bonmagazine

Och jag fick min Bon 42 igår!

Aj tänker jag

Jag vaknade imorse. Klockan var strax innan sex, men det visste jag inte förrän senare. Jag undrar lite smått varför jag är klarvaken mitt i natten till jag hör en mygga buzza nära mitt öra. Aj tänker jag och förstår då varför det kliar på min armbåde. Shit också tänker jag, vi glömde stänga fönstret.

Efter kanske en kvart känner jag ett myggbett även på min näsa. På min näsa. Aj tänker jag, om svullnaden inte lägger sig kommer jag att se sjuk ut imorgon i skolan.

Så jag fick gå och smörja in mig med min kräm som jag använder för sådant. Den heter bepanthem och är egentligen för blöjeksem. Funkar lika bra på myggbett. Kvar av mitt myggbett är en liten röd prick.

En arbetande Anna

Jag är numera inte längre arbetslös! Det var inte så svårt alls att skaffa ett jobb. Hur kul som helst. Tror jag. Trodde lite att de skulle upptäcka att jag låtsades vara helt ok med folk och sånt, men det fungerade fint när jag var där.

Var och provjobbade lite idag. Börjar imorgon.

Var helt övertygad om att det skulle ta veckor att hitta ett jobb. Det tog fyra dagar. I söndags printade jag ut mitt cv och sånt, men var inte så peppad för att leta jobb, så gick faktiskt bara till 1 affär. Men som ursäkt till att inte göra mer ansökte jag om typ 15 jobb på nätet. Sen i måndags såg jag att det var en skoaffär som hade en Staff Wanted skylt utanför. Jag åkte hem och segade i några timmar, men jag hade bestämt att vid tre skulle jag gå och leta jobb. Gick direkt till den affären och killen gillade mig! Härligt. Så vi bestämde att jag skulle komma in idag och provjobba lite. Fick ta hand om en kund ungefär och sen fick jag jobbet. Trevligt. Nu ska jag njuta av min sista dag som arbetslös och ta en liten tupplur.


eller nja, jag ska faktiskt plugga lite... men schysh, säg inte det till någon.


kaffe kaffe kaffe

Jag har nyligen börjat dricka kaffe igen. Har haft en paus på två år ungefär men av någon okänd anledning har jag fått för mig att börja dricka kaffe igen. Det går sådär. Dricker kanske två koppar i veckan eller så, vilket hitintills inte har varit nog för att vänja mig vid kaffeinet. Så varje gång jag dricker kaffe blir jag helt stissig.

djfoadhgfoaiehfgpalifhvapfh

Hur kul som helst. En dag fick jag för mig att köpa en "large long black" (måste dricka svart kaffe pga laktos problemet) och drack kanske hälften. Jag blev helt hög. Inte för att jag någonsin tagit droger, men jag gissar på att effekterna är något liknande. Det tog timmar innan det försvann.

Så jag ska nog sluta dricka kaffe.


Och så var det svensken som sade: Inte lika gott som svensk kaffe vilket fall som.

skola och jobb

Nu är jag universitet student på riktigt. Hade första lektionen igår. Spännande. Köpte också min sista bok så nu är jag klar och redo för en hel termins pluggande. Men har drabbats av oro. Har en känsla av att jobbet jag kanske får på onsdag kommer att ta upp för mycket av min tid och att jag kommer att få IG i allt för jag jobbade istället för att plugga.

Var helt glidig när jag igår gled in i en affär som hade en "Staff Wanted" skylt utanför. Lyckades få "managern" att tro att jag var hur bra som helst. Han gillade mig.

Han gillade också min snygga tio anledningar att ni bör anställa mig. Vad gör man när man har noll erfarenhet av butiksjobb?

Oscarsgalan

Här visar dem inte oscarsgalan live. De visar den på bästa sändingstid ett antal timmar efter den faktiska galan. Hur dumt som helst. de klipper till och med bort vissa delar och har extra låmnga reklampauser bara för att de kan. Urlöjligt. De visade inte ens vem som vann för bästa utländska film. Fick kolla upp på internetet imorse när jag kom på att jag inte ens visste det.

