Cykeltur

Det är lördag och dags för hemfärd till Helsingborg. Min planerade stopptur till Malmö blir inte av. Dels pallar jag inte gå runt i Malmö med min ryggsäck, dels måste jag hem och tvätta alla kläder för annars blir det till att köpa rena på semestrarna...

Troligvis ska vi först ut på cykeltur. Fast jag tror att min ruma nog är lite öm från igår, då vi cyklade till bussen som tog oss in till Kristianstad för mongolisk grillmiddag på Rose Garden. Det var gott.

Planer

Nästa vecka blir en busy vecka. Göteborgstrakten, Ullared, träff med fabror, Åstorp, öland! Det blir nog en bra vecka. Denna vecka har också varit bra. Nu får vi bara hoppas på att öland inte är fullbokat. Då får vi tänka ut en plan B.

Idag åt jag jordgubbar i trädgården i skymningen. Det var fint. Det finns också bildbevis som jag ska presentera någongång när jag har laddat upp bilderna från kameran. De ser lovande ut. Förutom att jag är med på en del av dem förstås.

Det blev ingen skottlands resa, men nog en massa annat. Sen ska jag hinna träffa alla kompisar också. Som förhoppningsvis kan pallra sig hem till Helsingborg.

Nu ska jag sova.

csn baby

Pengar på måndag!

Oppmanna och vattenpistolmannen

Efter tre timmar och tio minuters resande klev jag av bussen i Oppmanna för att hälsa på pappa. Inräknat i den restiden hann jag faktiskt gå på en liten shoppingtur i Kristianstad som jag egentligen inte hade råd med. Ett svart linne blev bytet på rea på H&M. Spännande.

Och här har jag redan hunnit ta en tur ner i källaren, vattnat tomater och druckit ett glas hemmagjort vin. På tal om vattning ska jag berätta vad som hände mig i Hässleholm när jag stannade där på väg hem från Oppmanna förra veckan. Jag blev vattensprutad av vuxen person med vattenpistol.

Jag gick lungt och stilla nedför toget i Hässleholm när jag och min kompis såg denna man i 30-40 års åldern. Min kompis hade redan varnat mig för denna man eftersom hon brukar observera honom från sin balkong. Men det hjälpte inte oss alls när vi lite diskret försökte skynda förbi. Vi blev nersprutade ändå.

Mat

Gott med mat, men inte så jättegott med 3 minutersnudlar. Det åt jag idag.

Ikväll planerar jag att laga lax, potatis och hemgjord majonäs. Mmm det ser jag fram emot.




slappt

Jag är visst lite seg på bloggande på sistone. Sorry. Jag skrev ett inlägg om hur min blogg fyllt 1 år i fredags, men det blev på fel dag, så jag tog bort det sen. Och så igår så var vi ute och åt och sen gick till utposten. Det blev sent. Men det tog jag bort också.

Idag tittar jag på six feet under. Det är trevligt.

midsommar

Igår var det midsommar. Det var mycket trevligt. Vi var hemma hos josse och åt en massa mat och de flesta drack för en gång skull inte överdrivet mycket alkohol. Jag drack inte så mycket för jag fick lite ont i huvudet som gjorde att det inte var så kul att dricka sprit. Men jag klarade mig ändå till halv två. sen tog jag bussen hem. Efter det fixade jag mig och försökte smsa min pojkvän som inte svarat på mina sms hela veckan. Men så upptäckte jag i morse att jag ändå skickat till hans nummer utan landskoden, fastän att jag hade dubbelkollat.

Det var traditionellt midsommarfirande, sill potatis gräslök. Snaps, öl och dans kring midsommarstången. Jo ni hörde rätt, vi byggde en midsommarstång och senare dansade vi runt den. Grannarna tyckte nog inte det var så roligt. Det var sent.

Idag ska jag slappa, dricka kaffe (som jag ska gå göra nu), och blogga en massa. Har slappat en del senaste veckan.


Atonement och min dag

Jag sitter och väntar på att farmor och farfar ska komma hit. Vi ska äta lite middag och sånt. Hungrig är jag också nu när jag kommer på det. Läge att äta en banan.

