issues och hudcancer

jag sitter aterigen pa ett internetcafe och gor saker man maste ha internet till. att inte ha internet hemma ar valdigt frustrerande, men det loser sig nog anda. tyvarr maste jag knalla i ca tio minuter for att ga till stallet jag redan har fixat inloggningsmeck med sa det ar typ den enda motionen jag har fatt de senaste dagarna. jag glomde tillexempel min internetbank-kod igar, sa fick ga tillbaka hit idag. jag hoppas pa pengar pa onsdag. annars dor jag nog av svalt.

annars kan jag meddela att det ar skitvarmt och harligt har i sydney i dagarna. jag har suttit lite pa balkongen och jobbat pa min hudcancer. det ar mitt nya skamt. det ar ratt roligt, men ocksa sant. huden blir ju brun for att den forsoker skydda sig mot skador. som reklamen lar oss.

internetcafe

God Jul!

internetskugga

Om inte mitt internet börjar fungera snart så kommer det att bli lagom tyst här på bloggen. Om ca 30 minuter tänker jag nämligen börja min julledighet. Den kommer att vara strax under två veckor, och jag har nästan igenting planerat. Det kommer att bli skönt tror jag. Jag ska läsa en massa böcker ta det lugnt och kanske träffa kompisar osv. Sen ska jag ju på festival också. Den 4e januari. Det blir nog coolt, fastän att jag planerar att gå som han från Star Wars - solo.

Så jag kommer nog inte att palla gå till internetcafeer och kolla mailen. Bara så ni vet. Och det där med skype på julafton som jag hade planerat... kanske inte händer det heller. Vi får se. Det verkar lite som om mina flatmates bara sitter och väntar på att det ska börja funka igen. Ska försöka fixa problemet på fredag då den som har hand om det på riktigt kommer tillbaka. Annars är väl chansen att kunna ringa till ISPn rätt liten.

Men på fredag är det ju inte julafton.

Jag har skrivit ut recept på jobbet i den händelse att jag måste laga janssons utan internet. Det funkar ju inte...

julstök

Idag ska jag och min kollega ha "lunchmöte".

Annars är det sista dagen på jobbet för i år. Jag tänker minsann inte jobba på julafton. Det hade väl inte varit särskilt jobbigt egentligen eftersom julfirandet inte kommer vara särskilt extravagant. Men nånting inom mig säger ändå stopp när jag tänker på att jobba på julafton. Dessutom måste jag hinna gå och handla och sånt där som man inte kan göra på juldagen. Sen har de väl stängt överallt på annandagen med, så det blir ju till att handla mat till den dagen med. Snacka om att jag kommer att får konka på en massa påsar från mataffären imorgon.

På tal om jul nu så här i jultiden fick jag paket hemifrån igår. Det hade kommit hela vägen fram till dörren till mitt rum. En jäklans mycket bättre brevbärare än på förra stället. Där fick man minsann gå till posten och hämta ut paket om man ville ha dem.

Jag har inte riktigt råd att köpa julklapp till mig själv i år.

ett rätt så onödigt inlägg om småproblem

Mitt internet har varit fetpaj de senaste dagarna. Sen i lördags eftermiddag iallafall. Jag tycker mycket om att ha internet tillgängligt och gick till och med så långt att jag försökte kolla emailen med mobilen, men det fungerade inte. Så imorse var jag på jobbet extra tidigt för att kolla emailen, fylla i min CSN-ansökan osv. Det tog visserligen mer än de 15 min jag var tidig, men ändå...

Nu måste jag gå och hitta någonstans att äta lunch. Mitt vanliga ställe är julstängt.

regnblöta plagg

När jag vaknade i morse var det strålande sol och blå himmel så lång mitt öga såg. Likaså när jag gick och handlade frukost och tvättmedel. För jag hade en plan med min dag, och den var att tvätta mina kläder. Så tvättmedel införskaffades och kläderna sattes i maskinen. So far so good, som man skulle kunna säga. Tyvärr, halvvägs in i tvättcykeln så började jag se några moln på himlen. Nej det var ju dumt tänkte jag, men hoppades ändå på regnfritt. När tvätten väl var upphängd tog det inte mer än en kvart innan de första dropparna kom. Jag tog in det jag hade på balkongen men lät det nere på gården hänga kvar. Sen slutade det regna och jag hängde ut mina plagg igen. Det började spricka upp och allt var fint. Sen gick jag iväg på en event som jag skulle gå på. Och när jag kom tillbaka regnade det förfullt och mina kläder är nu torkade, men regnblöta. Typsikt.