Dessutom klantade de till sig rejält. I en reklampaus, strax innan de skulle dela ut priset för bästa manliga skådespelare, gjorde de reklam för ett nyhetsprogram med bilder från när Daniel Day-Lewis tar emot sitt pris. Innan det visat det på tv! Arg blev jag.

Nästa år åker jag till sverige för att titta.


Förövrigt så tyckte jag att there will be blood var bättre än no country for old men.

Nervöst att börja skolan imorgon

Jag funderar på att ha på mig mina glasögon imorgon för att sätta rätt stämpel på mig redan första dagen, och så där locka till mig andra som också vill plugga på universitet och inte bara festa. Fast sen vill jag ju förstås inte hamna i någonslags grupp som bara pluggar och aldrig hänger utanför skolan. Inte egentligen så svårt dilemma eftersom om jag har på mig glasögon kommer att se ut som den nörd jag är. Måste försöka fixa lite coolare kompisar. Förövrigt kommer jag nog inte kunna sova alls ikväll.

Tycker alltid att det är nervöst att träffa nya klasskamrater, och kanske mer lärarna. Man måste tidigt göra ett rätt bra intryck för annars försvinner man in i mängden och läraren bryr sig inte alls om dig. En elev som har rykte om sig att vara riktigt bra läses också som bra när det kommer till betygsättning. Tråkigt men sant. Jag tar alla mina svenska uppgifter under tredje året på gymnasiet som exempel. Jag var bra på att smickra in mig hos lärarna på Tafe. Men vi får se hur det blir här. Har en känsla av att det kommer att vara way mer ansträngande på uni än på tafe.

borta

jag skrev nyss ett jättelångt inlägg om hur hemskt det är att leta jobb. det försvann när firefox hängde sig. Bah.

nya office

som jag nämde innan så köpte jag microsoft office 2007 idag. Jag fick ett erbjudande att köpa microsoft office ultimate för typ 500kr så kunde inte riktigt säga nej. hade tittat på ett dagen innan för tre gånger så mycket och funderat på att köpa det, och det var bara för excel, powerpoint och word.

Det nya office är hur spännande som helst. det ser helt spaceigt ut och det där onenote verkar helt fantastiskt. håller på att läsa upp om det nu. hoppas att jag kommer ihåg att använda det. och vissa funktioner hoppas jag att de lagt över i andra office program som kalkulatorn och sånt.

dessutom älskar jag min nya skola. skickade ett mail till it-support avdelningen imorse. de ringde nyss och sade att de fixat problemet jag hade! på en lördag!

midsommar


image127

Förövrigt kommer jag hem till midsommar om allt går som det ska. För jag slutar redan den 6e juni och inte den 27e som det står på schemat. Spännande eller hur.

Dessutom är jag skitsur på mig själv som laddade ner microsoft office 2007 och glömde kolla om det hade svensk stavningkontroll. det hade det inte. apa.

framtidsplaner

På måndag börjar jag skolan igen, fantastiskt! Har redan köpt en bok och två kompendier som jag behöver för kursen. Vet att jag även behöver ett kompendium för mitt sista ämne, men vet inte vad det heter. Är så exalterad att jag redan börjat läsa lite i böckerna. Dumt nog så köpte jag boken ny, när jag senare hittade billiga begagnade på internet. Frågan är om det blir billigare med porto och sådant. Jag får tänka under helgen.

Idag harj ag inga planer, förutom att jag ska slappa en sista dag. Fast jag vet mycket väl att jag kommer att läsa i mina nya böcker. och sen imorgon måste jag leta efter ett jobb. Har tyvärr inte så mycket pengar denna terminen och börjar snart bli lite desperat.


Och en uppdatering om ärret, det rosa området har blivit lite mindre under natten, så det finns hopp om framtiden.

ett enormt ärr

Jag har gått och skaffat ett enormt ärr på mitt knä. ett sånt där fult rosa ärr som man får ibland. Hur får man bort sådana?

Ramlade ner för en trappa häromveckan och jag har gjort allt jag kommit på för att få det att läka snyggt, men det har inte lyckats alls. Det är rosa.

Slut på eventuell framtida karriär som fotomodell.

