...

Idag saknar jag Sverige.

snart slut

och för en minut sen så önskade jag för första gången den här terminen att den redan var slut. Men bara elva dagar kvar inclusive helg.

Anna har

precis upptäckt att hon skrivit en hel essay utan att kolla vad frågan egentligen frågade efter. Kul. Nu måste hon skriva om hela skiten förmodligen. Typiskt. Men det betyder också att hon tänker ge upp för tillfället, skriva lite blogg och komma tillbaka till Colonialism & Modernity (som ämnet kallas) senare. Hon ska också tröstäta lite godis och hämta tvätten från tvättstugan.

gott

Förövrigt hittade jag flädersaft hos grönsakshandlaren. Jepp, den som hade knäckebröd. Den har också nyponte. Men det har jag aldrig ens hört talas om.


resten kan ni räkna ut själva

Jag har en läskig historia jag skulle kunna berätta, men jag är orolig att ni kommer att vägra komma och hälsa på mig, så jag håller tyst.

Men det involverar en bil och ett djur med många ben. (Själv har jag bilvägrat sen i söndags)

Två Annor och en pojkvän


Strand


 

Det smakar farmor

Jag sitter och läser blogg på jobbet. Det är mycket roligare än att jobba. Och så börjar jag få lite dåligt samvete för att jag inte jobbar, men sen kollar jag på klockan och ser att jag bara läst blogg i kanske 5 minuter. Då tänkte jag att jag skulle skriva i min egen blogg. Idag är vädret dåligt och det är ovanligt tyst på jobbet. På kontoret och utanför. Allt som hörs är tystnaden innan stormen. Det har börjat regna nu.

Jag dricker Earl Grey och tänker då som vanligt på farmor. Vi fick alltid earl grey när vi åt sen kvällsmat hos dem i Kropp. Och hembakade bullar med ost och gurka. Och de där ljusa knäckebrödet, vad heter det? Rån! (Var tvungen att gå till ett ställe där man kan köpa mat på nätet för att kolla.)

Och nu blev jag sugen på oboj. Typiskt.

Om jag ändå vore i Brisbane idag...

Det kanske glädjer vissa av er där hemma att höra att vi har det kallt i Sydney idag. Borta är dagarna när vi njöt av vårtemperaturer på 20-23 grader. Nu är det 12 och det är alldeles för kallt.

en syster på väg

Annars har en av mina yngre systrar sagt att hon ska komma hit inom kort och hälsa på. Nu har jag börjat se fram emot det och hoppas verkligen att hon pallrar sig hit. Annars hade jag nog blivit mycket besviken. Jag har redan börjat planera lite smått vad jag ska dra runt henne på. Typ marknaden dit vi åker och köper mycket god gozleme till frukost nästan varje söndag. Och eftersom hon är en galen strandmänniska ska jag nog visa henne andra stränder än Bondi.

Helvete att handla

Idag var jag och handlade. Det var tungt att bära hem allting, men ikväll tänker jag njuta av köttfärssås med rödvin (och kanske ett glas att dricka) och annat smått och gott. Kanske lite vitläkstekt svamp hadde passat fint till. Och en god sallad.Förväntar en förkylning

Jag hade tänkt ladda upp en bild eller två tagna med min nya kamera igår. Men jag glömde. Jag känner mig lite krasslig och somnade nästan fram för Sagan om Ringen klockan 19. Men just som jag var på väg att somna var middagen klar och jag fick slita mig från värmen under täcket.

Som sagt så var jag inte bara lat igår och låg och slappade, utan känner att en slight förkylning kommer att drabba mig inom kort. Så det så. Inte hjälper det att jag sitter i 21 gradig värme (kyla) på jobbet i bara ett linne. Och jeans förstås. Sandaler har jag också på mig.

Glad

1. Kameran stod och väntade på stolen när jag kom till jobbet idag.

2. Pengar på kontot

väntan

Jag sitter på jobbet och väntar mest på att min kamera ska komma. Men det gör den nog inte förrän i morgon. Dumt av mig att hoppas. Sitter och kolla på hissen hela tiden för att se om det kanske kommer en delivery guy med ett paket bara till mig.

Jobbigt. Annars så har jag jobbat här rätt länge nu. ÖVer två månader. Imorgon får jag äntligen betalt igen. Hade varit mycket schysstare att få betalt varje vecka istället för den femtonde och den siste varje månad.

