Telefonera mera!

Och till er som är lediga idag (eller imorgon eller fredag) och vill ringa sin syster, dotter eller vän och prata får gärna göra det. Hon går inte i skolan alls imorgon så man kan ringa rätt sent om man vill. Och hon är fortfarande arbetslös med en numera akut brist på stålar (fast jag har så jag klarar mig till mat och hyra), och glömde skicka tack-för-intervjun-email till företaget hon var på igår men ska nog göra det nu. Det kan ju hjälpa lite, för hon fick inte riktigt det jobbet hon hade hoppats på.

Matsaker att laga inför lördag

Jag var nyss tvungen att provsmaka min hemgjorda tyrkisk pebervodka som jag gjorde för några dagar sen. Den var helt ok. Så det blir nog en del sådana på lördag när jag och lucas har svenskfest. Det blir lax, sill och köttbullar, precis som på den misslyckade midsommarfesten häromåret. Men denna gång blir det även:

Dushessepotatis
Grönsaker och dipp
En svensk godisskål
och en del andra saker som jag ska planera någongång idag eller imorgon.
och vi ska ju inte glömma bort den tyrkiska peberen som står och drar sig i köket.

och förmodligen en massa andra saker som jag kommer att tycka att det är kul att laga. Jag gör nästan alltid för mycket av för många saker. Förutom den gången vi hade middag hos mamma och vitlökssåsen tog slut.

Denna gången kommer jag inte att bjuda på den delicatessen eftersom jag inte kan äta av den själv. Jag hade varit för frestad. Men vi ska nog kunna bjuda på en massa annat.

I väntan på Bon räcker HD inte till

å vad jag längtar efter min Bon nu. Läste en intervjuv med Gert Fylking i söndagens HD. Den var på en sida. Helt meningslöst. Hur ska journalisten hinna säga något som helst vettigt på så lite plats. Jag som trodde att den precis bara börjat när den tog slut. Helt ovettigt. I bon har de alltid en lång fin intervjuv.

I Bon 42 intervjuvade Tomas Andersson Wij Marina Schiptjenko - tjejen i BWO. Han fick använda hela 9 sidor (med bilder). Det är så det ska vara.


När man får nyhetsbrev från bon vet man att det bara är några veckor kvar innan man får en tjock en i brevlådan!

glasögon

Idag vill jag klippa håret. Det är urfult fastän att jag tvättade det igår. Det kan ju också vara därför. Men när föning och till och med ett drag eller två med plattaren inte hjälper är det något som är fel. Synd att jag redan bestämt att jag ska vänta till strax innan sverigeresan. typish.

Idag är det 12 dagar sen jag slutade använda mina linser och jag undrar om den begynnande huvudvärken jag har haft i över en vecka har lite med de där glasögonen att göra. Det kanske inte alls var det där teet som jag drack häromdagen. iallafall blev jag ordinerad ytterligare 2 eller 3 dagar i glasögon och sen test med endagslinser så jag slipper slänga ut en hel månads linser efter en dag. Jag måste tydligen slänga ut de jag testade förra veckan eftersom de kan ha infektion i sig. surt.


Nu ska jag ta av de förbenade glasögonen och läsa i en bok.

jag har inte ett enda par gula skor...

Skulle någon vilja gå till Håkanssons och köpa denna sko åt mig i storlek 37?




image133

Tv-kväll

Idag har jag inte sett en hel säsong av Vad blir det för mat. Är jag helt galen eller? Men det såg gott ut.

Nu är jag trött och tänker somna framför Deadwood.

Förövrigt fanns inte niklas mat upplagt på internetet. Tror att de missade denna veckan av någon anledning.


På tal om saker som ställer in andra tvprogram, när är det eurovision song contest?

på tal om uppdateringar kommer en om mat

Jag hittade andra säsongen av "Vad blir det för mat?". Gissa var jag kommer att göra resten av kvällen. Jag borde finslipa min essä. Men det kan jag göra sen. Nu måste jag äta kvällmat tror jag.