Filmer jag såg förra veckan

 • Efter bröllopet
 • Resident Evil extinction
 • Harry Potter and the order of the phoenix
 • delar av hot fuzz
 • shaun of the dead
 • The fifth element
 • delar av vanishing point
 • Gudfadern I
 • och början på casablanca
 • Och there will be blood som jag såg på bio

Efter bröllopet är överlägset den bästa av dem, med There Will Be Blood som välförtjänad tvåa. Och nu tänker jag somna till casablanca igen.

Brick - i pdf

image126


Som ni kanske inte vet så diggade jag filmen Brick rätt mycket. Jag såg den på bio 2006, men filmen var tydligen utgiven direkt på dvd i Sverige.

Den är hur cool som helst. Väldigt speciell och utmärkt i sin originalitet. Den doftar starkt av gammal deckare, ni vet en sån som har en femme fatal och en hjälte som har en fot på fel sida lagen. Sånt, men utspelar sig på en high school någonstans i usa.

En exflickvän ringer och vill ha hjälp, men hittas mördad dagen efter av huvudpersonen. Sen följer vi hans väg till att lista ut vem som var ansvarig och hur han ska haffa dem/den. Det mesta som händer kretsar kring kokain och särskilt en såkallad brick som är en stor bit av nämnd drog i tegelstenstorlek.


Häromdagen hittade lucas novellen som filmen är baserad på internetet. BRICK är lika bra som pdf som film!

imorgon drar det igång igen.

Imorgon är det dags att dra till skolan och träffa en massa folk. Det är orienteringsvecka denna vecka och jag är mer eller mindre helt upptagen resten av veckan. Det ska bli hur schysst som helst.


Hoppas att dessa tre åren som jag har framför mig blir bra tre år. Är lite spänd för det är svårt att veta så här när det är för sent att dra sig ut om man gjort rätt val eller inte. Har fortfarande inte helt koll på vad jag egentlgien vill få ut av den här kursen utöver att få öva mig i att skriva professionellt. Jag hoppas att jag under året kommer på en plan att följa. Tror nog att jag gör en del valbara kurser i journalistik så att jag har det i ryggen. Vi får se. Men det verkar bli jättebra faktiskt. Har varit hur nördig som helst idag och läst om alla ämnen jag ska ha, och redan gjort upp ett schema för när jag har inlämningar och sånt. De skrev allt sånt på nätet! Det verkar som om jag har noll tentor så det betyder nog att jag kan komma hem till midsommar! spännande.

Annars funderar jag på att åka hem till jul också. Hade varit trevligt med riktig jul för en gång skull.

ojdå,

det var ju hur länge sen som helst som jag skrev. Jag har inte gjort så mycket i veckan. tror det är därför. Igår träffade jag love och drack en massa kaffe och sen blev jag lite galen.

Jag har också fastnat i Knighthood på facebook, så om någon vill hjälpa lilla mig kan de också fixa så att de har det, från min inbjudan dvs. sen behöver ni ju inte göra något med det, ni kan ju bara låta det ligga gömt i vänstermenyn.

Monopolregler a la Nordström and Pozzey

Jag och Lucas spelar rätt ofta Monopol, det har vi alltid gjort. Detta är mest för att Monopol är mitt favoritspel. Jag bryr mig inte ens om att det tar lång tid att spela. Fast vi spelar nästan aldrig till slutet. När man tydligt ser vem det är som håller på att vinna är det bara att ge upp. Ibland vill jag spela till jag är bankrupt, men det är inte så ofta man pallar.

Men vi har en del special-regler när det gäller Monopol. De flesta familjer har nog det. "Hemmagjorda" regler kallas husregler och är inte alls något som finns i monopolreglerna. Den vanligaste är nog att man inte får köpa på första varvet. Eller kanske att man får dubbelt så mycket pengar när man landar på GÅ. Både dessa regler finns i "Monopolregler a la casa de Nordström and Pozzey" men inte i de officiella reglerna.

För att försöka ge er en bild av hur det går till när vi spelar monopol så beskriver jag nedan alla våra regler. Vissa självklara regler som att man går medsol och sånt har jag inte inkluderat.Monopolregler a la casa de Nordström and Pozzey:


 • Landar du på GÅ får du dubbel inkomst. Detta även om du får ett kort som säger Gå till GÅ.

