Gott Nytt År!

Hej, här hemma har jag redan vaknat upp i 2008! Igår var vi mest hemma, spelade monopol och tittade på film. Vid tolvslaget kom en kompis hit och vi tittade på tv och skålade med det lilla av champagnen som fortfarande var kvar. Vi hade planerat att gå ut till någon slags bar, men vi kom aldrig så långt. Jag var väldigt uppklädd och allt i min röda klänning som jag faktiskt bara använt en gång. Jag får ta den på min födelsedag istället!

Juldagen i bilder

image59
Här sitter vi och tar det lugnt mellan frukost och resten av julfirandet. Lucas och Lucas syster Bianca






image56
Läser skämt som vi fått i smällkaramellen. Notera lila krona på huvudet






Julklappar jag inte ville ha:


  • 2000 myggbett

Julklappar jag cashat in under julen:

Julklappar jag cashat in under julen:


  • Jamie at Home kokbok
  • Ett knepigt sodoku-brädspel
  • Bakisgodis från "the lucky dip" från lucas syster som bor på Irland
  • En styck klänning från tomten aka Anna
  • En tekanna med tillhörande mjölk- och sockerskål samt två set kopp och assiett
  • Påslakan i egyptisk bomull samt två kuddfodral. Riktigt snyggt brunt ett med små broderade blommor
  • Lakanset i egyptisk bomull samt två kuddfodral. Ljusgula
  • Handdukar i egyptisk bomull. Gula för att matcha lakanen
  • Riktig cash från familjen i Sverige! Hur fint som helst. För dessa stålar ska jag köpa en kannmixer från K-mart om vi inte fixar ner matberedaren från Brisbane.


Inte illa pinkat tycker jag

Allt detta skulle förstås få plats i väskorna när vi skulle flyga hem till slut. Det gick sådär och jag var tvungen att bära både toalettsaker, mitt sodokuspel och Lucas Star Wars-Monopol (som jag köpte till honom i julklapp) i en plastpåse.

tillbaka i kackerlackornas huvudstad

Nu är jag hemma igen.


Det är skönt och jag ser särskilt fram emot att sova i min egen säng. Särskilt som klockan ringde redan 03:45 imorse. Nej, jag har inte blivit galen, inte mycket iallafall men flyget gick 06:00 och vi var på flygplatsen 05:00 ungefär.

Så ikväll planerar jag att somna i soffan ungefär klockan nio medan jag tittar på den australiensiska miniserien The Dismissal som handlar om när den ustraliensiska Perimärministern Gough Whitlam och hans regering blev sparkade av den engelska/australiensiska drottningens representant  the "Governor General" i november 1975. Jag har på senare tid blivit intresserad av politik och i synnerhet just den här händelsen. Hur skumt som helst. Mer om händelsen ovan kan man läsa här eller här.


Förövrigt så har inte en enda kackerlacka dött medan vi var i Brisbane. Något som förstås är både ytterst tragiskt och ytterst besvärande, eftersom vi har spenderat mestadelen av dagen med att döda alla vi sett. Eller Lucas har dödat de flesta medan jag har läst min nya Jamie Oliver kokbok.

God Jul!

image47
Jag har lånat bilden från Nadia

SVT är fint del II

Man kan titta på Itzhaks Julevangelium på Internet fast att man bor i Australien. Tv4 låter en bara kolla om man bor i sverige vilket är lite dumt tycker jag. Iallafall så tyckte jag att Hipp Hipp var hur kul som helst. Särskilt morgan pålsson. Han är för töntig.

Ikväll åker vi som sagt till Brisbane så det blir tyst ett tag.


Annars är allt fint här chez Lucas och Anna. Jag får som vanligt köpa mina egna julklappar men det är inget nytt och jag tror att jag kommer att satsa på något snyggt från Bardot som har rätt fina kläder.

Finvaxning vs snabbvaxning

Jag brukar gå och vaxa mig på M&M Beauty Salon som ligger på King street bara fem minuter härifrån. Där blir man omhändertagen på fint sätt med en ros (Visserligen en plastros, men ändå) på kudden och fin avslappnande musik. Det är annars tyst och man hör knappt bilarna på gatan utanför. Tjejen som vaxar mina ben brukar prata med mig och kommer nog ihåg mig lite. Hon tror oftast att jag är polsk och själv är hon från jugoslavien. Vi brukar prata lite och det är rätt fint. Annars brukar jag alltid tycka att det är jobbigt när man måste prata med folk man inte riktigt känner men det är inte alls så stelt och obekvämt med henne.