Äntligen

Pengar på kontot.

musik

jag vill bara gå hem. Det brukar bli så på fredageftermiddagen. Jag så att säga snubblar lite på mållinjen. Efter lunch på fredagen börjar man längta, och sen går resten av dagen dubbelt så långsamt. Chefen gick hem för en timme sen... Jag fick för mig att jag skulle sätta igång min mp3 spelare och slösa tid på lite musik. Istället sitter jag och dansar framför datorn. Som jag gör när jag lyssnar på musik. Jag kan oftast inte sitta still. Det är likadant överallt. Även om musik jag hör ute och sånt är skitkasst så tycker jag att det är svårt att sitta helt still. Foten ska gärna vickas lite på. Om inte annat.

Just nu är det hela fem min innan jag drar iväg härifrån. Och Belle and Sebastian sjunger your cover's blown på telefonen.

Och så dansar jag när jag går.

jag kollar, suckar, och väntar

Idag blev det visst inte lika mycket bloggande som igår. Ärligt talat är det mest för att jag sitter och väntar på min lön. Jag har blivit lovad betalt idag, men änsålänge gapar kontot tomt. På riktigt. Och man kan ju inte göra något åt det heller. Säger jag till lönepersonen så kan ju den inte göra något om bankerna är sega på att föra över några ettor och nollor.

Jobbigast blir det ju om jag inte får pengar innan helgen. Då blir det en lugn sådan. Helg alltså.

Jag kollar banken typ var tionde minut.

Jag har ju ingen ekonomisk backup längre. Att vara ensam är skit.

Vad tycker ni? Pojke, mamma eller cool?


uppdatering om håret

Förövrigt så har jag upptäckt att håret ändå blev väldans kort. Nästan så kort att man kan se ut lite som en pojke om man inte spelar sina kort rätt. Typ har mycket smink eller högklackat på sig. Visserligen är frisyren lite coolare än en pojkfrisyr, som min frisör gillar att klippa. Jag har till exempel en stylig grej back i nacken, två små spetsar längst bak. Nu lät det förstås hur knepigt som helst. Jag fixar kort senare. Nu väntar jag som vanligt spänt på att det ska blir gåhemdags.


En annan "biverkning" med det kortklippta håret jag har haft det senaste året eller så är att jag har gått och blivit hemskt lik min mamma. Jag trodde det skulle ta några år till innan jag såg ut som 48.

Min arbetsdag

Jag och en kollega gick till ett café och hade möte om en websida som vi håller på att skriva tillsammans. Läs: Vi fikade på arbetstid. Jobbsnacket var över på ca fem min. Sen drack vi cappuccinos och pratade om annat.

Fast nu är det fortfarande två timmar kvar innan det är dags att gå hem. Tråkigt.


Lite senare:
Det blir så vuxet att säga kollega tycker jag. Men man kan ju inte kalla folk arbetskamrater längre. En tjej jag jobbar med kanske man ska säga istället. Vilket fall som så var vårt möte inte särskilt vuxet. Men bara att det faktiskt fanns änledning att gå på möte är väl vuxet nog.

...

Idag har jag en bra dag. Visserligen lite apatisk och läser blogg istället för att jobba, men jag mår annars ok. Jag inser att det jag känt de senaste veckorna kommer så småningom att gå över och det kommer att bli bra.

Efter lunchen häromdagen är aptiten tillbaka nästan som vanligt. Ikväll tänker jag laga pasta med svamp och massor av ost.

längdrapportering

Kort!

en extra lång lunchrast

Idag klippa håret: yes!

Gå från jobbet om tio min: fantastiskt!

Komma tillbaka efter hårklippning: inte lika kul.

Det går framåt, tror jag

Ojojoj vad god lunch jag nyss ätit. Det var första gången på flera veckor som jag var riktigt sugen på att äta något. Jag har ju varit hungrig med annars har det varit lite upp och ner med aptiten. Men idag satt jag nästan hela förmiddagen och fantiserade om vad jag skulle kunna äta till lunch. Jag var sugen på Burger King, eller Hungry Jacks som de kallar det här, men eftersom det inte ligger något nära här så gick jag till det vanliga stället. Jag körde på en Steak Sandwich, något jag ätit där innan. Den är supergod med fantastisk rödbets-relish och en massa annat mumsigt.

Ett steg fram!

lampan

Idag gick jag till jobbet. Kände mig lite hurtig. Med betonging på lite, för det är faktistk bara två kilometer till jobbet, eller det tog ungefär 20 min i en angenäm takt. Svettig blev jag förstås lite ändå, men det blir jag vad jag än gör.

