frukost-dilemman

Jag är hungrig idag, och jag är väldans sugen på svensk frukost. Är trött på tråkig gröt, har ingen frukt, och kan inte försvara äta bacon och ägg en tredje dag.

Det blir nog lunch om någon timme istället.

fredagen den 13:e juni

Oh, vad gott det ska bli med frukostbullar med sture- eller prästost och apelsinmarmelad.
Oh, vad gott det ska bli med nybryggt kaffe.
Oh, vad gott det ska bli med bravos äppel och päronjuice.
Oh, vad gott det ska bli att mysa med mina systrar framför tvn.
Oh, vad gott det ska bli att äta mammas lax på kvällen. (fast det blir nog jag som lagar den)

Äntligen!

Jag blev klar till slut. Och jag hann städa lite snabbt nu i morse. Nu måste jag bara klä på mig och sen måste jag och resten av mig gå till skolan fast jag knappt sovit något alls inatt.


Nu räcker det - inget mer kaffe. Det är dyrt, det får dig att lukta kaffe och du kan inte somna ordentligt! Så det så!

Fast jag hoppas att min lärare inte har läst boken jag skrivit om, för jag skumläste den och kan ha missat en hel del viktiga punkter.

...

Jag är sugen på hamburgare. Helst en från burger fuel. Burger fuel gör sin egen variant på macdonalds cheeseburgare med ost och, som jag läste i en matblogg häromdagen, "piklad" gurka. (Kunde hon inte komma på att det heter inlagd?) Det ska jag äta imorgon till kvällsmat. Gott, onyttigt och kommer med himmelska pommes.


Anna is using facebook too much

Anna is not doing anything that she is supposed to do.

Anna is not even bothering with killing all the cockroaches, there are too many.

Anna is really tired because yesterday she went walking really far, and didn't even sleep that much becuase she had a late cup of tea and didn't fall alseep until 2am (det är mitt i natten)

Anna is longing for her own bed

Anna made a promise to herself that if she reads ten pages in the important book, she can then read as many pages as she can stay awake for in the good book.

Anna only did three of the ten things on her "things to do list" that she wrote in class when she was supposed to be listening to a presentation and none of those three involved schoolwork.

Anna actually often thinks of herself in facebook status way. That is why she wrote this blog entry like this.

Anna is going to bed now.


Anna säger kommentera för översättning.

Hoppas hon skämdes ögonen ur sig

Idag är jag lite putt på en hel massa saker. Fast mest STA Travel. Förra veckan försökte jag boka en flygbiljett till australien, men de svarade inte ens på mitt email. Jag tänkte att jag emailar för det är billigare än att ringa... Sen fick jag ringa iallafall, typ tio gånger innan de svarade. De första nio gångerna hängde de på på mig. Hur snyggt är det? Sen så blir det skitdyrt att åka igen, för alla andra idioter som ska plugga i juli i australien också har bokat biljett till då. Töntar.

Men jag hoppas att jag ska tjäna många mil så jag kan åka hem i Royal Silk Class.

Och få mig inte att prata om Laura på Thai Airways, jag skickade ett email och sade att jag ville åka hem den 11e juni. Hon skrev tillbaka att jag var tvungen att åka innan 9e juli. Ja, svarade jag, 11 Juni... Hon svarade inte ens. Hoppas hon skämdes ögonen ur sig när jag ringde thai airways idag och fick prata med henne. (Hemkommen Anna 12 juni)

Trött och invalidiserad

igår gick jag 21.6km i lera. Det tog ungefär 6,5 timmar. Det var långt, men inte hälften så jobbigt som jag hade förväntat mig. Men nu är jag supertrött - för jag kunde förstås inte sova inatt, och mina ben är något smärtsamma att stå och gå på. Särskilt mitt högra knä (och smalben) som började protestera en del sista kilometern eller så.

En annan dag kan jag ju berätta lite mer om hur det var att gå sådär långt, men idag och resten av veckan har jag jättemycket som jag ska hinna med, så det blir nog när jag försöker undvika att göra något annat.

Nu ska jag ringa thai airways och se om jag kan komma hem till midsommar.

Brisvegas! here I come again

Nu drar jag. Det blir lite tyst, men kollar nog mailen nästan varje dag. Vi får se hur mycket jag pallar använda modemuppkoppling. Tyvärr måste jag göra lite skolarbete så måste logga in iallafall en gång.

