En elak mygga

Jag blev helt nyss attackerad av en mygga på ett väldigt oartigt sätt. Hon försökte inte ens smyga med vad hon ville och satte sig mitt på knäet där jag kunde se henne. Tyvärr blev jag helt förskräckt och lyckades inte döda den. Och jag kan inte ens hitta myggsprayen så det finns en risk att jag blir biten hundra gånger inatt. Det är ju sånt man får stå ut med när värmen börjar komma. På tal om natt ska jag gå och lägga mig nu.

Godnatt

MatbilderHej,
Här är lite bilder på mat jag har lagat den senaste månaden eller så. Trogna läsare kommer kanske ihåg smörgåstårtan jag lagade för ett tag sen. Se bildbevis ovan!! Ni hittar även en flygande jacob som lätt var den godaste sådan jag någonsin ätit. Och också chokladmuffins som står i kylen och väntar på att Lucas ska komma hem och äta upp dem. De var riktigt mumsiga med en nypa hackat citronskal i.

Billigare i tyskland

Och man kan få den ännu billigare om man köper den från tyskland. Synd att jag inte är så bra på tyska. Fast de har väl inte svensk text heller. Om det är någon som kan tyska och vill undersöka om  mp3.-player.de
har svensk text på nedan nämnda telefon så hade jag blivit så nöjd.

Nej nu är klockan 19:00 och jag ska fortsätta skriva arbetet jag har undvikt hela veckan.

Sony Ericsson W810i

Jag vet faktiskt vad jag verkligen vill ha i julklapp. (Förutom att min familj kommer hit och hälsar på vilket är önsking nummer ett!). Jag vill ha en Sony Ericsson W810i. Den vita modellen! Jag har planerat att köpa denna telefon i ca en månad och har mest väntat på att min nuvarande telefon ska gå sönder lite mer för att på så sätt motivera köp av ny telefon. Men förra veckan upptäckte jag att Lucas modell inte har svensk text. Hur töntigt är inte det? Jag har iallafall den senaste veckan försökt ta reda på om man kunde få sin telfon uppdaterad med svensk text men har fått negativt svar på det. Så nu måste jag vänta till jag åker hem till Sverige igen innan jag kan köpa mig en ny telefon. Hur sunkigt är inte det? Men så kom jag på att jag borde be någon av er där hemma att kila iväg och köpa ovan nämnda telefon och skicka den med första bästa person som ska besöka Australien. Så nu ska jag fösöka ta reda på hur mycket jag måste betala för en svensk Sony Ericsson W810i. Och jag har hittat billiga på internet. Vilken fin plan jag kommit på.

Det här är ännu en ursäkt

Jag skulle egentligen lämna in en saga idag. Jag ahr jobbat på den hela dagen men kommer inte förbi inledningen och början på konflikten. Jag har koll på saker men jag får inte till språket alls. Det är nog därför jag fastnar. Jag förklarar för mycket och så blir jag orolig att sagan är för krånglig osv. Det slutade med att jag inte pallade trycket och skickade in två utkast istället. Jag hoppas de ger mig nån kommentar som kan hjälpa. Jag ska nog skicka till syster sara också och se vad hon tycker. Sara brukar vara bra på sånt. Själv tror jag att de andra på kursen kommer att tycka att jag är värsta bitchen som klankar ner på deras sagor. Jag läste en skrivarkurs på gymnasiet och har redan haft träning i att ge respons och är inte rädd för att ge mer eller mindre ärlig respons. Tänk så tycker de att jag kommenterat för mycket.


Nu upptäckte jag att jag pratar om saker ni inte vet så mycket om. I  min svenska kurs så ska vi först, innan vi skickar in till läraren skicka våra berättelser till en mindre grupp som ska ge respons på våra saker.

Jag är väldigt duktig på att  komma på ursäkter till att inte göra mina skoluppgifter och spenderade idag typ en halvtimme på facebook med att leta upp en massa gymnasiekompisar jag inte tänkt på sen studenten.