Igår var jag ute en sväng på stan och blev lite bränd på axlarna. Som tur var så var det inte smärtsamt, bara lite rött. Jag var och köpte bland annat en lampa. Den var väldigt ful, men billig och det var väl mest det som motiverade köpet. Sen fick jag förstås köpa en lågenergilampa också. När jag sen kom hem och kollade in den så blev jag lite konfunderad för jag hittade ingen av och på knapp, och tyckte att det skulle ju bli jobbigt att dra ut sladden när den ska av. Men efter ett tag upptäckte jag att den stänger av och på om man bara trycker på den lite. Det var nog därför den hette "touch-lamp"!

kort om livet i den nya lyan

Hej allihopa,

Nu funkar mitt internet, och jag bloggar från mitt nya hem. Jag har packat upp allt och ska om några timmar sova min andra natt här. Det är väl ok, men känns rätt så konstigt.

Jag har inte fått internet till att funka innan men fick hjälp av Drew som också bor här. Så nu är allt fixat. Har några fler saker hemma hos lucas som jag tänkte hämta på typ tisdag. och så tänkte jag dumpa några lådor som jag inte vill ha skräpandes på mitt rum.

Det bästa med rummet är att det har en balkong! efter lite städning och inköp av någon slags stol blir den nog superfin.

Hoppas ni har någon slags julstämmning därhemma för här har vi inget sådant. Jag är sugen på rödkål, men utan bil blir det inget ikea.

Förändring

Ja, det har hänt en del här hemma på sistone. Det är därför det varit lite tyst de senaste veckorna. Tyvärr måste jag meddela att jag och Lucas har gjort slut. Med ganska stora protester från min sida, iallafall till en början. Men imorgon hämtar jag nycklarna till huset jag ska flytta in i. Det är ett så kallat "Share House" så jag delar ett hus med fyra sovrum med tre andra. Jag tänker faktiskt också flytta det viktigaste under lördagen så jag kan sova där.

I veckan har jag också fått två julklappar, en ask choklad från en kollega (!?) (för man kan ju inte kalla en 65åring for arbetskamrat) och en bok från farmor och farfar. Jag ska försöka att komma ihåg att tacka ordentligt, men om jag glömmer det så vet jag ju att de läser här. Jag måste dock erkänna att jag öppnade paketet redan igår. Jag kände väl att eftersom årets julklappsskörd kommer att vara minimal så behöver jag ju inte understryka detta genom att ha en ensam stackare liggandes på rummet. Och jag fick även Lucas mjukisbyxor i julklapp igår. Snällt av honom eller hur.

Ni som behöver min nya adress får gärna höra av sig med emailadress så jag kan skicka den till er. Och det blir nog inga julkort i år tyvärr. Fast egentligen hinner jag väl nog fortfarande. Vi får se om jag pallar på lördag. Om ni som fick julkort förra året har bytat adress och vill ha ett i år får ni skicka er nya adress. Kan till exempel någon av mina systrar skicka mormor och morfars nya?

Anna säger grattis!

Grattis Anna på namnsdagen!

Grattis Anna som fixade boende idag!

Grattis Anna som har systrar och mamma som kommer hit och hälsar på snart!

och

Grattis farmor Gull-Britt på födelsedagen!

Är det fredag? Nej, det hade jag missat helt...

Äntligen fredag.

Idag ska jag fira helgen med att sitta hemma och läsa en bok. Kanske slänger jag in en öl eller två i kylen för att senare dricka dem. Kanske blir det även en film eller annan sorts TV tittande, vi får se. Dessutom kan det hända att det blir lite gosedjurs-kastande lite varstans. Men eftersom jag bara har ett (eller faktiskt två) gosedjur så blir det där rätt sporadiskt.

Jag hoppas jag har hittat ett ställe att bo på. Jag var och kollade på två riktigt fina rum i onsdags. Jag hoppas att jag får iallafall ett av dem för annars blir det dags att börja leta igen. Och det är inte så kul. Det tar lång tid och är krångligt as.

På lunchen idag var jag och kollade på ett ställe som var rätt dåligt. Ska SMSa senare och säga att jag inte är intresserad. Köket och resten av huset var fint I guess, men mitt rum var pyttelitet och sängen var en bäddsoffa! No Way Jose som man skulle kunna säga. Men det bodde en svensk där.

Jul

Åh vad jag är sugen på att åka hem över jul. Det hade varit så skönt och mysigt. Men även om mamma sade igår att hon kunde låna pengar till mig, så stannar jag nog här ändå. Det blir för dyrt och krångligt i slutändan. Så det blir väl en australiensisk jul ändå. Vi får se vad jag gör. Antingen stannar jag i Sydney eller så åker jag till Brisbane som vanligt.

Annars är det mesta rätt rörigt.

Dessutom kommer ju delar av familjen hit och hälsar på i januari och februari. Det blir bra. Bättre att spara lite pengar tills dess.

RSS 2.0