Tasmanien

Tasmanien var fint. Vi landade på onsdagen och spenderade den dagen med att hänga runt i Hobart, som är den största staden på ön. Vi körde till ett bageri och köpte mumsig lunch och gick ner till havet för att äta. Jag åt paj med getost. På torsdagen gjorde vi inget alls och satt mest och slappade. Det var skönt för jag var ju trots allt på skollov och ville inte vara alltför upptagen. Men höjdpunkten var då vi gick på promenad i Dunally (Byn där Lucas mormor bor) och avslutade den med att äta ostron och Fish 'n Chips från det närliggande fiskeriet. Jag tror att jag skulle kunna få smak på det där med ostron.

Fredagen var däremot en upptagen dag. Vi skulle till Port Arthur som var en gammal fångkoloni när de fortfarande hade sådana. Den startades runt 1830 och var öppen fram till 1877. Nu är det mest ett museeum med en del av de gamla byggnaderna kvar men område är rätt stort och mycket vackert.


Här ser ni några bilder från Port Arthur. Anna bakom lås och bom och Anna första gången i en Australiensisk kyrka, även om det inte riktigt räknas alls.

Fast innan vi kom till Port Arthur stannade vi på en massa ställen på vägen. De fanns en massa speciella ställen som skapats av havet och ihopramlade klippor osv. När datorn är klar med att ladda upp bilderna ska jag ladda upp dem med och visa med bildtext osv.


Här är vi vid "Tessellated Pavements" på väg till Port Arthur. Dessa stenformationer bildas på något sätt av att saltkristaller samlas i stenen och bryter upp den efterhand.


"Devils Kitchen" kallas den här klippformationen. Synd att bilderna inte riktigt gör det rättvisa, men så verkar min kamera ha ätit mer än bara batterierna. Ni kan också se Lucas och ovan nämda mormor. Hon heter Ray Hackett men kallas för Hackey.

På lördagen var det dags att åka in till Hobart igen och svira på stan. För gick vi på Salamanca markets som jag tror är rätt känd. Och vi var också tvugna att prova så kallade "Tasmanias famous scallop pies". Scallops är något slags skaldjur i stil med musslor. Jag var lite kall och satsade på varm och kryddig potatis- och ärtsoppa istället men smakade lite av Lucas och det var hyggligt gott. Efter det började den vuxenförbjudna delen av kvällen. På äkta australiensiskt maner försökte vi dricka all öl vi kunde få tag på i hela stan. Fast vi fastnade på ett stället som heter Lark Distillery. Där drack vi en massa god öl och sånt.

image32
Här kan ni se mig, något överförfriskad, med Lucas kusin Larry

På söndagen åkte vi ut med bilen igen och kollade på en massa saker. Tyvärr var inte den dagen lika trevlig då jag som yngst och minst fick sitta i mitten och klämas. Det hjälptes ju inte av att jag var lite bakis. Vi gjorde inget särskilt kul och höjdpunkten var nog när jag köpte lavendelgodis. På söndagkväll var det 60årskalas för Lucas mamma och det firades med för mycket vin men också med himmelska blåmusslor i fransk tappning. Förövrigt var hela kvällen i fransk tappning. Lucas mamma vurmar för allt franskt och vi åt både löksoppa och coq au vin. (Till efterrätt åt vi chokladmousse och någon slags kaka som jag mest kommer ihåg för att vi åt resterna dagen efter.)

Och det var väl allt för denna gågnen. Jag har en massa bilder för er som vill se men kunde inte lägga upp alla 100st.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0