Men det är ju så tråkigt att äta köttfärssås och spaghetti när man tittar på finmat på tvn. Förövrigt är det fredag och Niklas Mat ligger upplagt på nätet.

Fast om jag ska vara ärlig så är köttfärssåsen som står i kylen den bästa jag gjort någonsin. Det kommer recept på den snart.

När jag ändå skriver om mat kan jag meddela att efter två år av ha ätit (och klagat på) dåligt bröd så hittade jag precis den typen av bröd jag längtat efter. Mjukt, ljusbrunt rågbröd som faktiskt inte hade så mycket socker. Jag har inte ätit mycket annat de senaste två dagarna.

Att åka till Sverige - en serie i typ sju delar

Del I - Saker att längta till:
  • Äta räkmackor med mamma och en box vitvin
  • Krama pappa
  • Smågnabbas med Sara
  • Äta middag hos farmor
  • Se mormor och morfars nya lägenhet och hjälpa till att fixa med saker
  • Äntligen hemma-festen
  • Titta på pappas nya hus och på cykel utforska Oppmanna med omgivningar
  • Gå utanför Kastrups flygplats och lukta på hemma (fast det egentligen är danmark, och det egentligen luktar parkering)
  • Träffa vänner som jag inte sett på länge
  • Laga kvällsmat till min familj och sedan förklara hur man lagar aktuell maträtt fast ingen egentligen lyssnar
  • och en massa andra saker som jag kommer att lista följande sex torsdagar

Det kom blod ur Anna

Varje gång jag skadar mig så det börjar blöda, typ när jag tappar glas i köket och får splitter i foten, så säger jag "det kom blod ur Anna" och börjar gråta. Lucas fattar inte det roliga.



skitkalla maj välkommen

Om en vecka är det maj. Hur gick det till egentligen? Var tog all tiden vägen? Mina två lovveckor har gått jättefort. Nu är det snart fredag och jag har bara tre dagar kvar. Jag är inte alls klar med mina två uppgifter som jag skulle göra under lovet, och den tredje som jag hade tänkt börja på. Nu ska jag nog ta en liten paus för jag är sömnigt trött. Jag ska vila framför tvn litegrann. Sen ska jag jobba jobba med essän. Den går rätt bra. Det är lättare att skriva analys om en dikt när man pluggat literaturvetenskap. Hoppas bara att jag kan ta fram alla de kunskaper som jag lärde mig då. Tyvärr är jag fortfarande lika kass att upptäcka mönster i rytmen. Jag får sitta och klappa mig igenom den senare och se om jag kommer någonstans.



April i Sydney är regnigt. Mycket regning. Läste på en blogg att det tydligen skulle vara den blötaste april på 77 år. Så det kan gå.

Hälsouppdatering

Just nu kan jag konstatera att jag fick huvudspänning av teet jag nyss drack. Mycket konstigt. Hoppas det går över, för jag har nästan druckit upp mitt andra svarta te och kommer alltså att vara tvungen att hålla tillgodo med denna sorten.

På tal om hälsoproblem kan jag konstatera att det gått en vecka sedan jag slutade använda mina linser. Ögat är fortfarande lite rött och sådant, så jag håller mig till glasögonen nu över helgen och så kan jag gå till optikern på måndag. Det låter som en plan.

Annars har vi hälsan båda två. Inga riktiga förkylningar så här på hösten, och vi får väl hoppas att det fortsätter så. Elementet håller oss varma på nätterna och det är skönt.

uppdatering

Idag jobbar jag på ok med min essä. Det går ganska bra. Jag har en del idéer och är inte lika orolig längre över att inte ha tillräckligt att skriva. Skönt är också att jag på lördag ska träffa en klasskompis som ska läsa och ge kommentarer på den. Så det är riktigt bra att ha motivation att vara klar med den till imorgon. Ikväll jobbar Lucas så jag har hela dagen på mig att komma någonvart. Sen imorgon kan jag finskriva och sådant.

