Stridens skönhet och sorg

Eftersom jag inte berättat eller länkat, så är det nog ingen av er som vet att min absoluta favoritblogg är Peter Englunds sådan. Han skriver inte så ofta som mina andra bloggar, men den är välskriven och väldigt läsvärd. Peter Englund har skrivit en ny bok som heter Stridens Skönhet och Sorg. Jag har följt dess tillkomst sen januari eller så och tycker att den skulle sitta utmärkt fint som julklapp! Konferera i kommentarerna om fler än en känner lust att skicka julklapp i form av 632 sidig bok.

Bilden har jag tagit från http://peterenglund.wordpress.com/min-nya-bok/

ikea, gerald och fint kökSå här snyggt blev det efter vi varit på ikea i söndags. Inspirerad av Niklas Strömsteds blogg övertalade jag Lucas att vi skulle köra till ikea och köpa sylt. Det gjorde vi och hittade även den här Billy för att ha som skafferi. Vi köpte också en dvd-hylla, och nu får mina böker plats i vår andra hylla. Eftersom vår micro pajade slängde vi ut den, och nu får Gerald plats där micron bodde innan. Gerald är vår växt. Vi har också skaffat tre kryddväxter, en mörk bailika, koriander och oregano.

Läst på Sr.se

Det blev förbud där Grönland uttryckligen undantogs eftersom man där inte använder sej av plågsamma slaktmetoder, men ändå, också den grönländska skinnhandeln kollapsade. sr.se


Nog för att jag inte kan stava, men jag vet iallafall att sig stavas sig.

Jag skrev ett email till christer.friden@sr.se och erbjöd mina tjänster som korrekturläsare.

Vårlov och det är 23 grader ute

Två timmar sen började mitt vårlov. Jag och Nathalie hade vår presentation och vår lärare sade Great om den! Jippie! Det ska också nämnas att det är en lärare som är rätt bestämd och svår att läsa. Vi har varit lite rädda med andra ord. He's weird.

Men sen på väg till jobbet höll jag på att dö av svett. Det var jättevarmt ute. Det är varmare idag än det är de flesta sommardagar i Sverige. Det tänker jag inte så ofta på när jag springer runt fullt påklädd.

Ikväll ska jag fira ledighet med mycket TV.

och hennes EndNote slutade fungera

Jag är snart klar. Ska bara skriva lite mer om Anderson och Marx (den där kalle igen, skriver visst om honom hela tiden) och sen borde jag läsa igenom och sen fixa mina referenser. Katastrof har inträffat. Det fantastiska referensprogrammet endnote har slutat fungera på min datorn. Just nu har jag precis ominstallerat det och hoppas på framgång. men annars måste jag personligen skriva in alla referenser, och kolla upp hur man ska skriva referenser. Det har jag ingen aning om. EndNote rules! Det gör att sånt åt en.

YESYESYESYESYESYES! Det funkade!

och har höga tankar om mig själv.

Nu när jag har börjat så var det inte så svårt med den där uppsatsen. Jag trodde att jag skulle dö av ångest och sen bara få Godkänt, men nu när jag har börjat skriva lite så känns det mycket lättare. Jag är smart, välläst och kan dra paralleller mellan ämnen och teorier; och har också höga tankar om mig själv. Synd bara att jag inte kom på detta innan så jag hade varit klar nu.

Nu måste jag fortsätta.

att vilja stanna på jobbet

Jag är ovanligt seg på jobbet idag. Min chef är inte här och av någon anledning så är jag betydligt mer slapp idag än vad jag är andra dagar. Det är inte det att jag inte gör vad jag borde, det är bara det att jag inte har något vettigt att göra. Förtillfället så är mitt "inget att göra" projekt att lära mig det utmärkta programmet Framemaker. Det är fantastiskt. Men vet ni hur tråkigt det är att göra software övningar en hel dag. Tråkigt. Som tur är har jag bara 3 kapital kvar. Det borde jag klara av imorgon. Eller egentligen idag. Men huvud segt.

Anyway. Bara två kvällar kvar av ångest över fredag. Låt oss hoppas att nästa 45 min går jättelångsamt, sen måste jag hem och plugga.

en dag i taget

Jag är lite busy i skolan, men fredag 1130 så börjar två veckors vårlov. Yes! Då ska jag jobba, plugga och slappa. Och fixa några sovmorgnar.

Sovmorgnar är något som jag bara har på söndagar. Då vaknar jag halv nio istället för halv sex på vardagar (fast jag går inte upp förrän efter sju). När jag vaknar närmare nio känner jag mig lat. Det är förstås det som är problemet med att plugga heltid och jobb halvtid. Det går rätt bra tycker jag. Inte så dumt alls. Jobbet blir ett slags fritid. Det är den enda tiden jag inte måste tänka på att plugga, skriva blogg och andra saker. Mina helger är oftast uppbokade med plugg men lite slappetid får jag nog allt.

