Nu har sommarlovet börjat!

Det är sommarlov här hemma och det doftar jordgubbar och mynta.

Sommarlovets första frukost består av nectariner, äpplen och jordgubbar.

Det står myntaté i köket och väntar på att kylas ner.

Igår skrev jag mitt sista prov för terminen och denna kurs. Sen gick vi ut och firade med några öl. Jag är jättenöjd med mig själv för jag har klarat alla ämnen och fått mvg i alla utom ett (det är iallafall vad jag räknar med.)

Idag ska jag: gå till bibblan och låna en bok jag velat läsa i en månad men undvikit eftersom jag vet att jag hade läst den istället för att plugga. Jag ska också köpa julkort och skriva dem till alla vars adress jag har. Det är ca 15 tror jag.

Jag ska också planera mitt sommarlov och se om jag kan ha råd att ta ledigt i två, tre månader och ägna mig åt att skriva. Jag tror det blir så för ja har ingen lust att leta sommarjobb alls. Nu ska jag titta på dexter!

Jens Lekman igen

Och helt plötsligt dyker Jan Guillou upp.

Om jag var singel skulle jag flytta dit Jens bor och stalka honom tills han blev kär i mig. Men hade jag stalkat honom tror jag att chansen att han skulle bli kär i mig är rätt liten.

Australien är fint del III


Den 27e november 18:58 går jag till närmaste thairestaurang iklädd tshirt och ballerinaskor.Det är inte kallt.I väntan på the delivery guy

Idag är det måndag och jag sitter och väntar på att vinet om jag beställde för en halv evighet sen ska komma hit. Det ringde en person i fredags och frågade om jag skulle vara hemma mellan 10 och 16 på måndag. Trögtänkt som jag är tänkte jag inte på att säga att han skulle komma innan 14 eller liknande. Jag måste nämligen åka in till skolan och lämna in ett arbete innan 17. Kul att stressa in till stan i rusningstid.

men men annars är allt fint med mig. hungrig är jag också.

Back in the days

Kommer ni ihåg när musik var riktigt viktigt och på allvar sade saker om ert liv?

När en kentlåt kunde stämma överräns precis med vad man själv gick igenom?

När man lade upp låttexter på Lunarstorm eller Skunk och ansåg att de förklarade ens liv och karaktär?I trängseln utanför
Sen december ingen snö
Jag följer efter dig
genom kön

Om att undvika en massa saker

idag är det söndag och jag håller på att skriva en skolgrej som jag inte är så sugen på. Nyligen har jag kommit tillbaka från långlunch med fisk och Deadwood.

Det går skitbra.Istället letar jag upp gamla hits på mina musikdiskar jag tog med mig från sverige och fulsjunger. Bland annat:


We're from Barcelona
C.C Cowboys
Firecracker


Uppdatering
Man kan också fulsjunga till nya hits, som Jens Lekmans nya album. Allt för att undvika saker man borde göra. När man börjar tänka att jag måste ju inte lämna in det förrän 17:00 imorgon ligger man risigt till.

Jag funderar även på att skaffa mig en tatuering. Har en i tankarna som nog blir rätt bra, men den gör isåfall att jag måste strunta i den andra jag har planerat. Vi får se.

Jag tror jag duschar, sen blir det jobb hela kvällen.

Fyra dagar kvar

Snart är det sommarlov!

Valet III - Labor vann!

Vi hörde nyss att John Howard ringt Kevin Rubb och sagt att The Coalition förlorat valet.

Det verkar rätt klart nu, alla röster är inte räknade men det brukar ju oftast inte behövas. Det var rätt klart från starten att det lutade åt ett regeringsskifte så inga stora överraskningar.

För Sveriges del tror jag det gör ingen skillnad. Kevin Rudd har sagt att de ska ta hem trupperna från Irak men det vet man ju aldirg exakt när det blir. Och det spelar ju ingen roll för Sverige. En positiv sak är ju att han bestämt sig för att skriva under Kyoto-avtalet, och det är ju vitkigt för Sverige och hela planeten.

Valet II

Som sagt, det är hur spännande som helst. Det verkar just nu som om valet vinns av Labor. Just nu ser det ut som ALP (Australian Labor Party) får 58 seats i parlamentet med 37 seats till John Howard, The Liberal party och The National.

The National och The Liberal har ett sammarbete och går oftast under namnet The Coalition.

Det verkar till och med som om John Howards valdistrikt kommer att gå till Labor. Han har haft det sen -74 och ingen premiärminister har förlorat sin plats sen 1929.

