Caesar


Cykla till en sjö eller två

En dag cyklade jag, Malena och Daniel till några sjöar som ligger en liten bit från där min pappa bor. Det var en måndagseftermiddag i juli. Det var både molnigt och soligt. Det var en kort och trevlig cykeltur, men sista biten var uppförsbacke. Det var för att vi cyklade upp till ett berg. Och stenbrottssjöar. Det var hur fint som helst. Malena och Daniel badade i den största. Det gjorde inte jag. Men nedan kan ni se hur det såg ut.

Inlägg att skriva (en påminnelse till mig själv)

  • Trubaduren
  • Stenungsund
  • Öland och kameramissödet
  • Gången vi cyklade till en sjö
  • Sakerna jag inte gjorde
  • Resan i siffror

Det var allt jag kom på just nu. Vad gjorde jag mer?

Plugghästen Anna

Jag springer runt och försöker fixa jobb, går på diverse anställningsintervjuer, kollar jobbannonser på nätet och undviker att gå runt till bokaffärer fast jag helst hade velat jobba i en sådan. Istället ansöker jag om administrativa jobb på deltid.

Och så har jag förmodligen fixat praktik som online journalist. Ska bara emaila och säga att jag är på. Hoppas de ville ha mig med.

Och så fixar jag massa med skolan. Mina bra betyg från förra terminen har sporrat mig till tro att jag är värsta smarta typen. Jag har idag, dag två, anmält mig som frivillig att göra en "examination" två gånger för vi var en för lite i gruppen. Tönt Anna. Jag vet inte egentligen hur jag ska hinna med allt som jag får för mig att göra men det ska nog gå fint.

Nu ska jag läsa kurslitt inför imorgon, dag tre. Exciting.


Jag lovar att jag snart ska ladda upp fler bilder från Sverigeresan. Och skriva alla roliga inlägg som jag planerade medan jag var där, men var för slapp för att faktiskt skriva.

På torsdag kommer belöningen för mina ömma fötter.

Antal timmar jobbade idag: 6,5.
Antal timmar som ska jobbas imorgon: 5

På torsdag kommer belöningen för mina ömma fötter.

jobbletande igen.

Imorgon 10 am har jag jobbintervju två för den här omgången. Jag var på en intevju idag. Den gick väl ok fast det var inte mycket till en intervju. Det var på en sådan där temp agency - typ vikariepool. Och jag fyllde mest bara i en massa papper, fick gå igenom en "säkerhet på arbetsplasten" introduktion och fick fylla i lite fler papper. Spex. Sen sade intervjuaren att hon skulle höra av sig. Hon presenterade inte ens sig. Så det kan gå. Jag vet inte om det var för att de ville bli av med mig eller om de gillade mitt cv så mycket att de inte kände att de behövde ställa några frågor om det.


Och imorgon är det på med outfitten igen. Kan folk inte ha på sig normala kläder på kontorsjobb?

jobbletande och min nya ovana

Det går sådär med jobbletandet. Jag har väl ansökt om sisådär 10 jobb hitintills. Mestadels administrativa jobb. Oj, vad skönt det hade varit att få ett sådant jobb.

Bokaffären som jag skulle ringa blev inget av. Jag kan inte jobba de timmar de letar efter någon. Typiskt. Och så är det en sådan där mega affär som inte har någon flexibilitet i skiften. Säger de att skiftet är mellan 11-16 så hjälper det inte att man kan börja 1130. Blah.

Nu tycker jag att jag har gjort vad jag måste för dagen. 10 jobbansökningar och sex inköpta kursböcker. Nu kan jag väl få titta igenom dem också.

Ska bara se till att jag inte tar en tupplur efter lunch. Det är en vana jag lagt till mig med de senaste dagarna. Det är en dålig sådan eftersom jag sover för länge och vaknar VÄLDIGT tidigt på morgonen helt utvilad. Idag vaknade jag kvart i fyra.

Förberedelser

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli lagom till ett telefonsamtal. Har bestämt mig för att ringa vid elva, men kan nog tänka mig att ringa redan halv elva. Jag ska ringa och fråga efter jobb. Jag är väl lite nervös, men hoppas att han vill anställa mig så jag slipper leta jobb resten av veckan. Egentligen borde jag nog göra andra jobbsökar grejer som att fixa mitt CV, göra upp en plan och sånt, men det vet jag inte om jag pallar just nu. Vi får se. Jag vaknade typ klockan fem i morse och låg och försökte somna om fram till sju då Lucas skulle gå upp för att gå till jobbet. Förutom mitt telefonsamtal har jag inget annat akut planerat.

Jag har börjat organisera  mig inför kursstarten. När Lucas såg att jag satt och läste kursbeskrivningar på internet frågade han om jag inte hade något bättre för mig, men det har jag väl egentligen inte. Imorgon planerar jag att gå till universitetet och köpa saker.

The Deathly Hallows

Jag kommer ihåg känslan av hur det kändes att gå ut från Borders med Harry Potter i min ägo. Förväntan, otålighet och en speciell glädje som är min Harry Potter-glädje. Eller lycka kanske det är. Och tjejen, som två år tidigare (när hon försökte kombinera den nyutkomna Harry Potter and the Half Blood Prince med en annan förälskelse) försökte förklara för den där Lucas vad det var som var så bra med Harry Potter, skickade ett sms med "It starts with Snape. Puss" till samme Lucas och gick med näsan i boken till Central Station i Sydney.


