Köttfärssås för blandhushåll
Köttfärssås för blandhushåll
En stor gul lök eller två mindre
3 paprikor i valfria färger
3 stjälkar selleri
1 färsk chili
2 burkar krossade tomater
Pressad citron
Salt
Peppar
Olivolja till stekning.
För köttätare
1 kg nötfärs
För vegetarianer
Quornfärs alt.
blandade bönor
Finhacka lök och paprika. Börja steka löken och lägg i paprikan efter en liten stund. Man kan förstås om man vill ta en paprika av varje färg. Grön paprika blir rätt snyggt men jag tycker att grön paprika är ogott och det närmaste sådan kommer min matlagning är när jag kör kundvagnen förbi hyllan i grönsaksaffären. Medan löken blir riktigt mjuk finhacka sellerin och lägg i den med paprikan och löken. Och tänk inte att ni kan strunta i sellerin för den är hemligheten. Om man råkar tycka väldigt illa om selleri kan man, om man tvunget måste, ha bara en selleribit i och finmixa den i mixern. Hacka också chilin och släng i den. Jag gillar mycket chili. För köttätare så bryner man nu köttet i en annan stekpanna och häller sedan i den i grönsakerna. För vegetarianer få häller man i quorn. Ska man ha bönor i så kan man gärna vänta med dem till det är kanske en kvart kvar av koktiden. Salta och peppra. Sedan häller man i krossade tomater. Gärna ska de vara rätt goda. Vissa sorter smakar ogott och de ska man inte använda. Och använd inte krossad tomat smaksatt med chili sen innan. Blä. Nästa trick är att pressa i en halv citron. Mums. Låt koka i en halvtimme eller så. Sen är det klart. Såsen används med fördel till lasagne, eller med annan pasta.
En stor gul lök eller två mindre
3 paprikor i valfria färger
3 stjälkar selleri
1 färsk chili
2 burkar krossade tomater
Pressad citron
Salt
Peppar
Olivolja till stekning.
För köttätare
1 kg nötfärs
För vegetarianer
Quornfärs alt.
blandade bönor
Finhacka lök och paprika. Börja steka löken och lägg i paprikan efter en liten stund. Man kan förstås om man vill ta en paprika av varje färg. Grön paprika blir rätt snyggt men jag tycker att grön paprika är ogott och det närmaste sådan kommer min matlagning är när jag kör kundvagnen förbi hyllan i grönsaksaffären. Medan löken blir riktigt mjuk finhacka sellerin och lägg i den med paprikan och löken. Och tänk inte att ni kan strunta i sellerin för den är hemligheten. Om man råkar tycka väldigt illa om selleri kan man, om man tvunget måste, ha bara en selleribit i och finmixa den i mixern. Hacka också chilin och släng i den. Jag gillar mycket chili. För köttätare så bryner man nu köttet i en annan stekpanna och häller sedan i den i grönsakerna. För vegetarianer få häller man i quorn. Ska man ha bönor i så kan man gärna vänta med dem till det är kanske en kvart kvar av koktiden. Salta och peppra. Sedan häller man i krossade tomater. Gärna ska de vara rätt goda. Vissa sorter smakar ogott och de ska man inte använda. Och använd inte krossad tomat smaksatt med chili sen innan. Blä. Nästa trick är att pressa i en halv citron. Mums. Låt koka i en halvtimme eller så. Sen är det klart. Såsen används med fördel till lasagne, eller med annan pasta.
Kommentarer
Postat av: Olli
Pressad citron i, blir det verkligen gott? Kanske borde testa detta! Ha en super bra söndag och en bra start på veckan imorgon!
Postat av: Anna
Jodå, det blir gott!
Trackback