Jag var förövrigt ute och motionerade idag. Det var svettigt och regningt. Jag måste erkänna att jag inte sprang många meter, men jag gick iallafall i rask takt. sen började det regna. Det var inte kul. Sen när jag kom hem och lugnat ner mig och lunchat och dushcat och sånt så gick jag och somnade lite i soffan. Det var hur schysst som helst. Nu ska jag sluta läsa blogg och läsa i Atonement av Ian McEwan. Den heter nog Försoning på svenska. Den är bra. Men jag är lite besviken på filmen som jag redan sett. Den är hitintills exakt som boken. Den är rätt bra, men lite spretig tycker jag. Annars sitter jag och hoppas på något nytt som jag inte sett i filmen..

Pappas nya hus och att gå till konsum

Hemma hos pappa är allt nytt, men ändå samma. Samma möbler men nya rum och utrymmen. Helt annan planering. Det är säkert hur schysst som helst att bo här. Det är visserligen helt ute på landet så jag hade nog inte gillat det sådär mycket. Men jag är ju körtkortlös. Imorgon ska jag utforska trädgården.


Det är konstigt att vara hemma i Sverige. Vissa saker är väldigt vana och man glider lätt in i gamla mönster. Men så påmindes jag idag när jag gick till konsum för att köpa bullar att jag faktiskt inte bor här. När jag går till min affär är det inte alls som att gå till konsum. Det var längesen konsum var min hemma-affär. Mer om det senare när jag har tid att utveckal lite mer. Nu är jag lite trött faktiskt.

tivoli

Tivoli igår. det var kul. Tack alla som kom på festen och sånt. Det var trevligt.

Det var också trevligt att dansa lite. Men det var inte lika kul att bli tafsad på hela tiden. Creeps.

Ska det var så svårt att förstå att man inte är intresserad. På min tid så hittade man först någon som såg lovande ut, flörtade lite och dansade sen. Inte randomly försöka dansa med folk och sen kolla om de är intressearade. Snacka om att bara ta första bästa. Det var en kille som kom och tog på mig tre gånger.

planer för idag:


  • Koka kaffe
  • Gå ner på stan
    • Systemet
    • H&M
  • Laga lax
  • Gå ut på stan



Hemma

Nu är jag hemma igen. Efter en dags resande och inte så många timmars sömn taxade vi in på Kastrup. Efter en himlans massa köer så var jag äntligen ute med en tung väska och tre mindre. Sen tog jag tåget hem. Skulle ringa min syster och meddela men upptöckte rätt så snabbt att det första hejhej samtalet tog slut på alla slantar på kortet och det blev inget av det. Men de räknade ändå ut vilken båt jag skulle komma med så syster-sara stod där och väntade fint på mig när jag sist av alla släntrade in genom tullen (släntrade gjorde jag inte, jag var nedtyngd av tjugokilo resväska med krånglande hjul).

Sen spenderade jag resten av dag med att gunga rundor här hemma. Trött och fortfarande flygplanssnurrig var det en lång dag. Men det är härligt att vara hemma. Vi fick lite sol ändå och det är ju glädjande. Idag står det 14 grader i tidningen men det hoppas vi att de har fel.

Förövrigt blir det hela väldigt upphajpat. Men efter den första kramen så är det ju som vanligt igen. Man glider så lätt in i gamla mönster. Skönt. Det luktar fortfarande som det brukar här.

väntan

Det är jobbigt att vänta. om en timme och lite till kommer taxin, men vad ska man göra fram tills dess. Sitta och stirra? Nej, det får nog bli ett avsnitt av six feet under till.

Resfeber

Jag har någon slags e-biljett, så jag har ingen faktiskt biljett. Galet nervös är jag att de ska komma och säga att jag inte får flyga för att jag inte har en uppdaterad sådan på papper. Har bokat om biljetten ett antal gånger. Jag blir alltid nervös för sånt. Helt irrationellt. Annars är jag ju en kolung flygare. Åka inom australien är hur lugnt som helst, det gör jag utan att svettas. Nu biter jag på läpparna en hel dag i förväg. Typiskt.