Förr i tiden brukade jag skriva alla arbeten för hand och sedan engagera mina systrar att knappa in det på datorn. Tänk vad krångligt det måste ha varit. Nu skriver jag bara för hand när jag behöver komma igång med något, och oftast så överger jag det jag skrivit och skriver helt enkelt bara om det igen på datorn. Det fungerar fint.

Funderingar i tystnaden

Och det går inte alls så bra med den där essän som jag måste skriva. Nu såhär i efterhand när det är lite för sent att börja om så kanske jag inte hade så mycket att säga om den här dikten. Vi får se. Har inte börjat skriva än. Annars så gillar jag inte hur mycket det där med att leta jobb har påverkat mig i veckan som varit. Jag känner mig lätt misslyckad när jag står still. Och nu helt plötsligt när jag ska provjobba imorgon så känns allt mycket bättre. Hur kommer det sig?


Jag har tillslut nu blivit insnöad på poesi. Det skulle väl hända förr eller senare, och det är väl lika bra nu som någon annan gång.


Nu sitter jag här i mitt dyra röda läppstift och dricker örtte och läser i tystnaden. Det är skönt, fast kallt om fötterna.

lyxigt med färdiggjord gröt

Jag har det rätt så lyxigt såhär på höstlovet. Lucas går hemifrån runt åtta, och jag brukar inte gå upp förrän lite senare än det. Idag halv nio. Men det lyxiga är att jag på något sätt övertalade honom att också börja äta gröt. Så numera när jag vaknar står frukosten klar på spisen. Egentligen tar det ju inte så mycket längre tid att göra färsk gröt. Men det är ändå trevligt att någon tänker på en. Idag ska jag gå till några fler bokaffärer och leta jobb. Jippie!!!!!,

tulips

Annars så jobbar jag istället på vad jag kallar "the powderfinger stories". Mycket mer intressant att skriva om bankrånare som bor i bergen och våldtar sina grannar än om Sylvia Plath. Vi får se hur det går.

Nu ska jag ta tag i Tulips.

Förövrigt så kollade jag mailen, och det var en som ville att jag skulle komma på intervjuv!

jobbsökande dag 7

Idag är jag som väntat osugen på att gå och söka jobb.

Förmodligen stannar jag hemma idag och går och frågar efter jobb imorgon istället. Jag kan söka på internet istället.
Sen ska jag nog jobba med skolarbete istället.
Så min nya veckoplan ser ut så här:

Tisdag: Jobba med essä till skolan. Och gå en sväng i newtown på eftermiddagen.

Onsdag: bokaffärer i glebe, samt gå till biblioteket och leta böcker till essä.

Torsdag: Skriv klart essä.

Fredag: Anzac day, en röd dag. Finskriva essä.


Jag önskar jag vore rik och inte i desperat behov av ett nytt jobb. Typiskt.

en söndageftermiddag

Igår körde vi till Manly, en suburb vid kusten nästan en timmes bilfärd norr om där vi bor. Jag lurade med mig Lucas efter han dumt nog kläckt ur sig på morgonen att han ville åka dit. Han ändrade sig senare, men det struntade jag helt i. Jag ville till affären Nordic Fusion som jag fått berättat för mig att den skulle ha både choklad, laktris, snus och till och med falukorv. Inget snus hittade jag men nog falukorvar till det facila priset av $23, som smartare människor än jag kan huvudräkna gånger 6 för att få fram ungefärligt svenskt pris. Jag äter ju som tur är inte falukorv alls, så kände ingen som helst impuls att köpa mig en korv. Däremot kände jag mig lite sugen på en burk senapssill, men jag äter ju inte sill heller.

