.............

Idag har jag en dålig dag. Det har gått upp och ner i veckan, men idag vill jag bara att allt ska vara som det var förr. Ikväll planerar jag att öppna en flaska rött och läsa The Constant Gardener.

Jag nyser, därför finns jag

Från igår (det publiserades aldrig)

16:52 (eller 4:52 som min dator tycker att det ska stå) fick jag första nysningen för idag. Och det ska jag säga är väldans bra. Att den inte kom förrän nu menar jag. Det var förstås en dubbelnysning, men bättre än häromdagen då jag var uppe i över fem på en gång. Det var Jobbigt. Då bestämde jag mig för att gå och handla antiallergi tabletter. Det gjorde jag igår på lunch, hence första nysningen så sent som nu. Gott. Men man vill väl kanske inte spendera resten av livet på antihistaminer så jag hoppas innerligt att det ska försvinna naturligt. Eller att pollensäsongen ska ta slut.

Nu är klockan 4:57 och det är alldeles snart läge att gå hem. Jippie!

bloggförbjuden

Idag har jag gett mig själv bloggförbud. Inte ett sånt som gör att jag inte får blogga i min blogg, utan jag hade bestämt att jag inte skulle läsa andras bloggar. Det har gått bra. Tror att jag har fuskat och läst blogg i ungefär en halvtimme. Det tycker jag är rätt bra för att vara mig.

Jag började smygläsa Alex Schulmans blogg vid tvåtiden och sen fastnade jag som vanligt.

Söndag i Bondi

Bondi Beach var grått och tråkigt igår. Jag var där med Lin och skulle köpa jeans. Det gick inte så bra. Provade typ fem par, men fick konstatera att jag för tillfället är för tjock. Annars regande det och var allmänt miserabelt. Jag tog ett kort på stranden som kontrast till alla andra turistbilder därifrån, men har förstås inte laddad upp dem på datorn.

Vi gick och fikade och jag drack en kopp kaffe och åt en pannkaka. Det var gott, men efter jag druckit upp hela kaffen blev jag lite fundersam och fick för mig att det var vanlig mjölk i kaffet. Men det gick bra ändå och jag fick istället konstatera att jag numera är så van vid sojamjölk i kaffet att jag inte längre märker det på smaken. Så det kan gå.

Efter fikan tog vi bussen till Bondi Junction där jag spenderade circa 134kr på te. Men det är sånt jag gör rätt ofta. Inte hade jag trott det för några år sen. Då drack jag inte så mycket löste alls. Nu har jag en privat teburk på jobbet som jag dricker istället för påsteet vi annars har.

Snart vankas resterna från gårdagens middag till lunch. Det blir köttbullar och potatismos dränkt i brunsås.


bara

Jag har satt i hörlurarna från mobilen (alltså mp3 spelaren) i ena örat och sitter och skriver på en manual. Så kommer Landet vi föddes i på och jag får gåshud. Jag kommer ihåg en sensommardag i augusti i ett år som måste vara 2004. Jag gick tidigt från en middag hemma hos Julia och sprang ner till Gustav Adolfstorget. På scen står Tomas Andersson Wij och berättar om den dag han såg på tv hur ett dagis i Rosengården brann. Sen skrev han den där låten. Gåshud.
Visserligen kunde det bero på att det bara är 22 grader på jobbet och jag har en sjal drapperad över hela mig som en slags filt. Men det är för att låten är skitbra.

Kan också meddela att jag har supertråkigt och jag gör nästan ingenting. Jag har fått ett mail idag. I rubriken stod det:

"Clair sent some very funny files, in thisandthis folder will be deleted EOD."

Det var från min chef.

De hette OfficeStress 1, 2, 3 & 4. Filerna alltså. De var roliga.

Lägenheten

Vi ansökte om en lägenhet i helgen. Den fantastiska lägenheten. Den med en balkong och uteplats, med ett stort sovrum och badrum. Garderob och tvättrum! Den lägenheten. Den som låg med perfekt avsånd till både jobb och universitet. Det enda negativa med lägenheten var att den inte låg i Newtown.

Och imorse fick vi varsitt SMS om att ägaren bestämt sig för att inte hyra ut den. Typiskt!

CSN och middag

Som vanligt sitter jag på jobbet och läser bloggar. Jag sitter också och kollar hur stor min CSN skuld har blivit. Det var inte roligt alls att titta på det. Tror att jag redan nu ska börja lägga undan en hundra lapp eller två i veckan för att kunna betala tillbaka hela skiten. Jag räknade ut hur mycket de vill att jag ska betala tillbaka per år. Det var mycket.

Ikväll ska vi har några vänner över på middag. Det ser vi fram emot. Jag ska laga mat, men jag vill inte stressa hem från jobbet så det blir nog snarare stressigt i köket. Förövrigt har jag börjat gå hem från jobbet. Det tycker jag är bra. Hoppas att det håller i sig. Men det gör det nog. Problemet är bara att fötterna blir så svettiga. Det är lite sunkigt.


Tidig önskelista till tomten

Jag skulle gärna vilja ha:


På tal on H&M så emailade jag dem häromdagen för att föreslå att de skulle öppna en butik i Sydney. De har inte svarat än. Men i lördags såg jag en tjej ed en H&M påse, så kanske de har gjort precis som jag föreslagit. Fast när jag sökte på internetet så hittade jag ingenting som tydde på detta. Synd.

jobb

Jag tycker nog att det här med heltidsjobb inte riktigt  är min grej. Jag har fortfarande inte vant mig vid att jobba koncentrerat hela dagen och börjar driva runt i huvudet ungefär vid två tiden varje dag. Jag har ofta flera saker på gång samtidigt och så jobbar jag fem minuter på det ena, skriver en mening i det där mailet och så tar allting mycket längre tid.