Ikväll tar lucas ut mig på middag. Najs.

Om 24 timmar lyfter jag

Nu håller jag på att dö av excitement. Om precis 24 timmar rullar flyget ut från Sydney Airport.
Jag packar det sista och inser att det är imorgon. IMORGON!

Jag börjar också bli lite nervös.

Förövrigt ska ni inte förvänta er några presenter. Jag har varit så fattig på sistone så det blev inga slatar över till sådana saker. Jag har lite Thaipengar så om jag hittar billigt på flygplatsen...

Typiskt



Det ska bli kallare än Sydney.

packad

Jag har packat. Det är lite väl tidigt tycker jag nog. Men nu är det iallafall test-packat. Hittar fler och fler saker jag vill ta med mig och det får inte riktigt plats alltihopa. Så det blir nog en ompackning ikväll eller imorgon bitti.

Nu när man är packad känns det hela mycket närmare. Nu är det ju bara två dagar kvar. Jippie!

Idag ska jag slappa, och imorgon ska jag träffa N och sånt. Jag måste också en sväng till två av mina tre bibliotek. Och så ska jag skriva ut min biljett. och leta upp min gamla biljett.

Att inte ha körkort.

Nu ska jag och min ryggsäck gå och handla. Superkul tycker jag, särskilt en lördag.

Ska också köpa frukost till imorgon. Bacon och ägg och hash browns har vi redan bestämt att vi ska ha.

Ikväll blir det pizza.

Väderprognoser

Det ser inte så lovande ut.


Onsdag 21. Det bådar inte gott inför torsdagen. Men kul för er att ni får 24 grader idag. Grattis. Men det har iallafall slutat regna här. Soligt och fint idag. Vi får max 19 grader idag. Just nu verkar det vara 17 grader.


Vår osnygga väderprognos från BoM (motsvarande SMHI):

SYDNEY Mostly fine.  Max 19
Sunday A shower or two. Min 13 Max 19
Monday A shower or two. Min 13 Max 19
Tuesday A shower or two. Min 13 Max 20

Var det några som firade någons födelsedag? Det var vi.

På Jens Lekman konserten träffade vi en massa svenskar, inte för att jag kommer ihåg vad de flesta hette såhär i efterhand, förutom Lin och Brett för vi gick och drack öl med dem efter konserten. Sen så fortsatte det så.

Härom veckan när vi fyra satt och drack öl på nån pub här i Newtown så kom vi även fram till att vi varit på samma konsert innan. Nämligen den där Nick Cave-konserten för ett tag sen. Sen visade det sig att de också gått till the Marlborough hotel. De satt också på uteserveringen. Sammanträffande.

Lin skriver också blogg.

Och om ni undrar varför jag sitter och meckar med länkar till en massa gamla inlägg är det för att jag sitter och läser igenom alla gamla blogginlägg. Tönt-anna.

Lördagmorgon och jag är inne på min andra kopp te.

Jag klockade faktiskt in perfekt närvara terminen som varit. En gång gick jag tidigt, etfer typ trekvart och jag glömde skriva på närvarolistan, så den är nog officiellt en missad lektion. Men det är den enda. Sen har jag varit på alla föreläsningar och alla tutorials. Så det kan gå. Plugghäst. Förra terminen på tafe kan jag säga att min närvaro blev allt annat än perfekt.

Annars så är klockan bara kvart över tio och jag är redan långt in i dagen. Jag har hunnit läsa klart Lucas filmmanuskript och det hade jag tänkt skulle ta lite längre tid än det gjorde. Det är hela planen för dagen. Förutom inflyttningsfest hos Lin och Brett ikväll.

Visserligen borde jag ta mig upp till vaxstället jag gick till igår. Hon missade hela mitt högra knä. Sunkigt. Men det var $20 dollar billigare än mitt vanliga ställe så det var nog värt det. Jag längtar efter nästa termin då jag minsann måste skaffa och behålla ett jobb hela terminen så jag slipper sitta och vara urfattig hela tiden. Då kan jag gå hela tiden till my waxing-lady som jag brukar kalla henne.