Förövrigt var det så dyrt att jag faktiskt inte köpte mer än en påse tyrkisk peber. Jag råkar veta att lingonsylten är typ tjugo kronor billigare burken på IKEA. Men de har ju inte TP på IKEA så det fick bli en påse iallafall.

Kvinnan i kassan var svensk och pratade med mig på svenska. Men hon insåg på något konstigt sätt att Lucas inte var svensk och frågade honom på engelska om han åt turkisk peppar (för det är inte så populärt bland icke-svenskar.) Jag gissar på att det var hans icke-svenska utseende som var avgörande.


Förövrigt ska salmiakkaramellerna förvandlas till turkisk pepparshots när jag blandar dem med vodka inför kommande "svenskfest".


Och den som vill, kan önska en mer spännande version av historien om när vi köpt fish n chips och satt och åt dem på en bänk då en mås kom och tog en räka från lucas hand och väntande mun.

Att läsa tidning på nätet

Som förberedelse inför sommarens Sverigetur (som numera är det enda jag tänker på) så har jag börjat läsa HD igen. Mycket trevligt faktiskt. Det är förstås inte så kul att läsa tidning i pdf, men det är ju gratis och helt omöjligt att göra på andra vis.

Enligt pappa A så tar Kristanstadsbladet betalt för att läsa tidningen på nätet. Det är ju lite töntigt tycker jag, så den läser jag inte. Fast om jag ska vara ärligt hade jag nog inte läst den även om den varit gratis.

Jobbsökande dag 5

Igår skulle jag åka och fråga efter jobb i bokaffärer. Jag pallade inte riktigt, utan gick till optikern istället. Och så skulle jag göra det idag istället, men så var jag så nervös, och så regnande det. Så jag stannade hemma.

Eller det var lite så att när jag skulle gå vid elva så ösregnande det, så jag tänkte gå efter lunch, men sen var lunchen inte klar förrän halv tre, och sen blev ju klockan tre, och då var det smidigt nog försent för att åka in till slut. Men det får jag äta upp på måndag när jag måste göra det istället. Så det kan gå.

Nu ska jag spela klart mitt sudoku och sen skriva på the powderfinger stories.

...

Nu är klockan sent och jag känner att det kanske är lite sent och lite fullt att skriva blogg nu, men sånt bryr man sig inte om mitt i natten.




Jag önskar ibland att jag vore i Sverige. Men sen kommer jag på att hemma är ju inte var Sverige är utan där de jag älskar är. Och de är ju lite här och där. En kusin bor i Halmstad, en syster bor i Lund. Och jag har vänner spridda över världen. Det är fint att älska.

Vänner

Jag har en kompis som heter L... Vi har varit kompisar sen gymnasiet och på något sätt så klickar vi. Av någon anledning så frågar han viktiga frågor, och jag svarar. Och på samma sätt så ställer jag de där frågorna till honom; de som ifrågasätter, men inte dömer. Och är det inte det som riktig vänskap betyder. Att man ifrågasätter utan att döma?

Det är det jobbigaste med att bo här, att man tappar kontakt med dem därhemma. Att man hörs mer sällan. Att man glömmer skicka det där smset. Men jag hoppas att L stannar kvar, och de andra jag klickar med.


Ikväll är jag gris (pigg) och stannar uppe en timme eller två till. Imorgon ska jag gå till optikern.

Det är officiellt, jag har pajat mitt öga.

Jag har haft sönder mitt öga. Igår smygtestade jag och hade i linser i typ fyra timmar. Finfint gick det. Idag råkade det bli lite mer, och när jag gick och kollade i spegeln efter ca 8 timmar så var mitt högra öga jätterött igen. Typiskt.
Så imorgon bitti ringer jag till optikern och bokar tid till imorgon så fort som möjligt.


För om jag måste sluta använda linser måste jag även skaffa nya glasögon rätt så snart, för mina är två år gamla och inte alls rätt styrka längre. Typiskt nu när jag inte har ett jobb längre.