Nu ska jag skärpa mig.

Fågel, fisk eller hamster?

Idag åkte vi på jobbet till Sydney Fish Market för att äta lunch. Jag åt Beer Battered Flathead med Pommes. Det var gott. Men lite fettigt faktiskt. Och så drack vi en hel flarra vin. Så om vi inte jobbar så mycket nu i eftermiddag är det nog ok. Jag hade gärna kollat in tjuvtittat.se som är världens kanske roligaste site. Men jag tenderar att asgarva, särskilt åt den här:


Den hade rubriken - Men först och främst behöver den ett par vingar

Jag skrattade så mycket att jag fick gå till toaletten för att lugna ner mig.

Saker jag har på jobbet som är mina

  • Handkräm - för man kan inte bläddra i papper med torra händer
  • Lypsyl
  • Migräntabletter - in case of migrän-emergency
  • En gaffel (om ni tycker det är konstigt har ni aldrig jobbat på ett kontor som hade för få gafflar)
  • Plastgafflar från take-away mat
  • Gott och dyrt te
  • och en tesil
  • Ett par jobbskor - så jag kan gå till jobbet i sandaler
  • Ett extra par jobbskor - jag undrar också varför jag har ett extra par skor på jobbet

överraskningssyster

Och idag, första dagen jag jobbar heltid har jag jättemycket att göra. Superskönt.


Annars så tyckte jag att det hade ju varit hur kul som helst om min syster skulle överraska mig med att dyka upp i Sydney redan denna veckan. Hennes kompis ska komma hit nu och av någon anledning ska Emelie vänta till januari eller så. Det är nog för att Emelie vill fira jul hemma. Men jag kan nog klara mig utan syster i två månader till. Jag får ju en extrasyster iallafall.

Helgen som varit

I helgen har Lucas mamma och mormor varit här. Det var mycket trevligt. De hade varit i Europa och rest och landade i Sydney på vägen hem. På lördagen åkte vi till Watsons Bay och åt lunch. Hade det inte varit megadyrt så hade vi kunnat gå till Doyles on the Beach och äta god mat. Men istället gick vi till deras betydligt billigare takeaway ställe lite längre bort. Det var ok. Och om ni går dit någon gång ska ni inte beställa deras kaffe. Äckligt!

Senare på kvällen åkte vi iväg igen och åt middag i Double Bay. Vi gick till ett ställe som heter Dish och det var supergott. Några av Lucas kusiner var där och en liten hundvalp som till och med jag tyckte var jättesöt. Det blev en tidig kväll och vi tog en taxi hem för vi var så mätta att vi höll på att dö. Och vi betsällde inte ens dessert! Vi var dock tvunga att hjälpa till med alla andras desserter för de var också mätta. Och tvugna är nog inte riktigt rätt ord.Jag satte lite Strawberry Marscarpone Tart i halsen och sen åt jag inte mer.

På söndagen åkte vi till Ramsgate och åt lunch med några släktingar. Det var supertråkigt. Och de var inte ens släkt på riktigt! Men, men det är alltid bra att träffa mamman och mormorn och en kusin som fick agera chafför, så helt fel var det inte. Jag var fortfarande mkt mätt från dagen innan och åt en grekisk sallad.

Första dagen på sommarlovet

Idag är det första vardagen på mitt sommarlov. Det känns skönt, men lite jobbigt ändå. Jag har sagt att jag ska börja jobba heltid denna veckan och det är bra för att jag får pengar, men lite mindre bra för jag måste jobba heltid. Det bli egentligen inte så mycket sommarlov i slutänden. Fast jag kan ta ledigt när jag vill. Mitt jobb är skitbra. (idag har jag ägnat största delen av min förmiddag med att avsluta min "work experience"). Det tog också slut i fredags, men jag hade några inlägg som jag var tvungen att fixa klart.

Jag nyser mer på jobbet än någon annanstans. Kanske allerigsk mot papper, datorer eller mattan. undrar hur ofta de dammsugar. Förresten så skrev jag ett blogginlägg idag om hur man väljer dammsugare att köpa.

Inlämnade "Final Essays" vårterminen 2008

4 av 4!

Nu har jag sommarlov till den 23 februari!

och hon citerar kalle igen

Snart kommer hon ha läst hela Det Kommunistiska Manifestet.

3 tidningar i brevlådan

Idag fick jag senaste Bon hem i brevlådan. Jag trodde att nästa nummer inte skulle komma förrän i början i December så jag hade inte ens börjat längta efter den. En mkt trevlig överraskning i en vecka som mest kommer att vara stressig. Hon har en uppsats kvar att skriva - inte alls klar än. Och fyra blogginlägg till min praktik plus en featureartikel. Sammanlagt blir det ca 4300 ord. Busy busy.

På tal om tidningar som kommer hem i brevlådan fick jag även ABR eller Australian Book Review. Min prenumeration gick ut i slutet av september, något jag hade planerat, men de har skickat två tidningar till en i början av oktober och en till idag, båda med en lapp som sade att "din prenumeration har gått ut, men vi skickar tidningen en sista gång. Förnya annars får du ingen nästa månad!" Ska försöka övertala lucas att köpa den åt mig.

Den sista tidningen vi fick idag var NI - New Internationalist. Den är ok, men väldigt vänstervriden om man säger så.

Inlämnade "Final Essays" vårterminen 2008

2 av 4.

många ben

För den som inte är spindelrädd så har jag berättat om bilincidenten i en kommentar.

Inlämnade "Final Essays" vårterminen 2008

1 av 4

RSS 2.0