Klick och Klack på äventyr

Anna ligger och sover och natten är tyst förutom ljud från bilar på gatan utanför. Hade hon varit vaken hade hon kunnat höra den svaga dunsen från Klick när hon hoppar ner från skolådan och landar på mattan nedanför.
-   Kom och ta mig Klack, om du vågar!
    Klick är en ung sko, en överraskning i färg och form är tillsammans med Klack de två stoltheterna i Annas skosamling. I natt leker de kurragömma i lägenheten. Klack kastar sig över kanten till den nedersta garderobshyllan och tittar efter Klick som redan hunnit ut i köket. På tysta tår smyger han sig efter henne. Mitt emot Klick är kylskåpet med en massa magneter som håller fast bilder, och annonser från indiska och thailändska restauranger.
? Där är du! ropar Klack och hoppar upp till Klick.
? Titta på bilderna! Det måste vara Annas systrar.
? En, två, tre. Tänk att vara fyra systrar i en familj. Jag är glad att vi bara är två.
? Det är ju inte samma sak när man är människa, svarar Klick. De har inga fötter att passa till. Nu är det din tur!         Ner hoppar Klack och skyndar sig bort mot bokhyllan. Han tänker gömma sig bredvid böckerna och se vilka nya berättelser de har att dela med sig av. Han hamnar mellan Mimesis och en bok som heter Advertising. Han har träffat Mimesis förr. Han har följt med sedan Anna läste litteraturvetenskap i Lund och har sett Klack växa upp. Advertising är ny och pratar ett språk Klack inte förstår. Det Svensk-Engelska lexikonet på hyllan nedanför berättar för honom att det är en bok Anna behöver till sin nya kurs. Reklam betyder det. Hon lär sig om reklambranschen på dagarna när huset sover.
? Varför pratar han inte svenska?
? Jag har ju berättat att vi är i Australien Klack, svarar Klick som nyss hoppat upp bland böckerna. Titta ut genom fönstret, det är Sydney du ser där ute. Och här borta är Anna. De tar sats och hoppar långt men landar mjukt i sängen. De kryper in under täcket och hittar en fot. De försöker klä foten men den är för stor.
? Det kan inte vara Anna. Det är Lucas, hennes sambo, säger Klick.
? Här är hon! Klack hoppar upp på den vänstra foten och känner sig hel och lycklig. Bredvid ligger Klick och myser.     Innan solen stiger upp tar de sig tillbaka till garderoben, trötta men lyckliga efter en händelserik natt.

Den nya upptagna Anna

Jag har gått från att vara rätt en tråkig och och uttråkad person som mest sitter hemma och inte gör så mycket till att vara helt upptagen hela helgen. Jag skulle stanna hemma och göra skolarbete men har anmält mig som frivillig till NSW Writers Centre för att hjälpa till med deras History Writing festival som de har nu i helgen. Dessutom råkade jag anmäla mig till att sköta kameran varje tisdagkväll för det där tv-projektet jag berättade om för ett tag sedan.

Jag ska dessutom hinna med att göra två uppgifter till min svenska skrivarkurs och en till Advertising kursen.

Kamerajobbet ledde också till att min lärare bad mig ta reda på vad som är fel på hans kamera. Hur dåligt kommer det att gå på en skala. Jag har ju en lite mer erfaren kameraperson att fråga om det inte löser sig. Ikväll är det ledig kväll och jag ska dricka ett glas rött och jobba på min saga. Jag har kommit på att jag ska skriva om en fe som inte flyger lika bra som andra feer men som kan glida långa sträckor och därmed kan rädda hela fesamhället. Jag är rätt nöjd med storyn men den kanske blir för lång och jag vet inte om 3-6 åringar skulle fatta. Men jag har iallafall idén där.

Australien är fint del I

Större delen av året är det varmare utomhus än inomhus. Australien har som ni alla vet ett varmt klimat. Det är också rätt torrt eftersom det nästan aldrig regnar. Så hettan gör att de flesta affärer och sånt har air conditioning, eller air con som jag brukar kalla det*. 

Man knallar runt på stan och är varm och svettas och mest vill kyla ner sig med ett riktigt stort glas bubbelvatten. Då är det bara att gå in i närmaste affär som ser ut att ha air con. Många skyltar om denna egenskap så det brukar inte vara svårt att hitta. Sen när man väl är där inne tar det fem minuter innan man fryser armarna av sig och måste gå ut i solen och värma upp sig. Och det är väl rätt ok. Men att gå på bio kan innebära två hela timmar av air conkyla. Detta brukar jag lösa genom att ta med mig tjocktröja och mina raggsockar som jag fick av min mamma för något år sedan. Då är det fint.

Men som svensk är jag förstås väldans förtjust i att inte vara kall varenda dag. Det är hur härligt som helst! När jag kom hem på besök i Sverige tog det mig en vecka eller så att vänja mig vid Sveriges temperaturer och frös konstant. Samma sak hände när jag flög från sommarsverige till vinteraustralien nu i juli. Jag spenderade två veckor under täcket.*En del kallar det A/C, och andra säger helt enkelt air conditioning.

Citron och dillsmör

Smör
hackad färsk dill
mycket pressad citron
en nypa cayenne peppar
lite salt
lite peppar

Servera med potatis och broccolisoppa eller annan valfri rätt.

Smörgåstårta

Jag borde börja kalla den här bloggen en matblogg. Jag skriver mest om mat eller hur?

Igår lagade jag en finfin smörgåstårta som dessutom var mums. Men som innan fungerar inte min kamera med min nya dator. Det är riktigt dåligt.

