webproblem

Jag har haft en stressig halvtimme här på jobbet. Jag råkade messa till en av sidorna på vår hemsida och hade ingen aning om hur jag skulle fixa det. Tur för mig att jag är smart. Jag fixade det.

Men fortfarande vet jag inte var resten av filerna ligger. Det är störigt.

busy week

Idag kom Emelie tillbaka till Sydney. Hon ska nu vara här i lite över två veckor. Jippie! Vi har väl inga planer, särskilt som jag har en ovanligt hektisk vecka. Visserligen inget tråkigt, förutom idag. Jag skrev till student-tidningen att jag gärna skriver recensioner för dem. Ikväll ska jag på min första filmvisning. Det är inte en film jag skulle gått och sett själv om man säger så.

Och på tisdag har vi möte med UTS Writers' Society, och på onsdag är det Lofty Words, vår poesikväll. Sen på torsdagen är det BBQ igen i huset. Sen ska jag nog ta det riktigt lungt i helgen.

Jobb.

Jobba jobba jobba. Trevligt värre. När jag klagar på jobbet här så ska ni inte ta mig på allvar. Jag älskar mitt jobb!

Torsdag

Jag är inte alls sugen på att jobba, eller gå på universitetet idag. Jag vill skriva.

Daniel is the shit.

Och jag var hos frisören idag. Kortare än kortast hitintills. Jag är nöjd.

ringar

Jag har hela hakan och halva munnen i ett glas med ljummet salt vatten. Ni undrar varför? Jag upptäckte idag att man skulle tydligen göra det varje dag när man skaffat piercing. Oops.

Jag vill ha ring snarast.

På tal om ring, kan ingen ringa mig någondag?

Jag behöver hjälp!

Jag håller på att bestämma om jag kommer hem i sommar eller ej. Jag har några alternativ.

Alternativ 1 - Åka hem i sommar
Jag åker hem i juni och går på Marias student. Stannar i 3-4 veckor ungefär och försöker förmodligen ta mig till Stockholm och eller Irland/England/Paris

Fördelar:
 • Sommar
 • Marias student
 • Missar större delen av vintern i Australien.
 • Midsommar

Nackdelar:
 • Kommer inte ha några pengar.
 • Måste ta ledigt från jobbet igen (kan ju räknas som fördel förstås)
 • Folk jobbar och är inte tillgängliga för häng
 • Dyrt med flygbiljetter

Alternativ 2 - Åka hem över jul och nyår
Jag åker hem strax innan jul och stannar till åtminstonde den 7 Januari. Firar jul och nyår i Sverige (första gången på fyra år) och går på farmor och farfars 50års fest.

Fördelar:
 • Jul med familjen
 • Pengar inget större problem (eftersom tänker jobba heltid fram till jag åker)
 • Farmor och Farfars fest
 • Folk är lediga över jul och sånt
 • Man får fysiska julklappar

Nackdelar:
 • Svensk vinter
 • Missar bästa delen av den australiska sommaren
 • Extremt dyra flygbiljetter
 • Nämnde jag svensk vinter?
 • Dyrt att köpa julklappar till alla

Alternativ 3 - Åka hem sommaren 2010
Väntar med att åka hem till sommaren 2010.

Fördelar:
 • Sparar CSN skuld
 • Hinner spara ihop pengar och kan stanna längre
 • Sista chansen att låna pengar från CSN till flygresan

Nackdelar:
 • Hinner nog bygga upp en rejäl hemlängtan om jag inte åker hem på två år
 • Sara kanske ska komma då


Vad tycker ni där hemma?

BBQ igår kväll

Jag är seg idag. Igår hade vi grillafton, eller BBQ som man säger, hemma i huset. Det blev lite senare än jag hade tänkt. Och jag fick vänta typ 15 min på bussen imorse. Jag var tio min sen och chefen var redan här när jag kom, så kan inte låtsas att jag var här till halv  nio. Hmmm.

Ikväll måste jag tyvärr skriva en recension/analys av Efter Bröllopet. Det går förhoppningsvis rätt så smärtfritt.

BBQn var trevlig. En massa folk och en massa öl. Vi åt peruvianskt kött, svensk janssons och grekisk sallad. Fint.

Kul var också att vi var en grupp med en massa olika nationaliteter. Nio räknade vi till.

1 Australienare
1 Svensk
1 Irländsk
1 Tysk
1 Nya Zealändare
1 Peruvian
1 Colombian
2 Engelsmän
2 Danskar

Och vår panda Po som är från Indonesien.