Fast man ska ju inte ta mig allt för seriöst för jag har rätt dålig koll på hur de här sakerna fungerar. Jag har fortfande ingen koll på hur deras valsystem fungerar. De har något som kallas preference voting, där man rankar kandidaterna och man räknar alla röster för både deras första röst och sen resten. Jag tycker det verkar väldigt krångligt och ingen här har riktigt lyckats förklara det ordentligt.

Valet

Jag tycker att val är jättespännande. Det spelar förstås ingen roll att jag själv inte röstat eller att det formodligen inte kommer att göra så stor skillnad för mig personligen.

Nyss satte jag igång ABCs valvaka och det verkar bli hur fint som helst.

John Howard och valet i Australien

Idag är det val här i Australien. Det är rätt spännande för det verkar som om det kommer att bli regeringsskifte detta året. Det hela är lite osäkert för opinionsmätningarna brukar visa att Labor ska vinna, men så vinner John Howard i allafall. Jag tror personligen att det blir lite bättre här om Labor vinner. De har sagt att de ska skriva under Kyotoavtalet och aktivt försöka bekämpa den globala uppvärmningen. Och en massa andra saker som inte påverkar mig så mycket.

John Howard har varit lite seg på det där och jag tror nog att de är en av sakerna som gör att många kanske väljer att rösta på Kevin Rudd istället. Dessutom har John Howard kommit på en massa annat strunt som gör jobbsäkerhet och annat relaterat mycket svagare. Han har introducerat de så kallade Work Choices som har gjort lönerna lägre och tagit bort betald övertid och en massa andra saker.

Jag håller er kanske uppdaterade under kvällen om jag får för mig att följa valräkningen.

Jag gillar:

  • Min nya mobiltelefon/walkman
  • Saltlakrits
  • Marabou
  • Att göra bra ifrån mig på prov
  • Att jag snart är klar med skolan
  • Rödvin
  • En fantastiskt vintage cheddar med port smak som jag hittade på Woolworths
  • Sommarlov om en vecka
  • Den här bloggen
  • Den här bloggen

Svensk matafton

Ikväll vankas det ärtsoppa i casa del Anna & Lucas. Gott.

sommarlov

Förövrigt funderar jag på att ta ledigt hela sommarlovet och jobba med saker som inte ger pengar än. Jag tror det kan vara både skönt och vettigt. Men vi får se vad som händer. Det måste ändå planeras en del så att jag faktiskt skriver en massa saker och inte bara slappar. Fast om jag bara slappar kommer jag vara otroligt uttråkad redan innan slutet på första veckan. Det är inte så kul att slöspela majong titans en hel dag.

Man ska också ha råd att ta ledigt. Jag tror nog att jag gör det om jag snålar rätt så mycket. Har trots allt flera tusen kvar.

Remouladsås och sightseeing

I lördags kom N hit. Hon ska bo här i Australien i några månader och jag hade lovat ut soffan till henne i några dagar. Jag tog också med henne på sightseeing i stan och i Bondi.

Hon hade med sig en massa saker till mig. En massa påsar med lakrits förutom de två påsar familjen skickat med och tre paket marabou choklad till Lucas. Dessutom kan jag meddela att jag åt riktig remouladsås till min fisk i måndags!!!n Hur gott som helst.

Din ansökan har kommit in till CSN

Yes!

Hur bra som helst. Dessutom frågade jag om jag kunde skicka beslutet från CSN och inte behöva betala förrän jag fått pengar. De sade att jag kunde betala ca 3000kr och betala resten sen. Fint att vara CSN student!

Men nu har jag lite problem för om jag ansöker om nytt studentvisum nu så går mitt gamla ut och då kan jag inte jobba. Oops. Kanske borde jag jobba i december och ta ledigt i januari. Det kunde ju vara lite smart.

Just nu sitter jag och väntar på att Nadia ska komma hit. Hon skulle landa vid sjutiden och borde nog komma snart.

Idag kommer också Lucas hem vilket jag ser fram emot rätt mycket. Dessutom får jag min nya mobil också! En fin dag idag!

youtube och Star Wars

Är det nån som har koll på hur man lägger in ett youtube klipp?
Det visade sig att jag hade koll på det! Jag är en nörd. Ni kan bara titta på klippet ovan för att konstatera. Jag tycker det är hysteriskt roligt. Eller det var iallafall första gången jag såg det. Sådär går det när man har en pojkvän som sett The Empire Strikes Back typ 300 gånger. Inte för att jag sett den 300 gånger eller ens 5gånger. Fast en gång vann jag när vi spelade star wars trivial pursuit*.


*Star Wars TP regler:
Jag får en plupp varje gång jag svarar rätt och får fortsätta så länge jag inte svarar fel.
Lucas får bara plupp på vanlig pluppruta och får inte fortsätta efter han fått en plupp.Lucas brukar vinna.

