Om flygresan till Australien

Jag hade bokat till 19:30! Schysst. Jag har planerat att testa deras fisksoppa. Fast ska vi slå på stort ska jag nog ta löksoppa till förrätt och entrecote till huvudrätt - vi får se. De andra kanske inte är lika rika som en annan. Jag funderar på att köpa en iPod till mig själv. Jag borde nog iallafall köpa någon slags mp3 spelare till flygresan, annars får jag nog panik. 

Men jag känner mig väldigt onervös inför denna resan. Det är ju inte så att jag åker någonstans där jag inte vet vad som väntar. Och det är inte som att komma hem efter ett helt år borta. Schysst läge.

Jag tänkte iallafall fixa en sådan töntig kudde att ha runt nacken. Förra gången kom jag på att om jag lade den kudden man får bakom ryggen så blev det inte så ont i den. Och så somnade jag lite då.

Bangkok

Igår var det ingen som läste min blogg. Det är det ju säkert inte idag heller. Senare idag planerar jag att skriva om Emma Bovary som jag tycker är en av litteraturens mest fantastiska karaktärer. Hon är härlig. Idag är näst sista dagen på jobbet och det känns mycket skönt. Bara en morgon till då jag måste kravla mig upp ur sängen. På två veckor iallafall. Jag ska åka till Australien snart och ska stanna 18 timmar i Bangkok på vägen. Jag har bestämt att det är smartast att gå ut i staden för att kolla läget - annars kommer jag att må skitdåligt hela dagen på flygplatsen. Men det är lite läskigt tycker jag. Tänk så blir jag påkörd eller nåt. Om någon har tips på saker att göra i Bangkok mellan 10:00 till 20:00 tar jag gärna emot dem.

middag på Café le fil du Rasoir imorgon

Nu har jag fatt jättetråkigt nästan hela dagen. Och de är ju inte heller det att jag letar efter saker att göra. Det är ju trots allt sista veckan. Man kan få slappa lite. men det är inte så kul när man har kollat alla de sidor man brukar kolla. Då är det trist. Strax ska jag hitta mamma och säga till henne att det är läge att gå hem. Hon glömmer bort det annars. håll tummarna för att vi hinner med halvbåten. Då hinner vi med hel bussen!

Innan bokade jag bord till imorgon kväll. Sen blev jag lite orolig för att jag hade råkat säga 17:30 istället för 19:30. Men är rätt säker på att jag koncentrerade mig riktigt noga att säga 19:30. Kan ju ringa imorgon och dubbelkolla. Ibland säger jag saker fast jag tror att jag säger något annat. Särskilt när det gäller klockan och 17 och 19. sjutton kopplar man ju direkt till att klockan är sju. Jag brukar kalla detta för taldyslexi, men det är ju inte så snällt för alla som faktiskt har dyslexi. Det är som att kalla folk CP fast de inte alls har cerebral pares.

Jag kommer ihåg att min pappa brukade skälla på oss när vi systrar kallade varandra och andra cp.

11:55 nu fixar jag lunchen

Idag har jag betalt avgiften till kursen jag ska börja på den 16e. Det känns skönt.

Idag försökte jag kallprata lite med killen som kommer med lunchen. Han är rätt schysst och vi brukar utbyta några meningar och en massa Va? när vi åker i hissen med maten. Han har inte varit här sen i torsdags förra veckan så de har skickat en illaluktande dansk i femtiofemårsåldern. I allafall frågade jag: Hur mår du? som en vänlig sak att säga. Typ hur är läget. Han förstod inte vad jag sade. Efter många om om men bytade vi till engelska. Det visade sig att han hade varit sjuk och undrade vem som hade berättat. Jag kände mig som knepig förföljerska som tagit reda på att han var sjuk. Detta stämmer inte. Jag ville bara vara vänlig. Men han frågade faktiskt vad jag hette förra veckan och sade idag Hej Anna.

På tal om frukost är det dags nu att duka fram den.

Harry Potter predictions

Jag kom ju på att jag har själv en massa teorier om vad som kommer att hända i bok sju, Harry Potter and the Deathly Hallows. Jag brukar alltid ha en massa teorier men har alltid fel. Ska vi se hur mycket detta stämmer överräns när boken väl kommer ut...

Folk som dör:

Molly Weasley
Detta är en ny teori för min del och hennes död motiveras med att hon är den som oroar sig för alla. Och det är hon som håller alla tillsammans i familjen och i the order. Hon är mamman. Hon kommer så klart att dö för att rädda något av sina barn - troligvis percy. Fast sannolikheten att Percy är med i kampen mot voldemort är liten. Mördad av bellatrix som verkligen är ett barns värsta dröm. Det har aldrig ens slagit mig att molly kan dö förräns det gjorde det förra veckan. Som en blixt från klar himmel slog det mig att det är ju det sorgligaste som kan hända.