Killen från bokaffären ringde i torsdags och sade att jag skulle ringa när jag kom tillbaka från Sverige och se om mitt schema passade deras schema. Vi får se, men jag hoppas att det blir ett jobb av det där.

resor inplanerade till sommaren

Jag har helt plötsligt börjat planera tre resor i sommar. Dels så ska jag förhoppningsvis åka till Skottland och kanske en sväng till Irland med mamma och Syster Maria. och sen vill jag hemskt gärna ta mig till Paris några dagar. Är det någon som känner någon som bor där/vill åka dit med mig?

Jag är inte typen som tycker om att resa själv. Fast jag har nog faktiskt aldrig gjort det. När jag åkte till Bangkok så hookade jag upp med en tysk tjej på bussen och hängde med henne resten av dagen.

Sen så måste jag ju nästan åka upp till Stockholm och träffa min kompis M. Hon har visserligen sagt att hon ska ta sig ner till Helsingborg någongång, och det hoppas vi på, men annars hade det ju varit trevligt med två, tre dagar i hufvudstaden.

Del VII - Saker att äta

Del I - Saker att längta till

 

Del II - Saker att göra i Helsingborg

 

Del III - Saker jag vill göra men förmodligen inte kommer att göra

 

Del IV - Min planering första helgen

 

Del V - Saker att eventuellt sakna från Australien


Del VI - Saker att dricka



Del VII - Saker att äta
  • Ostmackor i mängder. (mamma, i helgen är det dags att köpa hem en prästost!)
  • Kebabpizza med vitlöksås
  • Pappas goda soppor
  • Bakad potatis på ebbas
  • Bakad potatis på Graffiti
  • Vårrullar på svenskt vis
  • Fisk och skaldjur på svenskt vis
  • Smørrebrød
  • Lakrits i mängder och
  • Gott och blandat och
  • Bilar och
  • Plopp
  • Nypotatis, det höll jag på att glömma. En massa nypotatis ska jag äta, men förmodligen inte så mycket sill
  • Smörgåstårta
  • Syster-Marias kladdkaka
  • Söndagsstek a la mamma/mormor (typ samma, mamma har väl lärt sig från mormor)
  • Pyttipanna
  • Lasagne på Äntligen Hemma-festen

sommarlov eller vinterlov?

Sen klockan halv tolv har jag lov. Jag kallar det ju gärna sommarlov, men egentligen är det ju knappast sommar här. Men eftersom jag ska spendera större delen av lovet i Sverige och sommar så får det blir just sommarlov.

Och nu slog det mig att jag glömde skriva sista delen av Att åka till Sverige. Det får jag göra nu istället.

.

Det ösregnar.

Kort hår baby!

Imorgon ungefär klockan tolv kommer jag att må mycket bättre om mitt hår. Hårklippning med Daniel från Örebro yeah!


En klasskompis föreslog Victora Beckham-hår. Jag sade, nej det tror jag nog inte. Men det blir nog ungefär sådär. Mindre blont och mer lugg, och mindre spretigt.


Att ångra sig

Jag vill åka hem. Min svenska klasskompis kom inspringades i klassrummet idag och sade lite snabbt att hon skulle åka hem IDAG (sen sprang hon ut igen). FY VAD AVUNDSJUK JAG ÄR. Och fy så dum jag var som inte bokade min flygbiljettt så jag kunde åka hem till min syster Emelies student.


Det ösregnar i Sydney.


Det ösregnar i Sydney.

fast om vi är ärliga så tog det inte så lång tid förrän ledighet blev tråkigt

ok. Det tog cirka 1 timme och fyra minuter innan jag var uttråkad. inget att plugga, inget jag måste göra och därmed tycka att andra saker är mycket roligare. Nu har jag inget sådant så nu går jag och tittar på under solen istället.