Jag har det bra annars. Det har börjat bli vår. Häromdagen hade vi 27 grader. Det var varmt. Vanligtvis är det nästan 20. Det är fint. Jag ska snart hänga in jackan.

ny stol på jobbet

Jag sitter pa jobbet och har ratt kul. Jag drack en stor kopp kaffe i morse och ar helt speedad. Spex. Snart ska jag lara mig ett nytt program pa datorn som kommer att underhalla mig i nagra veckor. Kul.

Jag ska ocksa skaffa mig en ny stol och bli lite mer bekvam.

Jag ska ocksa stalla in mitt tagentbord sa att det har svenska som alternativ.

Daniel Johns

Hemma från Brisbane nu. Det är rätt skönt ska jag säga. Imorse gick jag upp vid halv sex och det var otrevligt kallt. När jag väl landat i Sydney, efter en ovanligt seg flygresa så gick jag till skolan. Sen gick jag till jobbet. Det var lite dumt planerat. Nästa gång så tänker jag nog betala de där extra dollarna för att åka hem den bättre tiden.

På tal om annat så tycker jag att där rätt kul att läsa Sara och Camillas blogg. Det är trevligt. De har båda skrivit om gamla förälskelser de hade när de var små. Jag kan nog inte säga att jag var så förtjust i männen Camilla gillade, men nog hade jag också en så kallad crush på Taylor Hanson.

En annan snubbe jag gillade ett tag var Daniel Johns från Silverchair. Det var på den tiden när han var anorektiker och fortfarande rätt ung. Det var när vi precis flyttat in till helsingborg och upptäckt att man kunde ladda ner bilder från internet.Visserligen är ju den är snubben fortfarande rätt attraktiv. Dock skulle kan nog vara snyggare utan mustaschen. Nedan kan han ses med ex-fru Natalie Imbruglia. Men vad jag vill komma till är att om någon sagt till mig som ung att jag circa tio år senare skulle stå på en busshållplats och se just denna man gå förbi och se snygg ut, så hade jag nog svimmat och nästan dött. Men när det ovannämnda hände mig för ett tag sen så var min reaktion mer, "hmmm, han var ju inte ful. Men vänta det var nog han från Silverchair." Och efter konferans med Lin, Brett och Lucas så kom vi fram till att det var just han från silverchair. Och eftersom stadsdelen där vi tror (och nyss bekräftat från wikipedia) att snubben bor bara ligger ca fem-tio minuter från där vi bor är det kanske inte helt omöjligt att springa på honom igen.


hej då

Tänka sig, jag har en hel kvart innan taxin kommer. Läge: tråkigt. Nu måste jag ju bara sitta här och sirra i 14 minuter. hur kul blir det. Jag tror jag ska köpa mig en bok på flygplatsen.

Brisvegas here I come som jag brukar säga.

ett löfte

Oj vad jag har skrivit många blogginlägg i tredje person på sistone. Jag ska sluta med det. Jag lovar.

andra bloggar.

Imorgon kväll åker jag till Brisbane. Det ska bli skönt, men jag kan redan nu se hur stressad jag kommer att vara nästa vecka när jag upptäcker hur mycket skolarbete och annat jag egentligen borde göra denna helgen. Jag har planerat in lite läsning, men eftersom jag vet att det förmodligen inte kommer att bli så mycket gjort ändå så har jag inte planerat in något viktigt.

Annars så har jag ägnat större delen av kvällen med att skriva på några andra bloggar. Jag har ju skaffat mig Work Experience för ett marknadsföringsföretag och det är det jag har gjort. Ni kan gå och kolla på www.apamperedlife.com.au och leta upp mina grejer. Just nu är det bara en eller två där, men jag ska skriva minst ett i veckan i typ tio veckor, så om ett tag kan ni nog hitta mer.

Redan nu kan jag känna hur mågna blogginlägg jag kommer att skriva här medan jag försöker skriva de andra. Jag ska också skriva för en kattsida och en hundsida och de är inte så roliga att skriva. En del av er kanske vet att jag inte är särskilt förtjust i hundar överhuvudtaget och då kan ni tänka er hur kul jag kommer att tycka att det är att ägna nästan två timmar i veckan åt researcha och skriva om just sådana djur. (Undrar om hundälskarna som besöker den sidan kommer att märka mitt ogillande.).Det tar nästan två att leta upp något att skriva om, länka och renskriva. Renskrivning är inte något jag brukar ägna mig åt på den här bloggen.

Om ni är katt- eller hundägare/entusiaster får ni gärna tipsa om möjliga bloggämnen. 

RSS 2.0