Nog är hon glasögonorm i några månader

Nu har jag gått och hämtat mina nya glasögon som jag pratat en massa om. Nedan finner ni bild. Tyvärr så är det faktiskt inte samma färg som jag har på mina bågar på bilden, för hemsidan vägrade ladda den med min färg. Typiskt. Men mina bågar är bruna och inte svart/gröna. Fast jag skulle ju förstås frågat om de hade bågarna i andra fäger att beställa, för jag undrar om jag inte tycker att de på bilden hade varit ännu snyggare.


Ikväll är jag förövrigt supertrött och måste nog snart gå och lägga mig fastän att det är rätt tidigt (klockan är nio här).

En timmes läsning sen nanna kudden.

Infinite Jest

Jag läser en bok just nu som heter Infinite Jest. Den är skriven av David Foster Wallace och är lite av ett monster. Den är över tusen sidor lång, rätt invecklad och hoppar hit och dit. Fotnoterna har fotnoter. Den är fantastisk.

Nångång idag eller imorgon kommer jag att vara halvvägs.

Jag har lite delade känslor om att läsa boken. Jag började för en eller två månader sen och har väl läst iallafall lite varje vecka. De senaste dagarna är det allt jag läst. Vilket är det som gör att jag är lite delad. Jag vill egentligen bara läsa Infinite Jest, men eftersom det tar så lång tid (det tar mig längre tid att läsa tio sidor i IJ än vad det tar mig att läsa 30 i vanliga fall), så läser jag inget annat för tillfället. Och den senaste tiden har jag varit lite dum och köpt lite för många böcker, som jag också jättegärna vill läsa. Jag är girig, jag vill läsa allt.

Men just nu läser jag bara Infinite Jest.

Ett annat problem är att jag verkligen gillar den här boken. Den är rolig, välskriven, intelligent. Allt bra med den. Och jag vill gärna rekommendera den till andra. Men jag känner inte en enda person som jag tror skulle komma igenom den.


Glasögon

Jag fixade glasögon igår. Eller ja, jag gick på undersökning och sen valde ett par bågar. Det var inte så kul alls egentligen, för jag kände mig rätt stressad av optikern och hade nog helst velat spendera några timmar att välja istället för två, tre minuter. Men är ändå säker på att jag gjorde ett bra val fastän att det inte tog så lång tid. Jag har försökt hitta en bild på dem, men jag glömde notera vad modellen kallades och nu så hittar jag inget par som ser ut som dem jag tog.

Men ni kan kolla in märket. Prodesign Denmark. Jag får helt enkelt ta en bild på mig själv med dem på sen när jag gått och hämtat dem nästa vecka någongång.

Skulle säja att de kostade skjortan också, men det är ju inte helt sant. De kostade betydligt mer än en skjorta.

Och sen gick jag och köpte en bok också. Men den var billig, jag lovar.

Det blev helt plötsligt vinter igen

Det är lite svinkallt i Sydney idag. Inte Sverige-kallt förstås, men 16 grader är inget att skryta med så här nästan halvvägs mot sommaren. Det är kallt.

Det blåser också en hel del. Jag har bett till vädergudarna om bättre väder. Lovade att jag inte skulle klaga på något väder alls på en hel månad om de höjde värmen lite.

ringen

Jag berättade ju att jag bytt ut min ring mot en stav.

Det känns konstigt.

Och jag kanske tycker att ringen var snyggare.

Och jag ska nog inte berätta vad jag funderar på att göra i höst/vår (alltså i mars/april). Sex månaders betänketid.

ok det blev tre böcker ändå

Jag gick och köpte tre böcker i alla fall. Fastän jag inte fick.

Det blev:

Slaughterhouse-five av Kurt Vonnegut
Doctor Zhivago av Boris Pasternak
Love in the Time of Cholera av Gabriel Garcia Marquez

Fint det där. Men det var second hand så det kostade mig inte mer än 100kr.

Håret blev också mycket snyggt, och jag passade på när jag ändå var i Newtown och gick och bytte ut min ring till en stav. Jag kan numera applicera lypsyl utan att behöva byta sida för ringen. Blev mycket förvånad (hade glömt bort att ringen inte var där) när det inte stannade till mitt i läppen. Kommer säkert att vakna imorgon bitti och tro att ringen blivit avklippt mitt i natten. Det känns rätt skumt redan när jag är vaken.

bokshopping

En och en halv timme kvar innan jag ska gå från jobbet och gå och klippa mig. Det ser jag fram emot.

Helst vill jag inte alls vara på jobbet.

Helst hade jag velat åka in till stan, eller ut till Newtown (Glebe funkar också bra in terms of bokshopping) och shoppa böcker. Men, det hade ju varit pengaförlust både i form av missad inkomst och det faktum att jag skulle vara tvungen att betala för de böcker jag bestämmer mig för att ta hem. Dessutom är jag på en no-book-budget för tillfället. Den kommer att vara till jag har kommit igenom ungefär hälften av böckerna hemma som jag inte läst än. Det är ett trettiotal skulle jag tippa på. Så om femton böcker får jag köpa några fler... Nedan lade jag till länkar till tre av de bästa bokaffärerna i stan. Fast det spelar kankse inte så stor roll för läsare som befinner sig i Europa.