Snape
Han dör också för att rädda någons liv - Harrys. I sista striden, eller strax innan, kommer Snape att tex kasta sig framför en spell som kommer mot harry bakifrån. Detta är för att han tillslut ska få dö som en på den goda sidan. Jag tror visserligen att han fram till nu inte varit på någon speciell sida. han har jobbat med både voldemort och dumbledore för att rädda sitt eget skin så mycket som möjligt. fast det är egentligen inte min teori utan Lucas som jag tror på.

Pettigrew - Neville dödar honom. eller kanske inte döda för det gör ju neville till en dålig kille, men kanske gör honom medvetslös och så.

Fast jag har länge trott att Pettigrew måste offra sig för Harry för att betala den där skulden han har för att H räddade Ps liv i tredje boken. men man kan ju inte ha två sådana. och jag tror att hur mycket snape än gör så kommer harry aldrig att förlåta honom. Inte ens om han hoppar framför en avada kedavra. Snape är förlorad. Jk kan visa för oss läsare att han innerst inne var en ok kille genom att han hoppar framför. tycker jag.

förstås fler. kanske tonks, lupin, någon av patil systrarna, lucius så klart. Bellatrix dör också. och voldemort.

Annat:
Dubledore
Är stendöd, det finns ingen anledning till att han ska komma tillbaka, det är helt fel. Däremot tror jag att Harry på något sätt kommer att få mer information av honom. Förmodligen har Dumbledore sparat en massa av hans minnen i Pensiven till Harry. Vi måste ju få reda på varför Dumbledore litade på snape

Kreacher / the locket / horcruxes
Han hjälpte RAB att hämta locketen (horcruxen) i grottan. (den som harry och dumbledore fixade men visade sig vara falsk). Jag tror även att den fortfarande är en horcrux och att hermione förstör den. Det med kreacher är inte min teori heller. Och jag tror inte att Harry är en horcrux heller. Fast iden låter ändå rätt ok, men lite långsökt för mig. Hur ska han ta bort blixtärret om det är den som är en horcrux?

Hogwarts
Den öppnar som vanligt, men som krigscentral. Skolan fortsätter som vanligt men the order och alla de som vill kommer dit. allstå förmodligen de flesta elevers familjer. Harry kommer också dit lite då och då. Han måste ju researcha voldemort någonstans. Men det kan nog hända att voldemort kommer i mitten av boken eller så och kör ut dem. sista striden kan vara att harry och gänget tar tillbaka den. Fast jag tycker dte verkar lite tråkigt att de ska vara på hogwarts igen. Det är ju där de varit flest gånger. Sista striden är ju förstås den där runda gården som man ser i bakgrunden på det amerikanska omslaget. det kan ju vara courtyarden på hogwarts.

men men vi får se hur det blir. Det är ju bara 24 dagar kvar nu. Det betyder att på lördag är det tre veckor kvar!!! snacka om lycka!

Jag har ju glömt draco
Jag tror nog att tillsammans med narcissa kommer han till hogwarts och lyckas övertyga dem om att de är mycket rädda och har blivit nedtryckta av dumme lucius alla dessa år. Harry ogillar fortfarande draco men börjar lita på honom när han räddar neville från bellatrix med stor risk för sitt liv. (för neville är den sista som den gamla draco skulle rädda.) Eller kanske hermione. Någon oväntad iallafall. Draco visar sig vara mycket duktig på arithmancy men vet inte vad detta ska hjälpa någon. Han kanske hittar hogwarts kraftkälla.

Sen är det alla självklara grejer som att ron och hermione får ihop det. och ginny kommer tillbaka till harry.

Förövrigt tyckte jag att historien med Tonks och Lupin var jättefjörig. Så putt jag blev när tonks konstiga beteende förklarades genom att hon varit kär i lupin. Fy vilken fjörig subplot. nej de kan få göra slut. eller helt enkelt inte bli tillsammans överhuvudtaget. Jag vet inte vad lupin ska med en sådan tönt till överhuvudtaget. Han är ju cool. Och smart.

Harry lyckas samla alla motståndare till Voldemort under hogwarts flagga. Även de utländska som madame maxine och krum kommer dit.

Jag återkommer om jag kommer på mer.

Om att förstå vad folk säger

Ibland undrar man hur man plötsligt sitter där och förstår en massa danska. Fast det är ju sådant som kommer efterhand så där. Men döm om min förvåning när jag idag på lunchen förstod en hel konversation om legoland. Då slog det mig att jag har blivit rätt ok på danska. Fast det händer ju fortfarande rätt ofta att jag mest bara nickar och låtsas som jag fattade precis vad personen sade.

Förövrigt är det en väldigt bra arbetsplats. Har nog aldrig blivit behandlad mer som en som faktiskt jobbar här permanent. Jag fick en liten namnskylt vid "inkorgarna" så folk kunde veta var de skulle lägga brev till mig och på fredag har de bjudit in till "Afskedsreception for Anna". Inte ens på jobbet där jag var i sex månader fick jag en afskedsreception. Dessutom får vi lunch på kontoret. Hur bra är inte det?