 

Att köpa gator

 • Du får inte köpa på första varvet. (Varför är okänt, men finns inte i de vanliga reglerna.)
 • Vi köper aldrig Elverket och Vattenverket eftersom de är fjöriga och mest bara jobbiga för den som har dem och den som landar på dem.
 • Likaså har de blivit med de två första gatorna, Hornsgatan och Västerlånggatan har jag för mig att de heter på svenska. Knappt lönt att köpa!
 • Betalning för gator går till banken

 

Att betala hyra

 • Du kommer inte ifrån hyran även om du lyckas smita undan utan att den andra märker det. (I reglerna behöver man inte betala hyra om motspelaren inte säger ifrån innan det är nästas tur.)
 • Vi kör att när du har en obebyggd gata i ett set så får du dubbel hyra för den. Dvs om du har alla gröna gator men inga hus på dem får du kräva dubbel hyra av den som landar. (Regel)

Fri Parkering

 • I mitten betalar vi allting förutom gatuköp. Skatt, böter och även husköp. Särskilt husköp gör att det i den senare delen av spelet oftast ligger rätt mycket pengar i potten. (Hemmagjord regel)
 • Vi har visserligen en regel till, den som landar får ta max $3000 dvs 6 $500 lappar. Vad heter de på svenska? 10000?? Detta är för att det oftast är Lucas som hamnar på fri parkering och tar alla pengar, sen landar jag nästa runda när det inte ligger någonting där. Inte så kul.

Fängelse

Här kör vi ungefär samma regler som det står i spelet fast med några variationer.

 • Du får försöka slå dubbelt tre gånger och först på det fjärde får du gå ut, och du behöver inte betala för det. (I reglerna står det att du får slå tre gånger och sen betala 50 och gå ut på vad du fick på tredje slaget.)
 • Vi får inte heller, när vi slagit dubbelt och kommit ut, slå igen. (En faktisk regel.)

 

Husköp

De här reglerna är de mest spännande vi har utvecklat. De kom nog till när vi satt i Sverige 2005 och försökte få spelet så rättvist som möjligt.

 • Du får bara köpa hus när du landar på en gata i den färggruppen. (Om du landar på de röda gatorna och har alla tre får du köpa hus på dem.) Spännande eller hur? Detta är för att den rikaste spelaren inte ska kunna köpa hus på alla sina gator på en gång.
 • Du får bara köpa tre hus åt gången. Detta för att hindra spelare för att köpa hotell direkt. En fantastisk regel!
 • Och precis som i de riktiga reglerna så får man bara köpa få många hus som finns i lådan. Tar de slut så får man vänta till någon säljer tillbaka sina hus.
 • Men du får också köpa och sälja hus mellan dina olika gator, så om du har hus på de ljusblåa gatorna, men vill ha fler på Strandpromenaden och Grand Hotel (eller vad de nu heter på svenska) så kan sälja dem från de ljusblåa till de mörkblåa. Du måste förstås betala mellanskillnaden på husen.
 • Du får sälja tillbaka dina hus för originalpris. En mycket smidig regel som gör att du aldrig förlorar på att köpa hus, eftersom du får tillbaka pengarna om du behöver. I reglerna måste du sälja för halva priset.

Star Wars Monopol regler

Jag köpte ett "Star Wars Monopoly" till Lucas i julklapp. Det har smidiga extraregler i de officiella reglerna! När man slår dubbelt kan man använda ?The Force? för att göra saker. Hur kul som helst. Visserligen tar ens tur slut då man kör en ?use the force?, så du får inte flytta vidare. Men först så går man de stegen som tärningen visar och kör klart den omgången, sen efter det får du välja om du vill ta ditt force-drag eller inte.

