Betyg: Hyr den på DVD. Recension av "Into The Wild".

Into the Wild är Sean Penns nya film. Han har regisserat och skrivit manuset baserat på en boken av Jon Krakauer som också den heter Into the Wild. Igår var jag och såg filmen på bio. Den är baserad på verkliga personer och händelser och utspelar sig i ett tidigt 90tal i Amerika.

Into the Wild handlar om Chris aka Alexander Supertramp, en ung kille som nyligen avslutat sin college utbildning. Han kommer från en familj med en hel del problem och bestämer sig för att åka ut i USA och vandra. Han har tröttnat på det liv han och andra lever och vill hitta något viktigare. Han bränner sina pengar och tar sig runt i Usa genom att gå och lifta. Vid ett tillfälle paddlar han kanot nedför en flod ändå ner till Mexico. Hela tiden har han som mål att ta sig till Alaska och detta är vad som driver honom.

Filmen är uppbyggd så att vi får följa honom i hans tid i Alska blandad med historien om hur han kom dit och små smakbitar från hans bakgrund. Detta är något som gör filmen intressantare att titta på och det tar historien framåt på ett mycket bra sätt.

Filmen är väldigt spännande fastän att den är rätt lång och lite långsam på vissa ställen. Det är förstås ingen actionfilm så det gör ju ingenting. Huvudkaraktären är inte helt sympatisk men man hoppas ändå på honom och hans mål. Den är också packad av snygga naturscener och personer som står utanför det vanliga samhället.

Ni bör nog hyra den så fort den kommer ut på DVD. Dvs den är värd att se, men inte att se på bio!


Nu ska jag gå och se Juno som jag får berätta om imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0