Myrbett

Jag har fått en allergisk reaktion på ett myrbett. Jag fick det i fredags och det har inte blivit bättre. Aj, tänkte jag när myran bet mig under skoremmen, nog läge att smörja in med lite kräm så det försvinner snabbt.
Men det gjorde det inte. Det blir värre och värre. Idag har jag till och med halva foten svullnad upp lite. Jag fick gå till det danska apoteket och köpa kräm. Ikväll tar jag en allergitablett. Ett myrbett.

Jag går till frukost nu.

Helgen som varit

Nu har jag börjat läsa om Harry Potter böckerna inför den sista boken som kommer ut den 21e juli. Schysst läge, det är bara 26 dagar kvar till jag kan stå där med Harry Potter and the Deathly Hallows i min hand. Det ska bli hur bra som helst. Äntligen ha den där boken i bokhyllan och inte behöva vänta i två år på att få resten av historien. Jag förstår inte folk som tycker det är synd att det bara är en bok till. Det är ju bara schysst att ha hela serien på en gång. Jag ser inget intressant i att vänta på avslutningen. Som Robert Jordans World of Time. Jag har läst den serien sen jag var typ 14. Sedan dess har det kommit ut tre nya böcker i serien och den är fortfarande inte klar. Dessutom har författaren drabbas av en obotlig sjukdom.

Midsommar var inte dumt. Det var jättetrevligt i Fleninge en massa vänner och en massa alkohol. Jag tror jag drack rätt mycket för jag kommer inte ihåg mycket efter jag öppnade Champagnen. Men jag var inte bakis alls. Tänk så bra det kan gå när man inte blandar. Nu ska jag avsluta helgen med en mojito och Harry Potter and the Philosopher's Stone. Jag ska till och med krossa is i matberedaren.

midsommarafton

Jag är på jobbet igen. På midsommarafton konstigt nog. Idag har två personer frågat varför jag inte "håller fri" som det heter på danska.
Igår berättade jag ju om brevet jag fick från CSN. Jag räknade med att jag idag skulle få brevet jag har gått och väntat på sen i måndags - Det faktiska beslutet (så jag kan skicka det till skolan så jag kan få mitt visum). Men när jag ringer hem för att se om det kommit slog det mig att det kommer ju ingen post idag. Det är ju midsommarafton. Jag kan berätta för alla intresserade att jag såg tre andra människor som var på väg någonstans när jag gick till jobbet i morse. Det regnade. Jag ska gå och prata med chefen nu.

16:41, nu stänger jag av kaffekokaren

Jag är fortfarande på jobbet men har lagt ner lite. Jag fick skrämselhicka innan när J kom och sade att hon inte hittade PowerPoint presentationen jag hade spenderat en halv dag på att fixa för några veckor sedan. Sen när jag väl hade börjat om igen hittade hon den. Skönt.

På måndag får jag pengar från CSN. Det tycker jag är skönt. CSN var väldigt snabba med att besluta att jag skulle få pengar. Men de tar fyra dagar på sig att skicka brev. Förra fredagen fick dem min ansökan (jag kollade detta på deras hemsida). Idag kom ett brev där det stog: "Nu har vi fått din ansökan". Jag blev upprörd. De använder sig av B-Post de fjörarna. Inte ens A-Post kan de unna mig. Tacka vet jag Australien där de emailar allting. Jag ska förövrigt dit om ca tre veckor. Det ska bli skönt, men ser inte fram emot att det är vinter där. Jag gillar den svenska sommaren. Häromdagen hade det varit "as low as 8°C". Men det hade snöat någonstans vid bergen.

Jag tänkte lägga ner det där med att skriva mass-emails om min tid i Australien och bara fixa med bloggen. Fast jag varnar för att svenskan kommer att bli sämre och sämre ju längre tid jag spenderar där. Om några år låter jag nog som Victoria Silverstedt. Om jag gör det slå mig.

Annars på jobbet brukar jag ägna mig åt att läsa andras bloggar och kolla flera gånger om dagen om de har uppdaterat www.mugglenet.com. Det är en Harry Potter news site. När jag faktiskt jobbar ägnar jag mig bl a åt att säga "ursäkta vad sade du?" till danskar i telefonen. Jag jobbar i Köpenhamn.

Välkommen till min nya blogg!

Jag sitter på jobbet. Det är tyst just nu för alla andra äter lunch. Den var inte dålig, nudlarna var goda men svinekammen var alldeles för torr. Gillar också att de numera inte blandar salladen utan låter en själv välja om jag vill ha selleri med min sallad. Det vill jag. Fördelen är ju att man kan äta bara grönsallad med olivolja och balsamvinäger.

Igår skaffade jag mig en egen blogg. Jag kände mig väldigt sent ute eftersom mitt vanligtvis stensäkra användarnamn Dalvana redan var upptaget. Dessutom var det någon som hade använt mitt andra förslag Northstream och bara loggat in en gång - 2005.

Imorgon är det midsommar och jag tänkte faktiskt jobba ändå. Sen ses vi i Fleninge på kvällen.

RSS 2.0