Är inte smörgåstårta väldigt svenskt? Det tycker jag och som så brukar man väl ge det till stackars turister som kommer och vill lära sig om svenskhet. Lucas hade aldrig ens hört talas om smörgåstårta. Eller "butter goose cake" som man skulle kunna översätta det till. Men det var igår det.

Alldeles för tidig önskelista

Saker jag ska önska mig i julklapp när det inte år så långt till julafton:


En fin kockkniv för den lucas har är för lång och helt fel balanserad
Forest fruitte - för det är jättegott och kommer att ta slut om kanske två veckor
knäckebröd - För det funkar att skicka med post
Vad blir det för mat-dvd, för jag kan inte se Tv4 på internet
Lakrits typ turkisk peppar
Microsoft office med svensk stavningskontroll

Jag har blviit hemskt sugen på smörgåstårta. Det blir mitt nästa svenska matprojekt.


Nya Jeans!

Idag köpte jag ett par nya jeans! Jag är jättenöjd och det var nästan helt smärtfritt. Jag sade till en kille i klassen som skulle till Market City (shopping centret inte långt från skolan) att jag skulle jeansshoppa och han följde mig och hjälpte till! Hur schysst som helst. Han är förövrigt den i klassen som klär sig bäst. Smidigt fixat tyckte jag. Det enda negativa var att jag blev jättevarm i när jag höll på att prova och att de var lätt de dyraste jeansen jag någonsin köpt. Så går det när man har satt en budget så man inte backar för att köpa ett par jeans bara för att de är dyra. Det brukar bli så med mig och så sitter jag där med mina billiga fula jeans och slutar använda dem efter en månad. Det är ju en bra investering om man känner sig lite bättre. Men berätta inte för lucas att de kostade $159 (x6=954kr)

Jeansen ifråga är av märket Lee och deras line Clean. De är föstås för långa men ska gå och sy upp dem lite när jag är säker på att de inte ska bytas. Nu ska jag dricka te och börja komma på idéer för en myt, saga eller fabel för 3-6 åringar.

Brysselkål

Till kvällsmat igår lagade jag köttbullar och potatismos. Men det var inte vilken middag som helst. Till detta gjorde jag glaserade rödbetor efter Niklas Mat recept och mina brysselkål. Jag blev inspirerad av Emma och har gått och varit sugen på brysselkål sen hon skrev om det i sin blogg. Och det var inte vilka frusna brysselkål som helst. Vi åkte till Marrickville markets och köpte ekologiska färska brysselkål. Mums var det. Som tur är har jag en pojkvän som inte gillar brysselkål så jag fick nästan alla för mig själv. Jag hade planerat att ta en bild och visa hur goda de var men de försvann i magen innan jag hann stoppa mig själv.

My other boyfriend Harry Potter

Jag känner mig helt seg idag. Jag har suttit och spelat dataspel hela eftermiddagen fast jag har en massa saker att göra. Jag tror det är dags att avinstallera skiten. Nu tänker jag gå och göra en kopp te och sen ska jag gå och lägga mig bekvämt i soffan med harry potter och vänta på att lucas ska komma hem efter firmafest. Skrev nyss SMS till honom för att fråga när han kommer hem. "Just realised you are not working. when do you expect to be home? Have to make sure that other boyfriend is gone by then. Puss" Sen svarade han att han förmodligen inte kommer hem förrän efter jag har somnat. Jag tyckte jag var jätterolig.

Brisbane del II

Jag var inte särskilt bakis alls på lördagen men vi var väldigt slappa och gjorde mest ingeting när vi borde ha lagat mat till söndagen.

Sen åkte vi till Lucas pappa för att titta på fyrverkerier och äta mat. Det gjorde vi. Fyrverkerierna var väldigt fina men nu såhär i efterhand kommer man inte ihåg så mycket. Fast jag gillade hur fyrverkerierna reflekterades i skyskraporna och att de uppfunnit en sort som gör hjärtan. Och vi åt den godaste pasta med blåostsås. Det var riktigt mums och jag tog en andra portion även fast vi hade platstallrikar. Jag hatar engångstallrikar.

Sen på lördagen var vi ute med båten och det var hur schysst som helst. Vi såg tillochmed en delfin! En ritkig en! Första gången vi var ute och seglade såg vi en hel familj. Det var riktigt schysst. Här i australien kan man om man har tur även se valar. Riktigt stora valar. Jag planerar att någongång i framtiden betala en tusenlapp eller mer för att åka ut med båt och titta på valar. Under högsäsong har de turistbåtar som går ut bara för detta. Jag blev som jag nämde lite brun på näsan men det var inte mycket.

Dessutom vill jag tacka min kära familj som skickade skogsbärte till mig. Det är mycket gott.