Om jag hade varit en sån som säger sånt så hade jag sagt BAJS just nu. Men nu är jag inte sån, och säger skit också istället.

Att inte bota hemlängtan alls

oj vad det blev mycket idag.

När jag saknar hemma så brukar jag titta på bilder på min pappas nya hus. Det är inte så nytt längre för dem, men de flyttade in efter att jag redan lämnat Sverige så jag har aldrig varit där. (Jag var där en gång och kollade på huset, men det var orenoverat och utan möbler.)

Då får jag ännu mer hemlängtan.

Och ibland tittar jag på julbilderna från mammas jul. Då blir det ännu värre.


Jag gissar på att fem veckor i sverige i sommar kommer att bota hemlängtan i ungefär fem månader.

bokslut

Nu läste jag ut min bok the book thief och har inget att läsa. Typiskt. När man väl kommer in i det tar det slut så snabbt. Fastän att boken var hela 600 sidor lång. Och bra.

Jag har visserligen några böcker som ligger och väntar, men båda två är skolprojekt och därmed inte det mest lockande när man har höstlov.

Jag ska också börja skriva på en uppsats om Marx och Weber och deras "social theories" mer spännande än att söka jobb.

Ikväll ska jag ut på middag med några svenskor jag träffat i skolan. Konstigt att jag inte har några problem att skaffa svenska vänner, men australienare... inte alls.

Immersed in the chilly water, I tread my feet

Suggestive Secret green water flows through my toes

Sweeping away any remaining grains of sand

Water is forever moving, but I am still


Vardagslyx i kallt höst-Sydney

Lyx är mamma-stickade raggsockar direkt från torktumlaren.
image132

jobbsökande dag 3

Idag har jag lämnat mitt CV i fem affärer/butiker. Och imorgon planerar jag att gå till 13 bokaffärer i City. Kul. Inte så mycket faktiskt. Jag vill inte ens jobba i affär längre. Men jag vill ännu mindre jobba på café eller liknande. Helst hade jag velat jobba som kontorshjälp på nått fint sätt. Typ fixa med bokföring, pappersarbete osv. Men oftast behövs ju sådana på heltid, och jag kan ju inte jobba mer än halvtid om ens det.

Jag borde också ta tag i det där med att försöka sälja saker jag skriver. Det är ju det jag ska göra sen, lika bra att börja nu tänker jag. Men jag avslutar så sällan saker jag börjar på. Foldern som heter Skrivprojekt är inte tom, men inga som slutar _final. Eller det var ju en dikt som jag var ganska nöjd med. Men så bra var den ju inte.

Leriga skor? Nej, jag färgade dem bruna mitt i bushen för det var kul

Kommer ni ihåg att jag berättade om min långa långpromenad i bushen härom månaden. Jag hittade bilder på datorn idag.


Före:
image129

Efter:

image130

Och för er som inte ser hur leriga mina skor var:
image131

$100 böter

och igår blev jag haffad på bussen. Jag har länge smygköpt studentbiljetter fastän att jag som internationell student inte egentligen får det. Och igår så kom de på mig. Attans. Det får bli vuxenbiljetter resten av terminen. Det kommer att bli tomt i plånboken nu. Inte minst för att jag måste betala ca 600kr i böter.

Det slog mig, jag kan inte komma på någon annan gång jag har fått böter. Jag bryter aldrig mot regler annars.

Att söka jobb

Folk tror ofta att det inte riktigt blir vinter i Australien. Och det är väl sant, på vissa ställen. I Sydney får vi vinter. Det blir kallt. Och regnigt. Igår plockade vi fram elementet och är numera lite varmare. Idag ska jag gå och köpa mig en timer, så att vi ställa in den så att det sätter igång en timme eller så innan det är dags att vakna.