 

När man slår dubbelt:

 • Ettor: Du får ?Hyperspacea? till vilken gata du vill. Du får välja allt, även GÅ, förutom Fri parkering och Fängelset. (Jag försökte på mig fängelset för att slippa betala hyra ett tag men det gick sådär. Vi kom fram till att om man inte får gå till fri parkering får man nog inte gå till fängelset heller.) Du hyperspacear framåt och om du passerar gå så får du dina $200. Smidigt sätt att komma till en gata du vill köpa.
 • Tvåor: Du får $200. Alltså summan man får när man går förbi GÅ.
 • Treor: Du får $50 från varje medspelare. (Eftersom vi alltid bara är två är det inte ofta vi gör det...)
 • Fyror: Ta ett ?Jedi-kort?, alltså det kortet som inte är Chans.
 • Femmor: Ta ett ?Sith-kort?. Chanskortet. Denna och föregående använder vi nästan aldrig. Varför riskera att få något ännu sämre...
 • Sexor: Du får utmana den andra spelaren för en av dennes gator. Man slår varsin tärning och den som får högst vinner. Är det lika slår man om. Men man får bara utmana en gata som inte är del av ett set. Dvs har jag två röda gator och Lucas har en så kan jag utmana honom, men har han alla gula kan jag inte utmana honom för någon av dem. Detta är den bästa reglen, för jag får rätt ofta dubbel-sexor! Numera byter vi inte till oss gator utan väntar till vi får dubbel-sexor. Mycket bättre eftersom när vi byter är det alltid någon som får vara snäll och ge bort en viktig gata och den (läs Anna) brukar då förlora...

The end

 

Så vad har ni själv för "husregler" i monopol, eller andra spel? Berätta!


att ha tråkigt

Dessutom har jag bara tråkig böcker lånade från biblan. Felsatsade på en Terry Pratchett bok som visade sig vara rätt tråkig. Och en Michael Moore bok som jag inte orkat ta tag i. Dessutom lånade L Svärdet i stenen för ett tag sen. Snacka om kass bok. HP tusen gånger bättre.


Får satsa på the little red writing bok istället, men just nu handlar den om grammatik och syntax vilket är lite ospännande. Ska nog istället försöka få tag på J M Coetzees emailadress och skicka ett email till honom angående hans senaste roman Diary of a Bad Year. Den var mycket bra. Om någon har den, emailadressen menar jag, så kan ni ju gärna skicka den. Istället ska jag försöka emaila hans agent och se om man kan få den från honom.

Bon-magazine

Här sitter jag och längtar efter den nya Bontidningen. Man kan ju kolla på hemsidan tänkte jag, men den verkar inte funka med mitt sega internet. Jag hatar långsamt internet. Jag har till och med sagt både en och två gånger att vi inte lever i ett u-land och därför inte bör ha långsamt internet. Snacka om icke-u-land problem.

Trådlös igen

Nu funkar mitt trådlösa bredband igen! Jippie!

wannabe inbrottstjuv?

och nu sitter jag här framför datorn och har inget att göra. Hur töntigt är inte det. Jag ska gå och lägga mig i sängen och leka brottsling. Har fått för mig att det skulle vara spännande att i detalj planera ett brott eller liknande. Tittade på "The Great Escape" idag, och de planerar en rymning från nazistiskt krigsfångefängelse. Spännande.

Annars var filmen bra. Lång och perfekt tempo för bakisdag.


Jag lyssnade också på P3 dokumentär häromdagen, om militärligan.

Tillbaks i den vanliga världen

Lucas kom hem förra onsdagen och sade att han bestämt sig för att ha en tv och datorfri vecka. Först tyckte jag att det var väl lite knepigt, men hoppade snabbt på. Jag hade spenderat de senaste dagarna mestadels framför datorn och bara blivit mer och mer uttråkad och trött på att inte göra något annat. Så det gick rätt bra fram till på lördagen då lucas gav upp. Och sen måste jag erkänna att jag tittat på tv med honom, och använt datorn lite, men mest bara till "viktiga" saker.

Men nu är det dags igen för annat. Facebook here I come!Det var en trevlig upplevelse och kommer nog försöka hålla mig borta från tvn och datorn lite mer nu. MEn svårt när allt man gör är på datorn. Att skriva för hand är inte så jättesmidigt.


Dessutom har mitt trådlösa bredband pajat, så om någon av mina läsare är smart på sånt får ni gärna höra av er.

RSS 2.0