Brisbane

Som sagt var vi i Brisbane i helgen. Det var fin fint och jag blev faktiskt lite lite brunare. Detta var efter en hel dag ute på havet med segelbåten. Annars var jag mest inomhus. I fredags var vi och såg The Bourne Ultimatum i ett nytt biocomplex som Lucas förra arbetsgivare har byggt. Det var rätt fräsigt men det var svårt att hitta till toaletterna vilket är ett stort minus. Jag trodde först inte att de hade några alls i byggnaden och fick gå ut utanför för att hitta. (Sen hittade vi lite längre in bland salongerna.) Sen fick vid en rundtur runt i bion och fick tillochmed gå upp i projektorrummet, eller man kanske kallar det maskinrum i sverige. Det var faktiskt första gången jag varit i ett sådant och det var väl kul att se hur lucas jobbar.

Senare på kvällen gick vi ut med typ alla våra kompisar. Vi var 13 på den mexikanska restaurangen där vi åt middag. Vi gick en till en bar lite längre ner och drack lite mer. Vi var då 9, fast egentligen bara 8 eftersom en blev utslängd eftersom han tog med sig egen öl som blivit över efter middagen. Inte så smidigt gjort av honom. Iallafall så tappade vi ytterligare tre pers efter det vilket nog var lika bra för vi åkte en lång bit i taxi till ett ställe vi visste hade kareoke. Det låg inte nära stan eller andra uteställen alls. Dessutom hette det The Muddy Farmer. Bara det säger väl det mesta. Jag kände mig lite malplacerad och underhöll mig själv med att dricka en massa champagne och försöka ragga upp brudar till ovan nämnda karl. (Han som blev utslängd från baren)

Sen sjöng jag karekoe på riktigt. Haha. Det har jag inte gjort förut. Inte sådär iallafall. Jag sjöng Smile (Lily Allen) och Hit the Road Jack!! Jag gjorde förstås stor succé.

Jag och Bush i samma stad

image23

Jag är inte helt långt ifrån George Bush just nu. Han är här för att delta i APEC - AsiaPacific Economic Co-operation. Det är ett möte med en massa världsledare och sånt. Det är väl spännande men det orsakar lite problem. Lucas kan tillexempel inte jobba för tydligen kommer inte folk in till bion som ligger i Circular Quay så det är ingen poäng med att visa film för tom biosalong.

Ni kan titta på bilden för att se hur nära jag är Bush. Jag hade gärna skrivit en massa mer men jag måste snart till skolan och har inte ens skurit annanasen än.

jobbar på tv ikväll

Idag har jag lovat att jag ska hänga på och jobba på en tv-inspelning med några från min klass. Problemet är att jag har gått och blviit sjukt osugen på att åka hemifrån igen. Jag hade kunnat stanna hemma hela kvällen och spela age of empires och ha tråkigt. Istället måste jag transportera mig halvvägs genom stan och träffa en massa folk och vara trevlig. Det senare låter faktiskt lite roligare - men imorgon kommer jag att vara trött.

Och Lucas kommer och hämtar mig. Han jobbar och har kört till jobbet, så han hämtar mig på väg hem tror jag. Han gillar inte ritkigt att jag tar mig hem ensam när det är mörkt. Det är väl förståeligt och väldigt smidigt för mig som slipper ta bussen hem mitt i natten. Men ibland går det till lite överdrift. När jag skulle till Ryan Adams skjutsade han mig fyra minuter till typ nästa gata. Sen erbjöd han sig att komma och hämta mig men jag kan väl lika gärna gå. Det tog tio minuter att gå hem och jag blev inte ens lite antastad. Jag tror att vi tror att Sydney är farligare än det är.

Nu är jag hemma igen

Landade i Sydney 9:30 i morse och tog mig till skolan på 35 min. Var mycket imponerad eftersom jag hade räknat med att vara ca en halvtimme försenad till skolan. Nu visade det sig att jag bara var 5 min försenad och dessutom gjorde vi inget vettigt förrän 10:30 för läraren hade problem med sin dator.

Sen slutade vi riktigt tidigt så jag åkte hem för att dumpa min väska. Det var inte helt smart för jag var otroligt osugen på att skynda mig in i stan igen så det gjorde jag inte. Till mitt försvar har jag en massa saker jag måste göra. Jag fick paket från sverige så nu kan jag njuta av både Lipton Forest Fruit och min nya bok Börja Berätta som jag har till min svenska kurs som börjar idag! Vår första uppgift är att skriva en berättelse om oss själva. Det ska bli riktigt kul det här.

Påminn mig om att jag ska skriva om

  • Karaokekväll i fredags
  • Riverfire
  • Segeltur i söndags
  • Varför jag gillar att flyga

RSS 2.0