This is the final boarding call...

Jag har gått och blivit väldigt van vid att flyga. jag har flygit halvvägs över jorden tre gånger, och flyger ungefär en gång i kvartalet mellan Brisbane och Sydney. Det är betydligt mycket mer än vad jag gjorde under hela mitt liv innan jag kom hit. När jag flög till Australien var det typ tredje gången jag flög. (om man räknar en returresa som en gång). Jag var jättenervös. Jag spenderade en himla massa tid på att se till att jag inte hade något vasst i handbagaget, att jag hade tillräckligt att göra på flyget, vatten och en massa annat strunt.

När jag för andra gången stod i immigrationskön för att köa mig in i Australien slog det mig att jag inte ens tänkt på att det är ju en massa saker man inte får ta med sig in i landet. Det hade jag ju inte alls tänkt på.

Jag gick och tänkte på när jag skulle boka taxi, så att jag skulle vara där i tid. Fast egentligen har jag inte så mycket emot att vara lite sen till flygplanet. Om man är lite sen får man ju hoppa kön. Hur bra som helst. Sist vi skulle åka till Brisvegas var vi i tid, och fick stå i den förbenade kön hela vägen fram. Det var första gången det hänt på väldigt länge.

Fast den gången vi var så sena att de ropade ut oss i högtalarna var det lite pinsamt. Med det var mest för att taxichaffören tog den långsamma vägen i rusningstrafik.


Och det bästa med att flyga är precis innan planet lyfter och det gasar jättemycket.

tur att lucas kommer hem en vecka senare än mig, eller det kanske är oturligt...

Det är rätt kul att ta en titt på min lägenhet just nu. Spännande för lucas har varit borta i nästan två dygn och de ser redan ut som om jag bott ensam i typ en vecka - förutom att det bara ligger disk från en dag i köket... (alla som någonsin varit hemma hos mig i sverige har ju något att jämföra med, jag är ändå rätt så renlig av mig nuförtiden...]

image128

Nu ser det kanske inte så stökigt ut, men jag ska erbjuda full beskrivning av kaoset. längst ner till höger på bilden kan vi se en låda där lucas normalt sätt har sitt tagentbord. Det ligger i sofffan tillsammans med två av våra fyra fjärrkontroller. bredivd lådan står en halvfull flaska vatten. den har stått orörd sen söndag kväll. Jag dricker bara bubbelvatten. andra saker på bordet som inte borde vara där: Nässpray, smutsig servett, tom sodavattenenflaska, en hög rena kläder, en bok om australiens diverse krigsinsatser de senaste 100 åren, och under kläderna ligger ytterligare en bok.

under bordet ligger ett par skor, ett linne och som ni kanske ser en tom skokartong.

Vidare på soffan kan vi konstatera att det ligger tre böcker, ett pensionsbrev från sverige, ett skrivhäfte och ett kompendium, tillsammans med en tom chipspåse. och förresten fyra stycken smutsiga klädesplagg.

Skrivbordet behöver vi inte gå in på så mycket, förutom att det ligger två toppar, en tom take awaykaffekopp och en kopp som någongång tidigare i eftermiddags innehöll the.

I sängen ligger: en tom vattenflaska, två böcker jag köpt till L i födelsedagspresent, en New Internationalist, en bunt skolpapper, en penna, en tom papperskasse och min handväska. och en betald telefonräkning. Tre samtal till sverige kostade typ 50kr.

På nattduksbordet - två tomma kuvert, ett brev med försäkringskort, en gammal mobiltelefon, ett par solglasögon, ett mobilbatteri till ovan nämnda mobiltelefon och en skrivmejsel som lucas råkat ta med hem från jobbet. och förmodlien en massa andra saker som jag inte kan se härifrån. och antimyggspray

På golvet:två tomma plastpåsar, en tom tygkasse, en bok, tre utgånga bussbiljetter, ett fodral med cdskivor, ett linne, en biblioteksbok - som är lucas' och borde lämnas tillbaka imorgon och diverse pappersskräp

och bakom ryggen på mig låg min skolryggsäck, en ordbok, en gammal gratistidning och ett par rena trosor. Bingo!

brissie

Och jag åker till Brisbane på onsdag. för det är påsk. och jag är ledig i två extra dagar, vilket smidigt nog blir hela fem dagar i rad! missar inte en enda lektion.