Lucas trodde att det skulle börja med något annat som jag glömt nu. Nu ska jag äta gulashsoppa och läsa DH en gång till.

Hemma in Sydney

Nu har jag kommit hem. Jag har också hunnit sova, packa upp och omorganisera i mina lådor så att allt skit fick plats. Jag hann också ringa optus som berättade att jag bara behövde gå och köpa ett nytt kort i närmaste optusaffär och sedan registrera det så får jag tillbaka mitt nummer och kontakt med omvärlden. När jag ändå är ute och hänger på stan ska jag nog ta mig någonstans där jag kan köpa mat till ikväll. Sen ska jag nog sova lite mer.


Australien tredje gången

Förövrigt är det tredje gången jag åker till Australien. Första gången fick jag skjuts ner till kastrup. Andra gången följde emelie med mig ner, nu tredje gången är det bara jag och min 3 kilo för tunga resväska. Det är inte lika exciting som första gången. Fast jag är lika nervös..

Snart dags att åka

Nu är det mindre än en timme kvar till min resa börjar. Om tjugo minuter ska jag boka taxi och packa ner datorn i handbagaget. Sen ska jag vänta en liten stund till.

Annars kan jag konstatera att även om jag den senaste veckan har längtat hem litegrann så känns det som om jag åker hem förtidigt. Det hade varit schysst med en vecka till.

Imorgon

Imorgon bär det av till Australien igen. Det ska bli både skönt och lite tråkigt. Tråkigt för nu är allt det roliga slut. Och skönt för att allt det jobbiga, som trötthet och olust, förhoppningsvis kan botas av lite vila. Jag är helt opepp inför flygresan men det är ju trots allt bara 24 timmar eller så, så det ska man nog kunna klara utan förmycket ångest.

Vi hörs nog inte förrän jag kommit hem, och då lär jag väl sova mer än blogga. Jag har dock ca 500 kort på datorn som jag inte lagt upp någonstans, och har några berättelser att dela med mig av. Dem ska jag slipa på nästa vecka. Så blir det sverigeresan i backspegeln på något sätt.

Tristast med en lång semester är att jag blivit en liten tant de senaste veckorna. Jag har inte varit riktigt berusad sen början av juli, och visst är det bra. Men det har blivit lite för många Tidiga kvällar i min smak. För trött helt enkelt, och istället för att stanna hemma en kväll så hänger man med ändå och drar ut på det hela utan att friskna till från allt det onda.

Mina hälar kliar supermycket efter lördagens skoskav. Men de läker, bra!

Tack alla som har gjort min tid i Sverige superbra.

Jordgubb i skymningen


Öland i bilder
Från vänster: Middag på Lindas i Mörbylånga, Får på vägen, Långe Jan, Middag på Kajutan i Mörbylånga, Fnissar åt trubaduren, Trubaduren, Solnedgång

trötthet

Jag har försummat bloggen. Så går det. idag ska jag nog på födelsekalas utanför ängelholm. något jag egentligen inte har tid till alls, för jag har råkat säga att jag ska ha förfest ikväll hemma hos oss. och då måste jag städa litegrann. Det orkar jag inte just nu. Kanske kan övertala någon eller några systrar att hjälpa till.

Och så är jag trött fastän jag kom hem tidigt igår. Nu är jag sugen på att åka hem och slappa hela dagen i min lägenhet.

Tre år

Igår (tror vi) var det tre år sen jag och Lucas blev tillsammans. Det är rätt länge det.

hemma

igår kom vi hem från öland. Skönt att vara tillbaka och ha en egen säng och inte leva ur sin resväska. Visserligen har jag de flesta av mina kläder på golvet och i diverse tvättpåsar så det är väl ingen större skillnad. Nu ska jag gå och ringa min Lucas och hoppas att han inte äter nu.

Nu drar jag igen

Idag drar vi till öland. Trevligt. Nu har jag dessutom tagit reda på adressen till vandrarhemmet.

Jag tar kort, jag lovar.

 

Stenungsund i bilderVi bodde på Jordhammars vandrarhem. Det var fint. Vi gjorde inte så mycket på söndagen förutom åkte runt i Stenungsund och letade efter ett ställe där de visade fotbollsmatchen. Spanien vann.
På måndag så åkte vi till Grebbestad. Det var schysst. Det var fint väder, men väldigt blåsigt, särskilt eftersom vi klättrade genom kungsklyftan och upp på Vätteberget. Sen åt vi glass.
Igår åkte vi till Ullared och Gekås som var huvudmålet för resan. Det var rätt kul, men hittade bara två par skor. Synd.

Nu kommer bilen som ska ta oss till Öland.

Det kommer mera sen

Jag har varit lite seg på bloggen. Sorry. Jag lovar uppdatering senare idag. Just nu ska jag pakca för imorgon ska vi åka till Öland med pappa, och sova i Oppmanna i natt som första anhalt.

Om ni undrar varför det varit så tyst är det för att jag i söndags åkte till Stenungsund norr om Göteborg för en lite minisemester med mamma och systrarna. Det var trevligt och jag planerar att ladda upp bilderna på datorn alldeles strax.

RSS 2.0