Min jobbintervju gick förövrigt rätt ok, men jag tvivlar på att jag får jobbet.

slut på det tråkiga

Nu har jag skickat iväg min sista uppsats för proofreading och sådant där. Väntar spänt på resultatet för jag är rätt nöjd faktiskt. Sen ska jag fixa grejerna som hon påpekar. Sen ska jag skriva ut. Sen ska jag fetslappa hela kvällen. Förutom att jag förstås ska proofreada hennes uppsats med.

Gissa vem som är nästan klar med sista uppsatsen! Jo, ni gissade rätt. Det är jag!

Jag är typ klar nu!!!!

Ska bara skriva pyttelite till, får bara plats med ca 100 ord till. Sen ska den skickas iväg för proofreading och sånt. Sen så är det en vinterledig anna ni pratar med!

Jag är skitbra. Nu ska jag klä på mig och sminka mig inför jobbintervju i eftermiddag.


enivrez-vous de vin, de poésie ou de pluggande

Idag är jag lagom hyperaktiv. Jag har druckit en stor kaffe, ätit en himla massa godis, och ovanpå det så brukar jag ofta drabbas av ett "natural high" när jag pluggar. Jag blir alltså hög på koncentration. Det är rätt spännande.



Eller så kanske det beror på att jag brukar dricka mängder med te och kaffe när pluggar. Vem vet.



Förövrigt så kan de bättre lästa av er lista ut (om jag inte bara berättar för er) att rubriken förstås kommer från Baudelaires Enivrez-vous. Slightly felciterat.

Ni kan hitta den här, och en svensk översättning här.

Jag tycker om

  • vista
  • microsoft word 2007
  • onenote 2007
  • end note
  • att jag är klar med allt förutom en uppsats och en renskrivning på hela terminen
  • att lämna in saker i tid
  • att få bra betyg
  • att läsa böcker
  • att sova
  • att själv-vakna
  • sovmorgon
  • att jag har hyggligt bra minne
  • att jag inte röker (fast jag har feströkt en del på sistone. Det ska jag sluta upp med)
  • sverige
  • australien
  • att australien har fint väder nästan jämt
  • att sitta i gången på långa flygresor. fast det låter ju som om jag gillar långa flygresor och det gör jag inte.
  • god ost
  • att vara lagom varm
  • att jag är klar med första terminen om ca två dagar
  • att csn finns
  • internet

Jag tycker också om:
  • Mina röda raggsockar som mamma stickade till mig för typ två år sen
  • värmande te
  • min röda delldator
  • mitt universitet. det är fint

Jag tycker inte om


  • att frysa
  • grön paprika
  • laktosintolerans
  • mörker
  • att skriva uppsatser om saker som man bara skriver för att man måste
  • att jag saknar självdiciplin
  • att bli lurad
  • att jag är rätt lättlurad för det mesta
  • att jag åker två busshållplatser för mycket för att åka på det billigare busskortet och därför känner mig skyldig varje gång jag gör just det.
  • att frysa
  • att min datorn väger jättemycket
  • att jag inte pluggar så bra hemma
  • vanlig mjölk i min soja-cappuchino (idag igen)
  • att man inte kan klistra in saker på normalt sätt i bloggverktyget
  • att vista gör att vissa program inte fungerar ordentligt

oh jag känner mig tråkig

idag regnar det och jag har tre dagar kvar. Eller två rättare sagt för jag måste ju inte plugga på onsdag, bara lämna in.

Sen är det snart klart alltihopa. Oh, så jag längtar efter att komma hem till Sverige. Jag hoppas på fint väder iallafall en vecka för det tycker jag att jag borde få.

Annars regnar det här. Och idag när jag vaknade var det förfarande mörkt! Strax innan sju! burr. Tur att jag missar de absolut mörkaste vekcorna på året. Och får vara i Sverige då.

Fy vad tråkigt jag har skrivit på sistone. Jag får en massa idéer som jag glömmer skriva ner och så blir det sådana här tråkiga "och jag pluggar hela tiden" inlägg.

Imorgon ska jag på jobbintervju.

RSS 2.0