. Ska man ha bönor i så kan man gärna vänta med dem till det är kanske en kvart kvar av koktiden. Salta och peppra. Sedan häller man i krossade tomater. Gärna ska de vara rätt goda. Vissa sorter smakar ogott och de ska man inte använda. Och använd inte krossad tomat smaksatt med chili sen innan. Blä. Nästa trick är att pressa i en halv citron. Mums. Låt koka i en halvtimme eller så. Sen är det klart. Såsen används med fördel till lasagne, eller med annan pasta.

onyttigt

I fredags var vi ute med kusinerna och åt middag. Det var trevligt, och det blev så sent att vi inte kom hem förrän sex ungefär. Vi gjorde ingenting på hela lördagen.

Idag har vi gjort ungefär lika mycket. Vi kör svenskt idag. Till frukost blev det pannkakor, till lunch väntar janssons frestelse.

Segt.

Yes, Internet!

Äntligen har jag fått mitt internet tillbaka! Efter två dagar i djungeln och två timmar på telefon med vår ISP så är vi uppkopplade igen!

Jag kan ju inte göra någonting utan internet. Jag kunde inte ladda på mobilen för att skicka sms, hur ringer man folk då?

Nu ska jag spendera två timmar med att observera min uppkoppling, men jag tror inte jag behövde ringa tillbaka.

Del III - Saker som jag vill göra, men förmodligen inte kommer att göra

Att åka till Sverige - en serie i typ sju delar

Del III - Saker som jag vill göra, men förmodligen inte kommer att göra

 

 • Åka till köpenhamn
 • Åka på någonslags semster till typ Paris eller Stockholm
 • Fjällvandra
 • Hänga på stranden en massa
 • Gå på Dunkers
 • Grilla på gröningen
 • Köpa en massa skor
 • Och en massa kläder

internetproblem

Mitt internet pajade helt idag. Först gick mitt mitt trådlösa sönder. Sen så slutade mitt andra internet att funka med. Och just som jag laddat upp mig på min grannes trådlösa för att beklaga mig här så började det fungera igen. Så det kan gå.

Idag ska jag iväg och kolla på fotoutställning.

Jag längtar efter den dag då internet är tillgängligt för alla för en ynka summa, i stil med tv-licens.

tiggare, inte ett yrke för mig

Idag pratade jag med min pappa på msn. Det var trevligt. Efter ett tag styrde jag in samtalet på hur fattig jag var så att han skulle erbjuda sig att skicka pengar. Men sen när han som planerat erbjöd sig att skicka pengar så fick jag dåligt samvete och sade att han inte alls behövde göra det... Det var inte ett bra tiggeri det där.

Så om ni har saker att fixa i sommar som ni vill att någon annan ska fixa, typ klippa gräset, rensa garaget eller andra tråkiga sysslor, har ni en Anna som gärna står till tjänst! Nu ska jag sno pengar från mitt svenska konto.

som att tjuvröka, fast med ost.

Vi köpte en dansk blåmögelost till festen. Resterna av den smygäter jag när lucas inte är hemma.

mmm danmark

slutspurten

Hejsan,

Jag har helt glömt bort att jag borde ladda upp inför slutspurten i skolan. fyra veckor och fem inlämningar kvar. Grattis Anna. Jag har rätt så bra koll tror jag. Jag har iallafall börjar planera alla, förutom en. Som ska lämnas in på fredag ungefär. Smidigt.

Iallafall kan det nog vara så att jag kommer att var lite mindre internetig och inte titta på tv alls de närmast tre fyra veckorna. Det blir nog bäst så. Men det är bara fem veckor kvar nu.

Dumma hd.se

Hd.se har slutat fungera. Jag kan inte läsa tidningen längre. Innan idag när testade jag med explorer så fungerade det lite bättre. I en sida. Sen blev det blankt igen. Idag är det plugga plugga plugga som gäller, men jag ska nog läsa bok i en halvtimme först. När man gått upp halvt åtta fastän man har sovmorgon kan man ju få slappa lite extra.bon 43

Idag fick jag bon. Party hela eftermiddagen.

Nu ska jag göra andra saker.

Svenskfesten i korthet

Gårdagens svenskfest var en stor succé. Maten var god, sällskapet trevligt och alkoholen flödade. Det sisnämnda ledde förstås till en mkt slapp dag idag. Vi åt pannkakor till frukost, som Lucas lagade medan jag diskade i mina operationshandskar.

Kvällen i siffror.
 
Deltagare: 10
Foton tagna: 45
Snygga kort på mig: noll
Glas vin: många
Turkisk peppar shots: 3
Turkisk peppar shots spillda på golvet: 1
Sönderslagna glas: noll
Sillbitar i Annas mage: 1
Laxbitar: 2
Köttbullar: 5
Bortglömda maträtter: 1 (matjesill i ört och citronsås)
Tomma ölflaskor imorse: skitmånga
Brännsår: 1
Pubar inte insläppt på: 1, 2 för lucas
Glas hittat i tonfiskröran i morse: 1

Jag kommer ihåg

Jag kommer ihåg när min syster kom hem efter en kent-konsert och spelade the ark för mig

Jag kommer ihåg första gången jag åt japanskt.

Jag kommer ihåg första gången jag var hörde kent live och det regnade.

Jag kommer igåg hur det kändes att gå utanför flygplatsen in i ett nytt land.

Jag kommer ihåg en hel massa andra saker som det blir för sentimentalt att rada upp.Kul hur musik påminner en om så många glömda saker.

Just nu, Jag kommer ihåg hur jag dansade mig svettig på Johnossispelningen förra året.

Musika baby

Jag fixar musik till festen. Sitter och laddar över alla låtar från mina dataskivor till min lilla dator. Det går fint. Sen efter festen kan jag ju bara ta bort dem. Min dator börjar bli lite full nu. Jag kollade nyss. 72 GB kvar. Jag tror nog att det får plats.

Sen Lucas dator slutade fungera normalt så laddar vi ner på min dator istället.

Att åka till Sverige - Saker att göra i Helsingborg

Att åka till Sverige - En serie i typ sju delar


 

Del I - Saker att längta till

 

Del II - Saker att göra i Helsingborg

 

 

 • Promenera i norra hamnen, förmodligen ett antal gånger
 • Gå på dunkers för en gång skull
 • Grilla på gröningen
 • Gå till Dinsko, H&M & Trampolin
 • Ta båten därifrån - till danmark
 • Gå runt i alla bodstadsområden och vara nostalgisk
 • Lära sig alla busslinjer igen
 • Stå utanför tivoli i öl och pisslukten och stå i kö (fast det har jag inte gjort på länge. Är det kö kommer man bara tillbaka senare.)
 • Åka till väla
 • Landborgspromenera
 • Gå till bibblan och lukta på böcker
 • Öla på GP
 • Äta kebab mitt i natten efter utekvällar, alternative äta hamburgare från max
 • Prata i munnen på mig själv i ekotrappan utanför dunkers

huvudvärk

Efter fem timmar och fyra paracetamol börjar min huvudvärk blir något hanterbar. Det hjälpte inte med att sova en stund, det hjälpte inte att ligga helt still med stängda ögon. Till slut flyttade jag till soffan, svalde några fler tabletter och tittade på harry potter. Nu gör det bara lite ont.

Ett tag var jag halvt blind eftersom jag hade tappat bort mina glasögon och på grund av förlamande smärta inte kunde röra mig snabbare än en snigel. Jag var tvungen att ringa Lucas tillslut. Nu ska jag sätta igång ärtsoppan.


Förövrigt kan jag meddela att Daniel Radcliffe suger.

RSS 2.0