Tandläkaren

I veckorna som varit har jag varit hos tandläkaren här nere. Det var ungefär som att gå till tandläkaren hemma, förutom att jag för första gången behövde betala för det hela. Jag slutade förstås gå till tandläkaren när jag fyllde för gammal och behövde börja betala. Nu har jag tagit ut en dyr försäkring som skulle ge mig gratis alternativt mycket billig tandvård och optikerbehov. Jag kan berätta att jag nästan redan har tjänat in alla pengar jag lade ut.

Mina två tandläkarbesök skulle kostat sammanlagt 400 dollar, istället kom jag undan med mindre än 100 dollar. Smidigt fixat säger anna.

Ni undrar kanske vad jag gjorde hos tandläkaren två gånger? Det var som så att jag behövde kolla upp om mina visdomständer är det som orsakar mig lite obehag ibland, och dessutom tyckte Dr Kiss som hon heter att vi skulle fixa en gammal lagning. För att undersöka om jag blivit lite visare på sistone fick jag gå in i ett pyttelitet vitt rum med en maskin som såg utomordentligt spacig ut. Jag var tvungen att stå mycket still, bitandes på en plastpinne, medan maskinen långsamt snurrade runt hela huvudet.

Förövrigt var den här tandläkaren lite hippare än jag var van vid. Istället för att sitta och vänta på röntgen bilderna i typ en kvart så poppade de upp på hennes dator skärm nästan direkt! Det borde ni fixa folktandvården!

För er som undrade hittade hon inget fel på mina tänder och undrade istället om jag hade bihåleproblem.

En delivery guy kommer lastad med en kamera!

Jag beställde en kamera i helgen och sitter spänt och väntar på att den ska komma. Första tecknet är att de drar pengar från mitt kreditkort och jag har suttit på jobbet och kollat ungefär varje kvart. När jag lämnade jobbet hade det inte dragits något. Jag kollar igen nu.
...
Yes! Jag är 416 dollar fattigare!

Nu så här i efterhand när jag kollade hur mycket pengar jag egentligen hade på sparkontot visade det sig att det inte var så mycket stålar där som låg och skräpade och samlade ränta. Jag kanske borde ha väntat en månad till eller så, men så har jag ju velat köpa en en kamera sen jag åkte från Sverige i juli. När jag kom hem och skulle föra över mina sista bilder från Sverige var jag tvungen att använda min egna kamera, och den vägrade. Jag använde mammas kamera i sommras eftersom min var rätt dålig redan från början, men trodde att jag skulle kunna föra över bilder, men icke. 

Jag hade tänkt köpa en digital slr-kamera, men efter noga övervägande känns det lite överkurs just nu. Kanske om jag fortfarande är sugen inför nästa Sverigeresa. (För tillfället är den löst planerad till juni-juli nästa år)

Jag satsade istället på en Canon Powershot SX110 IS.

hundägare är galna

vissa av dem iallafall. idag skrev jag på ett blogginlägg för en annan sida om designer hundhalsband. jag gick bara in på tre av alla sidor jag hittade. En säljer halsband med fejkade diamanter, en annan har allt möjligt skräp att köpa till hunden. Typ en barnvagn. Eller hundvagn heter det kanske då. vad ska man med det till? Ska inte hunden få motion när man går ut med den?

Men annars har jag kommit på att jag inte gillar hundar mest för att jag aldrig hade någon nära kontakt med hundar när jag var yngre. Vi hade ingen hund, och inga släktingar och inga kompisar hade hundar. Så kanske inte så konstigt att man inte gillar sånt man inte haft så mycket att göra med.

Och nu undrar kanske vissa varför jag skriver en blogg om hundar när jag inte gillar sådana djur särskilt mycket. Det är för att jag gör praktik på ett marknadsföringsföretag som driver en sajt för en av deras kunder. Jag hade länkat, men den är inte uppladdad än, så vitt jag vet.

hot hot hot

imorse skrev jag ett inlägg om hur varmt det skulle bli i sydney idag. 35 grader. det blev det. och det är jättevarmt. Jag dör nästan så varmt det är. Jag skulle tippa på att det är ca 27 grader inne i min lägenhet. Det är betydligt svalare än ute, men fortfarande mycket varmt. Men jag ska inte klaga. Det är iallfall inte kallt. Resten av dagen tänker jag slappa, eftersom det är min sista riktiga lovdag. sen är det helg och ytterligare en ledig dag på måndag tack vare labour day. sen är det tillbaka till plugget igen.

enligt bom.gov.au är det 32.8 grader nu.

Sydney 35° Hot and windy. Chance afternoon thunderstorm


RSS 2.0