Jeff Buckley

det går sisådär. Jag jobbar på det, och jag drar åt nätet, men det är inte helt självklart än. Mina presentationer är alltid rätt oformella och jag försöker engagera lyssnaren mer än andra. De andra som haft presentationer har mer eller mindre bara läst från ett papper, skrivet på akademia förstås och man fattar ingenting av vad de pratar om. De rabblar citat hit och citat dit, som oinspirerad research alltid blir. Ungefär som dokumentet som ligger här mittemellan firefox och power point. förutom det där med akademia förstås.

och så tyckte jag att jag borde sätta igång lite musik så där för att underhålla mig. Nu sitter jag ju bara och sjunger med. det hjälpte inte alls.

när man inte kommer någonstans alls.

jag borde verkligen fokusera på att fixa färdigt min presentation som jag måste göra imorgon. Det går inte så bra, för jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare med vad jag håller på med. Dålig planering från första början. Jag skriver en minut på powerpoint presentationen, sen skriver jag en minut på vad jag ska säga, sen måste jag också skriva en kortare version av vad jag har sagt. 400 ord på texterna vi ska läsa till imorgon. Jag har förstås läst dem alla, men inte så noga som jag kanske borde ha gjort. Nu är det fyra timmar kvar till läggdags och jag måste bli klar ikväll, annars så kommer det bli pannkaka imorgon eftermiddag. Tur att jag har den sena lektionen och därför kan öva på morgonen. Dock det är nog det som är porblemet. Hade jag varit tvungen att öva ikväll hade jag ju gjort klart det hela över helgen istället för att vara fast med det nu. Gah. Jag hatar när jag skjuter upp saker och ting. Trodde att jag hade klarat mig ifrån det denna terminen, men idag första tecken på att det är tillbaka igen. Efter att först ha skjutit upp jobbandet till klockan tre, blev det uppskjutit till fyra, och nu är klockan 18:16 och jag diskade till och med för att slippa fokusera på det.

Men nu blir det andra bullar. Jag ska bara äta kvällsmat först...

Och sen måste jag översätta skiten till akademia, ett språk jag varken behärskar särskilt väl eller överhuvudtaget anser att det bör användas. Akademia är bara ett sätt att försöka stänga ute folk som inte har erfarenhet av universitetsmiljön och språket.

på torsdag äts det ärtsoppa, på fredag blir det lamm

imorgon jobbar jag från 12 till 21. spännande. Idag sålde jag två par skor. Det var dåligt. Det var nog för att det var fint fint väder och alla töntar som vanligtvis köper skor på fredagar var på stranden istället. Jag rinde till och med till Lucas och frågade om han ville komma och köpa ett par, fast jag tycker att skorna är rätt fula.

Fast det bästa jag gjort denna veckan var att köpa ett par jobb-skor. De är tio gånger skönare att stå upp i en hel dag än de jag hade innan igår. Tänk när jag slutade efter sex timmar och kunde gå hem i helt normal takt, inte invalid-takt som jag brukar.
Fast å andra sidan somnade jag lite för tidigt medan jag låg och lyssnade på "på minuten" med ögonen stängda. Jag vet inte alls hur jag lyckades somna,

På minuten


Idag är det fredag och jag tar ledigt från pluggandet fast jag gjorde det i onsdags också, jag dricker rödvin istället.


when you went down under and couldn't get back up

when you went down under and couldn?t get back up

 

when the sun is so strong that you need to put sunscreen on for not going very far at all

 

when trying Japanese food for the first time

 

when you landed you saw a real Australian wearing a real aussie hat, and you thought that was a good welcome

 

when you had to stand in the line that said Other Passports

 

when going to trivia night at the pineapple, you were the only girl in the pub

 

when going to the dodgy old brothel turned to karaoke place, singing karaoke for the first time while drunk on Smirnoff and redbull that someone had smuggled in their back pocket

 

when watching AFL on TV and not realising until the next day that it was actually rugby

 

when you feel completely out of place

 

when going to Tasmania and the coldness of the wind reminds you so much of Sweden that you are home sick for the entire week

 

when your best friend is Dutch and share your sense of isolation

 

when you realise which type of coffee to order

 

when isolation means understanding but not agreeing

 

when Brisbane means chicken curry at the Myer centre, every time

 

when you have to tell people that you are not Australian

 

when you went back to Sweden for a visit and you were desperate for good king street thai

 

when you get annoyed at having to pay extra for insurance because you don?t get a rebate like everyone else

 

when voting means getting breakfast at the sausage sizzle and not voting at all

 

when you follow the election even though you didn?t even vote

 

when you saw mad max for the first time and got annoyed at Mel Gibsons fake sounding accent


Haiku

Jag har varit lite seg på sistone. Det är mest för att jag numera bara tar tid för tre saker - Skola (och allt läsande vi måste göra), jobb och scrabulous på facebook.