Annars så måste jag idag gå och fråga efter jobb. Spännande, jag hatar sånt. Man tänker att det ska ju inte vara så nervöst, men det blir alltid så. Men vi får se hur det går. Man kan ju ge sig själv belöningar. Idag är det -  Gå till 5 ställen så slipper du gå till fler sen. Och om du får ett jobb så kan du få gå på Raveonettes på torsdag. Förra gången behövde jag ju bara gå till ett ställe. Det var lätt. Undrar om det blir så denna gången.

10:30 ska jag vara fixad till att gå, sen ska jag skriva ut CVs och sen ska jag gå. Bestämt!

hit och dit

Idag är det lite hit och dit. Det är så kallt att jag sitter under täcket, men fönstret får vara lite öppet annars blir det så instängt.

Jag skriver litegrann på en kant, och det är fint. Det är så man ska ta tillvara på sitt lov även om man verkligen borde leta jobb istället. Jag har gjort en att göra lista. Men imorgon ska jag träffa Nadia, och sen så måste jag hitta en ögondoktor som vill ta en titt på mitt ena öga, som blir rött när jag har linser i.

Förövrigt, var är det för skillnad mellan en doktor och en läkare? Är doktor bara ett äldre ord för läkare?

Så som i himmelen inte alls så bra.

Och förresten så såg jag även Så som i Himmelen. Jag vet inte alls varför folk gillade den så mycket. Den är ju fin så, men dialogen är väldigt styltig på sina ställen, och har ingen riktig struktur. Och förövrigt är den inte alls trovärdig på sina ställen. Varför i hela fridens namn skulle den där Lena få för sig att hon var gravid efter att de haft sex en gång. Eller missade jag något? Och grr. den där voiceovern. Gah.

Tacka vet jag Efter Bröllopet. Det är bra.

Nu är det läskigt på filmen. Jag tänker inte titta.

en slapp söndag

Jag har varit lite seg på sistone.

Just nu tittar jag på last king of scotland, men jag var lite osugen på att titta på film. Jag borde egentligen läsa böcker för jag klagar alltid på att jag inte läser tillräckligt. Men det tar vi senare.

Jag har höstlov i två veckor nu. Det ska bli skönt, men förmodligen rätt tråkigt. Har en essä jag ska skriva, men annars har jag inget. Ska visserligen försöka hitta ett nytt jobb.

Annars så kollar jag flera gånger i timmen om någon has spelat på Scrabulous. Det gör de inte, för jag är mycket bättre än de flesta och sen så slutar de spela. Eller så tröttnar dem bara.

Innan idag såg vi en film som hetter the lookout. Den var rätt bra, men jag skulle nog inte se den igen. Ni behöver inte hyra den. Fast den var rätt ovanlig sådär, inte någon standard hollywood blaska.

Just nu är det väldigt spännande på filmen.

Filmval

Här sitter jag och töntar. Det är lördag kväll och jag hade inget planerat efter jobbet, så nu har jag tråkigt. Har precis pratat med Mamma och Sara på telefonen, vilket var kul. Men nu är det slut. Jag hinner nog titta på en film innan jag somnar och funderar på följande:

Last king of scotland
Efter bröllopet (igen)
The revenge of the sith (dålig)
Master and commander
28 weeks later

eller någon av de andra hundra filmerna eller så vi har hemma...

Men det blir nog good night and good luck, för den pratade vi om häromdagen i skolan.

Höstlov i två veckor!

Efter klockan 11:30 idag så har jag höstlov i två veckor! Jippie! och jag har bara två inlämningar precis efter. Ännu bättre. Jag har dock inga planer för dessa två veckor och kommer med all sannolikhet sitta hemma mesta av tiden och läsa och titta på tv. Men det kan ju vara skönt ibland det med. Jag sade till jobb att jag ville jobba lite mer, men vet inte om de gav mig fler timmar. Vi får se.