Elizabeth's Bookshops

Gleebooks

Better Read Than Dead

Då hade din blogg vatt jättefin!

Förresten, härrom veckan fick jag en kommentar till något av mina inlägg. Det var säkert menat väl, men jag blev lite stött faktiskt. Det var någon tjej som sa:

wow, du har bloggat ett tag ser jag :) synd bara att du inte har någon direkt design. Då hade din blogg vatt jättefin!

Det är väl inget fel på min blogg. Jag svarade:

Har inte riktigt tid till att fixa upp min design. Funkar fint som det är. Enkelt, snyggt, Anna.

med våren kommer besvären

Oj som jag har längtat efter våren den här vintern. Det har varit kallt, ruggit och allmänt trist (fast jag ljuger rätt rejält nu. Detta årets vinter har varit ovanligt mild. Varmaste augusti sen mätningar påbörjades).

Och nu är våren här.

Nu ska jag få be om att klaga lite. För vår betyder förstås inte bara varmare väder, det betyder också myggattacker och pollen.

Nysningarna har börjat kära vänner. Nysningarna har börjat!

Glasögonshopping

Oh, så ska man hitta ett par snygga glasögon också. Störigt. Jag tittade på dem här igår:


Jättesnygga på, men två stora problem. Försök till dekorativ design på skalmarna - ej uppskattat. Dessutom hysteriskt dyra, så dem kan jag ju inte köpa om jag knappt har råd men nya glasögon.

Jag hittade också ett par med blåa detaljer. Kör nog på dem faktiskt. Men jag kommer inte ihåg vad det var för märke så jag kan inte visa bild.

Sydney = Mars?

Vaknade i morse och hela mitt rum var rött. Eller, färgen på ljuset som kom in genom fönstret var rött.

Jag var lite konfunderad, men när jag tittade ut genom fönstret och såg rött dis överallt så förstod jag att det var sand som plockats upp någonstans och blåste runt överallt i Sydney.

Kommer ni ihåg när det regnade Sahara-sand i Helsingborg? Lite sådär.

Största samtalsämnet i Sydney idag? Jag tror det ja.

Glasögon och tiggeri

Jag brukar ibland låna pengar av mina föräldrar. Inte så ofta, men ibland blir det lite tomt på bankkontot och då får man försöka fylla på så gott man kan till man vet att man får pengar igen. Har inte större problem med att låna lite då och då. Brukar vara bra på att betala tillbaka. Värst var det förra julen då jag var fattig som en kyrkråtta och till och med fick ringa ex-pojkvännen en dag då jag var tvungen att gå till doktorn rätt akut.

Just nu är det inte så farligt, eller det hade inte varit så farligt om jag inte hade haft sönder mina glasögon förra veckan. Har två månaders hyra kvar ungefär, och så får jag ju lite lön då och då. Men jag har inte alls råd att köpa nya glasögon. Så vet ni vad jag gjorde?

Jag bad om pengar. Inte bad om att låna pengar, jag tyckte tydligen att glasögon var så viktigt att jag frågade om jag kunde FÅ lite pengar. Nu när jag skickat iväg min förfrågan så vet jag inte om jag är så bekväm med det där. Har inte bett om pengar på väldigt länge.

Frågade också Emelie-Syster om hon skulle kunna tänka sig att betala tillbaka lite pengar som hon är skyldig mig från när hon var här och hälsade på.

Så förhoppningsvis så blir det både glasögon och mat i framtiden.

bil besjuten i centrala helsingborg

http://hd.se/helsingborg/2009/09/15/bil-beskjuten-i-centrala/

Så här kan det ju inte gå till. Ni får göra något åt det där, ni helsingborgare.

Ni måste också skicka mer info om ni vet. Det är ju min gata de åker runt och skjuter på.

kunde fått HPV-vaccinet gratis

Förra veckan var jag jätteglad i en dag eller två för att jag, tack vara mitt svenska pass, är täckt av australiens motsvarighet till försäkringskassan, Medicare. Eller motsvarighet och motsvarighet. Den myndighet som ger en gratis sjukvård här. Jag har varit här i tre år, och upptäcker inte detta förrän nu. Kunde ju gjort det innan tycker man.

För just idag kom jag på att om jag bara upptäckt detta innan 30 juni i år hade jag fått HPV-vaccinet gratis. GRATIS!


Working title: April in Australia

Fast jag ska också spåna på ett skrivprojekt som jag håller på med. Det kommer att bli en best seller.

mylifeisaverage.com

Istället för att blogga mylifeisaverage.com

Sol och vår

Det är 32 grader i Sydney idag. Jag sitter hemma och kollar på tv. Jag är lite lat. Tror att jag ska dra mig ut snart dock. Vill ju inte missa en av de första varma vårdagarna. Jag glömmer lätt bort hur varmt det blir här när det är lite kyligare.

Det känns alltid som om det aldrig kommer att vara på något annat sätt. Men idag, andra vårveckan har vi 32 grader och klar himmel.

Jag har det bra annars. Jag har träffat en massa folk de senaste veckorna och har som vanligt varit väldigt upptagen med skolan. Det har varit lite upp och ner. Men nu så tror jag nog att det är mest upp.

Ska gå och sätta mig i en park med Catcher in the Rye (J.D. Salinger). Jag ska försöka skriva något mer någon annan gång.

RSS 2.0