Annars har jag inte gjort något annat på hela veckan. Förutom när vi i lördags var och såg Jens Lekman med alla andra svenskar i Sydney.

Jag hade egentligen tänkt fria till Jens, men blev nervös och väntade för länge på rätt tillfälle. Men det var Lucas som skrek "jag älskar dig", inte jag.Annars så är det måndag idag och vi skrev Haikus på skrivlektionen.

Gap in living life
          The going through a tunnel
Mobile nothingness


Standing at the gate
          Moving into a country
My sister leaving

Jag skrev förstås my sister leaving, för det låter bättre. Men det var ju egentligen jag som åkte.

Och...

så kan man leta igen alla sina brända dataskivor i jakt på bo kaspers låtar.

Skivor att sakna

Skivor jag saknar och tänker ta mig mig hit nästa gång jag åker hit:

  • Tomas andersson wijs tredje? album - vi är värda så mycket mer
  • sahara hotnights första skiva. den har länge varit min städskiva och jag saknar den när jag dammsuger.
  • Alla kents album som jag har men lämnade hemma. Jag tog bara med mig isola och den är egentligen saras, men säg inte det till henne för då vill hon säkert ha tillbaka den.

Och om jag tänkt igenom det skulle jag säkert komma fler. Fast i en period av desperat fattighet försökte jag sälja en del till roadhouze records. De flesta var för repiga, så de fick jag behålla.

Och om någon snäll syster vill rippa skivorna och skicka dem till mig på email eller över msn hade det ju varit trevligt. Jag vet inte vem som tog hand om skivorna, men den borde skatta sig lycklig eftersom jag numera är rankad som nummer #1 best taste in music i min vänskapskrets på facebook.

Min frisör är från Örebro.

Jag borde egentligen plugga. jag har två texter som jag måste läsa mycket noggrant efter som jag ska leda en hel diskussion om dem om en vecka. Anmälde mig själv som frivillig att göra det nästa vecka så det inte krockade med andra uppgifter. Smidigt pinkat kan man tycka. Dessutom visaade det sig att jag var den enda som förstått läsningarna som vi hade till idag. Så helt plötsligt blev jag den smarte.

En tjej i min grupp är också svensk. Det är väl rätt trevligt, särskilt eftersom hon också ska läsa en hel utbildning här. Fast inte så snällt för de andra om vi pratar svenska med varandra. Då fattar de ju ingenting.

Dessutom kom jag på att det var ju faktiskt väldigt smidigt att skaffa sig en svensk hårfrisör i Australien. Det är ju mycket lättare att prata om hår på ett språk man vet vad saker heter på. Jag menar vad heter uppklippt på engelska? Fast egentligen vet jag vad det heter, men har glömt det nu.

kan inte någon komma hit och laga mat till mig?

jag är rätt osugen på att laga mat ikväll. Och igår åt jag köttbullar och potatismos, så kan inte äta det igen. Fast det kan jag ändå inte för jag har ingen potatis.

about anything really

På måndagar har jag min lektion i Writing: Style and Structure. Först har vi en föreläsning av någon, sen en lite mer intim lektion som kallas tutorial där vi diskuterar saker och övar oss på att skriva. Idag fick vi i uppdrag att skriva en dikt med ord klippta från en annan dikt. De flesta tog en hel evighet på sig att skriva klart sina. Tränad i kylskåpspoesi slängde jag lätt ihop den här:

Whatever you are

Sky soul

Moon or mind

Hope in heart

Bud of life

 

You are my secret

I fear no fate

I am never without root

darling in my heart

alwaysSen när jag kom hem skrev jag om det så här och funderar på att ge den till Lucas systerson i doppresent. Fast det blir ju lite fjörigt faktiskt.

Whatever you are

Sun and soul

Moon and mind

Hope in heart

Bud of life

 

Whatever you are

You are my secret

fear no fate

You are never without roots

loved in my heart

RSS 2.0