Men idag fick jag för mig att jag skulle gå till ett annat ställe och vaxa benen. Allt hår hade inte vuxit ut så jag tänkte att jag skulle spara lite pengar den här gången och gå till shoppingcentret och vaxa benen där. Det visade sig att det bara var $5 billigare och det var inte värt det alls. Den här tjejen pratade inte alls även efter jag försökt inleda samtal, (hör och häpna!) och rummet var hur osnyggt som alls. Istället för fin musik var bakgrundsljudet shoppingcenter och skrikande barn. Det gick visserligen lite snabbare än vanligt men det vet jag inte om det är en bra sak eller inte. Så nästa gång jag jag verkligen gå tillbaka till M&M Beauty och bli få fin vaxning istället för snabbvaxning!

Sydney 28°, Brisbane 30°

Idag är  det 28 grader i Sydney och jag svettas jättemycket. Var i parken i morse och försökte fixa min färg på ryggen som är helt knepig efter att jag varit på stranden i lördags. Jag smörjde inte in mig över hela ryggen visade det sig och nu har jag världens konstigaste bränna. Men jag stannade bara i en timme ungefär för det var väldigt svettigt.

Har nyss ätit lunch. Pasta och köttbullar. Nu ska jag duscha kallt innan jag ska gå och vaxa benen.


Idag köpte jag också en klänning till mig själv i julklapp. Den är mycket söt med väldigt låg rygg så jag måste verkligen se till att fixa brännan innan jag visar mig i den.
 

Jag ser fram emot Brisbane och julafton då jag förväntar mig att min familj ringer mig! Annars har vi inga planer förutom att jag nog ska laga smörgåstårta på julafton. Jag ska som vanligt äta japansk kyckling curry på the myer centre i stan och gå till igedo som är en väldigt söt butik där köper jag nog en klänning till mig själv i  födelsedagspresent om de har någon fin.

kort uppdatering

Oj vad seg jag har varit på sistone. Har inte skrivit alls på hela veckan och nu är det redan torsdag. Idag var en ritkigt slapp dag för jag var ute i Bondi igår och drack alldeles för många vodka tonic, och var lite bakis idag. Nu har jag bestämt att inte dricka alkohol på flera dagar. Annars är det ju jul nästa vecka så det där kommer att ta slut ungefär första kvällen i Brisbane. Vi åker på lördag och stannar till fredag. Förmodligen skriver jag inte så mycket i bloggen då heller. Vi får se.

Annars har jag haft en rätt dålig vecka. Det har regnat och jag har varit lite nere. Imorgon Måste jag skriva färdigt grejen till min skrivarkurs som jag inte gjort än. Men jag har iallafall en story denna gången.

when my butt is burning


Idag har jag varit på stranden. Fint väder. Jag smörjde in mig överallt trodde jag men missade min rumpa. Inte så smidigt alls. Mitt eget fel och nästa gång får jag se till att jag står upp när jag smörjer in mig. Det var faktiskt rätt skönt att bara ligga på stranden och slappa så det blir nog fler turer till stranden i sommar.

Ikväll kommer jag att sjunga "How can I slepp when my butt is burning"


Saker att köpa

Idag är det fredag igen. En hel vecka till har gått i slappandets tecken och jag ska minsann ta tag i mig själv idag. Har stora planer på att möblera om i lägenheten så att jag får plats med ett bord och en stol som ska bli min nya arbetsplats. Måste bara köpa både stol och bord för att projektet ska lyckas som det ska. Jag funderar också på att köpa en julklapp till mig själv men vet inte riktigt vad det skulle vara. Funderar på att satsa på ett par skor. Skoshoppa
är alltid kul. Jag ska också köpa:

  • Julklapp till Richard (Lucas systers man)
  • Julklapp till Lucas
  • Nya klänningar inför sommaren
  • Shorts!
  • Bekväma-att-gå-i-sandaler
  • Något litet till min kompis Angkie
Och en massa andra saker jag inte har råd med. Sak nog kolla budgeten igen och se hur det går.