Tasmanien = fint

275245-45

image46

Jens Lekman

Har ni laddat ner Jens Lekmans album Night Falls Over Kortedala än? Om inte borde ni fixa det nu. Missa särskilt inte A postcard to Nina som är hur kul som helst eller Kanske är jag kär i dig som är väldigt fin. Min för tillfället favorit sjunga-med-i-låt är Friday Night at the Drive-In Bingo.

Förövrigt borde ni ju faktiskt köpa! albumet.

Förövrigt läste jag i senaste Bon att Jens ska flytta till Australien snart. Men han skulle tydligen flytta till Melbourne så chansen att springa på honom på stan är rätt försvinnande. Inte för att chansen att springa på honom i Sydney är större om han skulle bott här. Hörde häromdagen att Sydney närmar sig 5 miljonersträcket. Det är halva Sverige som kusin E påpekade när jag nämnde detta för henne.

Fast det är rätt så stor chans att jag springer på Robyn på söndag om jag går till stället där hon ska spela. Fast det är ju inte så mycket springa på som att betala för att se en konsert.

Pojkvänsfritt

En av nackdelarna med att ha en bortrest pojkvän är att man måste diska varje dag.

100

Imorse underhöll jag mig själv med att läsa gamla inlägg här i bloggen. Några av dem är faktiskt rätt bra. Tyvärr måste jag nog erkänna att kvaliteten på inläggen har minskat i samma takt som min stress över skolan gått upp. Men en del är värda att läsa igen.

Jag kommer ihåg när jag hade Lunarstorm och försökte skriva två eller tre hundra dagboksinlägg innan nyår. Jag kommer inte ihåg vilket nyår det var. Om jag minns rätt så kunde man bara skriva ett per dag? Och jag lyckades med mitt mål. Men vissa var mest tråkiga. Som detta. Och det var inte så många som läste dem.

Om min eftermiddag

Vi fick inte lägenheten. Var riktigt besviken ett tag men börjar komma över det nu. Inget jag kan göra åt det nu. Borde skaffa ett jobb så det ser ut som om jag har ett jobb på ansökan.

Jag har istället ägnat mig åt att fylla i ansökan till CSN som jag nog ska gå och posta snart. Jag ska dessutom använda mig av smidig express post för extra mycket pengar så att ansökan kommer fram snabbt. Ska fösöka fixa det så jag inte behöver stressa så mycket denna gången.

Jag ska också ansöka om nytt visum så jag inte blir utkastad ur landet.

Försökte också hinta till CSN att de ska emaila mig istället för att skicka brev. I Sverige använder de sig av B-post och det skulle inte förvåna mig om de får för sig att skicka brev till Australien med budgetvariant. Inte så kul alls.

Badrumsstädning, eller ett sätt att slippa plugga

Jag har nyss storstädat vårt badrum. Det var otroligt skitigt och jag tror inte jag överdriver mycket när jag säger att jag förmodligen var den första eller möjligtvis andra personen som någonsin städat det badrummet på riktigt. Nu är det rent men rätt blött för jag hällde vatten över hela golvet för att skölja bort skiten och min mopp är dålig på att suga upp vatten.

När vi flyttade in så var badrummet rätt smutsigt. Badkaret var skitigt med vad jag trodde var ingrott smuts som inte gick att tvätta bort. Så döm om min förvåning när jag efter kanske en månad drog en svamp med Jif över det och smutsen gick bort hur lätt som helst. Nästan som i en reklamfilm! De som bodde här innan städade inte så noga innan de flyttade ut...

En ny lägenhet?

I lördags var vi och tittade på en jättefin lägenhet. Jag vill gärna att de låter oss hyra den, Det hade varit fint. Har redan börjat planera lite var jag ska sätta upp ett skrivbord och sånt. Den har balkong!! Jag måste bara ställa in mig på att vi inte får den så jag inte blir så besviken när vi inte får den. Ska ringa senare idag eller kanske tidigt imorgon bitti för att kolla vad som hänt. Ni får alla hålla tummarna!!

Idag ska jag ägna mig åt att skriva en rapport som jag hade planerat att fixa i torsdags. Sen har jag bara elva uppgifter kvar... Det börjar närma sig. Nästa vecka har jag 6 uppgifter så efter det är jag helt klar  förutom ett prov den sista veckan! Jag har varit lat i helgen och inte alls gjort så mycket som jag skulle. Så nu ser jag fram emot en väldigt stressig vecka. Men som tur är jag redan klar med några ämnen och skippar gärna dem!

Jag måste också komma ihåg att boka om min flygbiljett, ansöka till CSN och tacka ja till universitetet.