Onsdag

Och idag ösregnar det igen. Hösten har börjat med dåligt väder.

Tisdag och lite mer

Igår så var det inget jobb för min del utan heldag på universitetet. Efter skolan gick jag till mitt UTS Writers' Society möte och blev vald till Vice-President. Tjosan.

Sen så fick jag gå och hem och intervjua nya flatmate-kandidater. Drew flyttar motvilligt tillbaka till Irland och vi behövde fylla hans rum. Vi träffade en nio-tio stycken killar som var intresserade av att flytta in. Gabriel, en av dem som redan bor här, tyckte det var smidigt att bjuda några av kandidaterna på öl. Det tyckte inte vi andra. De stannade alldeles förlänge. Alla förutom en, han hade vi inget emot om han hängde ett tag. Det är också han som ska flytta in.

Sen köpte vi pizza och drack ännu mer öl. Jag ska inte dricka något resten av veckan tror jag.

Fast på söndag ska vi fira/sörja att Drew lämnar oss med en peruviansk grillafton. Det blir nog skoj.

Måndag

På måndagen jobbade jag och fick sen plugga järnet på kvällen för jag hade en presentation dagen efter. Den gick bra. Men kul var det inte.

Jag, Drew och Steffi gick och åt japanskt. Det var gott.

Söndag

Jag pluggade inte alls som jag hade tänkt utan slappade bara, tills det var dags för nästa fest. Nathalie fyllde år i veckan och det skulle firas med bbq på stranden. Tyvärr så ösregnade och festen förflyttades till en bar. Jag hade nog inte gått om det inte varit så att en kille skulle komma dit. Han var tre timmar sen.

Lördag

I lördags var jag inte alls sugen på att göra något alls. Jag ville bara läsa min bok. Som jag förövrigt började på vid nio, och var klar med vid fem. Fast det var Mardi Gras och vi hade bestämt att vi skulle gå dit. Sagt och gjort vi köpte boxvin och kollade på gayparad. Det var kul, men man blev sliten.

Fredag

I fredags hade bjöd Steffi på tysk middag. Potatissallad och någonslags köttbulle. Vi drack mycket tysk och senare australiensk öl. Jag gick och lade mig vid fyra. På lördagen pluggade jag inte alls som jag hade bestämt.

...

Jag har varit bakis hela helgen. Tystnad.

Nej, jag är inte redan lunchhungrig.

hmmm, vad ska man laga ikväll? Igår gjorde jag köttbullar och potatis. Det blev gott även om färsen inte var så fin. Den smakade lite gammal fastän den var ny från slaktaren. Jag bjöd min tyska medboende på denna svenska måltid och kan nu se fram emot en tysk middag på fredag. smidigt fixat.

Jag är sugen på svensk pizza.

Eller en köttbit av något slag. Häromdagen blev jag sugen på en köttgryta, men det blev aldrig av. Skiter nog i det denna vecka.

Vad kan man ha på pizza? ost, någon god skinka kanske, lite grönt. jag önskar de hade creme bonjour här. med kantareller.

Bloggen fyllde 500 inlägg och jag missade det.

Nej tusan också. Jag missade mitt 500-inläggjubileum med flera inlägg. Fyra närmare bestämt om man räknar detta. Kanske kan ni istället hjälpa till lite och berätta om ni kommer ihåg något speciellt bra jag skrivit. Kommentera mera!

budgetering

Jag håller på att fixa en budget till mig själv. En halvårs grej som ska hålla koll på hur mycket pengar jag har att spendera och på vad. Jag får ju en klumpsumma pengar av CSN i början på terminen som ska i teorin räcka till mat och hyra och sånt. Tyvärr brukar det inte riktigt gå till så. Delvis är det för att jag brukar vara fattig som en kyrkråtta veckorna innan CSN dimper ner, och blir därmed lätt exalterad av att ha en massa pengar på kontot. Sen när terminen väl börjar är det oftast inte så kul att kolla på kontot. Så också även i år. Visserligen har jag så det räcker gott och väl till hyra resen av terminen, men maten får jag nog ta från lönen.

Problemet är förstås att jag inte vet hur mycket jag spenderar på mat och sånt längre. Innan hade jag en bestämd summa som skulle räcka. Nu får det bli ändring på det. Så nu har jag bestämt att jag har två veckor framöver där jag ska skriva ner alla pengar jag spenderar. Ner till minsta tuggummipaket och bussbiljett.

Nu ska vi få ordning på sånt.

Och då kanske man lista ut redan nu när jag måste leva på potatissoppa.

RSS 2.0