Har börjat längta ännu mer efter att komma hem nu. Bara två månader kvar.

Klagan, TV-tips och hjälp med skolarbete!

Idag jobbar jag så mycket jag pallar med mina två essäer. Fast än så länge har jag bara jobbat med en, och det var för fyra timmar sen. Jag slösar med min tid.

Skulle bara tipsa om att Niklas mat har börjat igen. På Svt på torsdagar. Själv måste jag vänta till fredagen innan de lägger upp det på nätet.

Nu ska jag skriva om min bloggning. Förövrigt undrar jag vilka som läser bloggen, det hade hjälp mig en del med essäen om ni hade kunnat skriva en kort kommentar vem du är och sånt. Jag antar oftast att jag känner alla som läser bloggen, men det måste ju inte vara så.

TAWs Ett slag för dig är den bästa svenska skivan någonsin!

För första gången på många år lyssnar jag på Tomas Andersson Wijs Vi är värda så mycket mer.

Det albumet innehåller en massa väldigt bra låtar, men nu 2008 låter produktionen rätt daterad. Det är väldigt elektroniskt (eller är distat rätt uttryck?) och känns inte lika genuint som Ett slag för dig som kom ut 2000. Den (ett slag för dig) är nu så här i efterhand den skivan jag lyssnar på oftast. Kanske för att det är den bästa svenska skivan jag har och känner till. Fast det finns ingen "internationell" skiva jag lyssnar på mer. Eller nej, det är ju inte sant. Jag lyssnar mer på Belle and Sebastian och i synnerhet Tigermilk. Men det ska ju inte förmiska hur bra Ett slag för dig är. För det betyder ju att det albumet är det näst bästa albumet någonsin.

Efterlysning!

Jag är Jättesugen på att åka till norrland och fjällvandra i sommar.

Efterlyser vandringspartner(s)! Vem hänger på?

mmm saltlakrits

Jag har tagit slut på två av mina svenska godsaker. Igår försvann på den sista påsen cafe de paris sås och mina sista turkisk peppar-karameller ner i magen. Gott var det, men nu måste jag vänta hela tio veckor eller så innan jag kan njuta av sådant igen.

Fast jag klara mig nog.


Annars har jag blåbärssylt och marabou-choklad kvar. Trevligt med ikea. och jag fick en hel mazarin häromveckan när Lucas syster hade varit och handlat sådana i den ovan nämnda möbeljätten. (De andra fick bara en halv var)



Snart ska jag också börja planera hemkomstfesten. Hoppas ni håller lördagen den 14e öppen för party!

fel på besöksmätaren?

Jag gick in och kollade mina besök idag. Jag hade helt oväntant 150 besökare häromdagen. Det tror jag inte stämmer riktigt, det är ungefär så många jag får på en hel månad annars.

Är det någon annan som upptäckt samma sak?

När man är så nördig att man skriver en essä om star wars

Ibland hädner det att jag kämpar med att möta kriterierna för längd när det kommer till inlämningsarbeten - ofta handlar det om att jag inte kommer upp i de önskade orden - i Australien mäter de ord och inte tecken. Men på sistone verkar det gå åt andra hållet. Jag sitter och försöker skriva en miniuppsats om star wars - eller rättare sag det där roliga klippet från robot chicken om star wars som jag lade upp här för ett tag sen. (Det funkar inte på you tube längre.) Det ska i slutändan bli ungefär 1000 ord. Det är inte ett bra tecken att jag redan är på 983 och inte ens har börjat närma mig slutpoängen. Kan beror på att jag inte riktigt strukturerat det hela och det mesta bara är ordbajs, men det känns ändå som ett stort project att först skriva klart grejen och sen vara tvungen att klippa ner den till kanske hälften. Kul.

Nu ska jag gå och tänka på riktigt papper ett tag för att få lite stuktur på det hela.

Det är iallafall kul att kunna titta på tv som research.

RSS 2.0