Svenskar och IKEA

Ibland träffar man svenskar här i Australien. En dag när jag och Nadia var och köpte telefonkort till henne så var tjejen bredvid oss i affären också svensk. Från Lund. Och idag när jag var hos frisören och klippte håret visade det sig att frisören var svensk. Från Örebro. Han frågade om jag var från Sydney och jag svarade som vanligt att jag är från Sverige. Sen sade han "Me too" och sen pratade vi på svenska istället. Hur schysst som helst. Visar sig att jag inte är den enda som saknar svensk ost och åker till IKEA för att köpa svensk mat. Men jag äter förstås inte kalles kaviar.

Och de har inte svensk ost på IKEA. Men de hade alkoholfri blossa och alkoholfri kopparbergs päroncider. En sådan drack jag på vägen hem efter vi varit där förra veckan. Förövrigt gick vi också till tebutiken och köpte "Stockholm blend" så det var lite svenskt det med.



att längta efter hemma

Jag har redan börjat planera hur vi ska möblera vår nya lägenhet redan innan vi fått den... Vi ansökte idag om en lägenhet mindre än fem minuter härifrån. Vi var inte så säkra när vi såg den men nu när jag tänkt på det blir den finare och finare. Jag kan se mig själv sittandes på gården med hemmagjord lemonad och en bok. Men som tur är så är den inte lika fin som den vi kollade på för några veckor sedan, så jag vill inte ha den desperat.

Köket var rätt stort och där kommer jag att installera ett matbord så vi kan börja äta som riktiga människor. Vi har ätit frukost, lunch och middag i soffan framför tv i över ett år nu.

Förövrigt har jag varit drabbad av måttlig hemlängtan de senaste veckorna och den som vill får hemskt gärna ringa. Det har mycket att göra med att jag väldigt gärna vill hälsa på min pappa i hans nya hus som jag tyvärr inte sett sen innan de flyttade in.

och om jag inte hade bokat om min biljett hade jag landat om några timmar.

en slapp vecka

Ikväll ska jag till Bondi igen för att träffa Nadia. Jag har varit rätt seg hela veckan och har inte pallat skriva. Jag har slukat några feta fantasyböcker istället. Tre är det än så länge sen jag slutade skolan en vecka sen.


Förövrigt måste jag flytta härifrån. Det bor en kackerlacka i tagentbordet! Som tur är hittade vi en fin en idag. Inte lika fin som den vi inte fick, men så fint tror jag nog inte att vi får det någonsin.



Myggbett

Nu är jag hemma igen!

Hill end var jättefint men igår var inte en bra dag. Eller det var snarare så att natten var en dålig natt och dagen blev dåligt pga det.

Först fick vi för oss att det var smart att dricka en kopp te strax innan läggdags. Det betydde att jag sov rätt så dåligt. Men det hade också med myggen att göra. När jag gick upp vid tolvsnåret och sprejade ner mig med antimyggspray hade jag redan dragit på mig tio myggbett. Räkningen slutade på över 15 när jag vaknade på morgonen. Jobbigaste var de tre jag fick på vänsterhanden så den svullnade helt. Och det jag fick nära ögat så jag såg helt galet ut.

Hill end

Idag ska vi åka till Hill End. Bara en kort tur, men vi stannar nog över natten för det tar fem timmar att köra dit. Australien är stort!

Vi ska mest åka dit för att Lucas håller på att skirva en film om Australiens yngre dagar då de hade en såkallad gold rush. Det var under runt 1850-1870 eller så. Hill end var ett av ställena där de hittade en massa guld. Bland annat så hittade den så kallade "The Holtermann nugget" där och den vägde så mycket som 3000 ounces, vad det nu betyder...

Det blir en riktigt lång resan och jag hoppas att det är molning och förhoppningsvis regnar det. Det är inte kul att sitta i en bil i gassande solsken. Särskilt inte om man vill spara på miljön och ekonomin genom att spara på ACn med allt vad det innebär. Häromdagen när vi skulle till Bondi junction för att shoppa så fastnade vi i ett antal bilköer och gissa vems hela person var fast i solen!! Det var mycket obekvämt.

if you are backdrunk...

Igår var jag ute och åt middag och drack några drinkar med Nadia i Bondi. Jag informerade min pojkvän om detta eftersom han var på jobbet.

Han svarade: "Great! Have fun. I have to work tomorrow so wor can sleep all day if you are backdrunk."

Svengelska är fint!

RSS 2.0