mmmm semlor

På tal om något annat. Sitter och läser mias blogg, och hon har bakat både bagels och semlor. Fy så gott med semlor.

Tjejer, om ni läser bloggen innan ikväll, vi ska diskutera svenskfest. Vi kör på kräftor och semlor, allt på en gång! Skitfint. Det får ju förstås bli i veckan, innan Linnea lämnar oss.

fredag

I natt sov jag för första gången på länge i mitten av sängen. Yes!

Och det är fredag och jag jobbar bara tre timmar idag. Sweet tycker jag.

Hej då.

Nu har familjen precis åkt iväg i en taxi. Tråkigt att de åker redan. Tiden har gått väldigt fort, som vanligt. Men vi har haft det trevligt ändå. Snart kommer det bilder och resehistorier.

Anna piercad och brun


sunshine beach

Detta inlägget ville inte publiceras, så det kommer nu, nån dag för sent.Nu är vi på i ett ställe som heter Sunshine Beach, och det är väl vad det är här. Strand och solsken. Både i Sydney och Brisbane var vädret lite halvkasst (riktigt kasst i Sydney), men sen vi kom hit har det varit sol och över 30 grader varmt. Finfint tycker vi.

Idag ska vi till Underwater World i Mooloolaba och titta på hajar och sånt. Sen ska vi till Kilkivan där Erika är för tillfället och lämna av Emelie för vi pallar inte med henne mer.

Skämt åsido, Emelie lämnar mig nu och kommer inte ner till Sydney igen förrän i början av April. Det känns trist, men det ska också bli skönt att få min säng för mig själv och sånt. Särskilt som jag börjar plugget på tisdag. Spännande.

Jag lovar det kommer bilder senare i helgen, eller nästa vecka. Det blev inte så många på sunshine beach, för när jag gick dit i morse med min kamera var batteriet slut.

en söndag i sydney

Nu är familjen här. Det är trevligt. Vi har bland annat ätit god middag på thairestaurang, varit i hunter valley och druckit vin, och också handlat en massa vin. Sen har vi ätit steak på restaurang i newtown och hunnit bo in oss lite.

Det är superkallt för australiensisk sommar, strax under 20 grader. Kallt, kallt. Imorgon åker vi till brisbane och där hoppas vi på finare och varmare väder. 

Jag har också piercat mig i läppen. 

Så kan det gå.

Mamma, Maria och Emelie hälsar så gott till alla där hemma. 


familjen down under

Ja, nu är det inte många timmar kvar till Mamma och Maria kommer hit. Om fem timmar närmare bestämt. De sitter väl på sin sista flygning nu och är sega. När de är här har vi en del planerat. Imorgon ska vi på Sydney Harbour Cruise och senare på kvällen gå på Thai Pothong. På lördag ska vi till Hunter Valley på en ost- och vinprovningstur. Det ska bli fint (om det inte brinner).

Sen har jag planerat frukost på Marrickville Markets på söndag. Sen har vi inga fler konkreta planer i Sydney.

Vi åker också till Queensland i några dagar. Två nätter bor vi i Brisbane, och tre i Noosa. Det kommer att bli riktigt nice tror jag. Sen åker Emelie vidare och jag, Mamma och Maria spenderar fyra-fem dagar till i Sydney, innan de åker hem igen. Jag börjar skolan på måndag nästa vecka, så de får underhålla sig själva litegrann när jag är upptagen. Det klarar de nog.

Nu väntar jag på att det ska bli dags att gå hem, för jag ska hämta nycklarna till lägenheten vi ska hyra här.

en tanke

Jag ska köpa tulpaner till mig själv om jag kan hitta det här.

en kort uppdatering

Jag har haft datorproblem på jobbet. Och hemma har jag inte velat sitta så mycket med datorn.

Jag har egentligen ingenting att blogga om, men eftersom familjen kommer hit ikväll så kommer det inte bli så mycket bloggning alls den närmaste tiden. Vi får se om det blir tid över.

Det är kallt i Sydney nu. Eller kallt för att vara sommar iallafall. Bara 20 grader just nu. Det är så kallt att man måste sova med täcke.

Det börjar närma sig jubileum här på bloggen. Kanske blir det en top 25 eller nåt? Har ni några favoriter?

det är gött att leva idag

Det varit lite tyst på bloggen i veckan. Min dator på jobbet har varit paj i dagarna tre och det har varit super trist. Men men, chefen sade idag att han skulle beställa nya datorer. Fint. Men det var lite mitt fel tror jag, så lite dåligt samvete har jag.

De senaste veckorna och livet varit riktigt bra vid mig. Vädret har varit superfint, emelie är här och sånt. Just nu sitter jag i soffan på uteplatsen och dricker bubbel. Det är ungefär 27-28 grader ute och det blåser en behaglig bris. Finfint.

Imorgon ska vi njuta av Sydney. Tänkte ta färjan till manly och senare på kvällen dricka cocktails i snygga klänningar. Det blir bra.

Nu ska jag dricka mer bubbel.

roligt

fail owned pwned pictures
see more pwn and owned pictures

roligt

Jag gillar ju tjuvtittat.se. Men den här är nästan ännu bättre.

Bday drinks


Mamma och Maria

Om mindre än två veckor kommer Mamma och Maria hit! Oj så skoj vi ska ha det då. Då ska vi göra en massa turistiga saker som man annars inte gör när man bor här. Vi ska förmodligen åka på en Harbour Cruise, och så ska vi åka till Hutner Valley och dricka vin och äta ost. Och så ska vi åka till Queensland. Först Brisbane i två nätter och tre i Noosa. Det blir sweet tror jag.

Vi hade först tänkt bo fyra nätter i Brisbane och bara en i Noosa, men efter ett missöde med bokning av hotel så blev det inte så. Så nu får vi lite längre i Noosa. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra där, men det löser sig nog. Jag har kollat läget idag på internet. Det kommer att blir fint as.

Vi kan tillexempel ta en tur till Fraser Island. Det hade varit hur bra som helst. Men det blir lite dyrt.

RSS 2.0