Creative writing here I come

Idag fick jag reda på att jag kommit in på University of Technology här i Sydney! Det är hur bra som helst men det betyder också att jag fastnar här i tre år. Men det passar mig fint.

Jag har inte hunnit säga ja än, men jag skulle inte satsa några pengar på att jag säger nej. Känner mig rätt nöjd med mig själv.

Programmet jag kommit in på heter Bachelor of Arts in Communication (Writing and Cultural Studies). Jag tror att den kommer att passa mig utmärkt. Är exalterad och ska nog fira i helgen med lite vindrickande.

Nästa vecka har jag bara tre inlämningar och ett prov! Hur schysst som helst. Efter det är jag klar med två ämnen till. (Är redan färdig med ett och blir färdig med ett imorgon!)

I don't dress him, but I buy him clothes

Häromdagen i skolan pratade vi om etik i marknasföring och vi tittade mest på en massa reklamer och pratade om de var ok eller inte. Vi diskuterade bland annat om kvinnor klär sina män eller om det var en förlegad sak. Jag argumenterade förstås lite för att det där håller på att förändras och att män blir mer och mer modeintresserade. Men sen var jag också tvungen att erkänna att jag själv köper kläder åt min man.

Dagen efter kom Lucas och bad mig köpa nya kläder åt honom... Han ska åka på en typ konferens med filmproducenter och vill nog se snygg ut. Så igår spenderade vi typ 2 timmar med att prova jeans och skjortor. vi kom hem med tre skjortor och ett par jeans som sitter snyggt!

Bio ska man gå på ensam

Bio är bäst när man är ensam. Man får tid att ta in allt själv och man behöver inte svara på frågor eller andra kommentarer från medföljande kompis. Och man behöver inte skämas om man börjar gråta.
Helst får det gärna vara rätt tomt i biosalongen också. Annars är risken större att man får sitta bredvid någon som högljutt reagerar på filmen. Som idag satt jag bredvid en dam som ojade och stönade genom hela filmen. En annan sak jag lade märke till var hur van jag har blivit vid mobiltelefoner på film. När någons mobil ringde mitt i filmen var inte min första tanke " Vem f-n stängde inte av mobilen?" utan det var snarare "det är väl lite konstigt att de har moibltelefoner 1882..."


Jag såg The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, ensam som vanligt.

matmissöde

Idag misslyckades jag helt med Niklas broccolisoppa.

Men chiliräkorna var goda.

...

Jag mår mycket bättre i Sydney än vad jag gjorde i Sverige. Jag känner mig piggare, sover bättre och är allmänt lyckligare. Jag vet inte om det är klimatet och avsaknaden av vinter som gör det. Och om jag ska vara ärlig tror jag det har med andra saker att göra.

Jag får förstås hemskt dåligt samvete varje gång jag känner så. Överge Sverige och lämna familjen och ändå må bra?? Men det är så det är.

Jag tror det är för att jag har något slags mål här. De sista åren i Sverige var mest en resa någon annanstans. Efter gymnasiet läste jag litteraturvetenskap för jag visste inte jag annars skulle göra. Och sen träffade jag Lucas och spenderade de nästa 6 månaderna med att försöka vara någon annanstans. Jag hade inga planer och jag var kvar hemma och borde nog ha flyttat ut.

Här känner jag att jag har en plan, ett mål att leva mot. Jag behövde nog komma hit för att ta reda på det. Och att övertyga mig själv om att det kommer att finnas en framtid i författarskapet. Jag kan skriva och jag kan göra något av det.

Jag brukar oftast tänka på det här när jag åker tåget över Harbour Bridge. Sydney är så vackert och jag känner att jag hittat ett ställe jag vill bo på väldigt länge. Men jag ser också Sverige i min framtid. Jag kan inte föreställa mig att inte bo i Sverige igen. Tasmanien var fint för det var svalt som Sverige och fick mig att komma ihåg de stilla och vackra dagar när vinden är kylig och allt är fint.

Vintips på systemet

Idag har jag beställt hem vin. Jag har gått och väntat på mitt nya visa debitkort som borde kommit hem till mig för jättelängesen. De skulle skicka hem det till mig, men de skickade till min gamla bank i Brisbane. De är inte så smidiga på banken.

Så jag beställde 6 flaskor vin som borde komma hit nästa vecka. Hur smidigt är inte det? Men.. vinet som jag köpte finns även på systemet och är faktiskt lite billigare där om man kör överslagsräkning (dvs om man kör översättning i huvudet utan att konsultera faktisk valutaomvandlare).

Vinet ifråga heter Basilisk och är en Shiraz Mourvedre. Det kostar 85kr och är väl värt det.

RSS 2.0