Klick och Klack på äventyr

Anna ligger och sover och natten är tyst förutom ljud från bilar på gatan utanför. Hade hon varit vaken hade hon kunnat höra den svaga dunsen från Klick när hon hoppar ner från skolådan och landar på mattan nedanför.
-   Kom och ta mig Klack, om du vågar!
    Klick är en ung sko, en överraskning i färg och form är tillsammans med Klack de två stoltheterna i Annas skosamling. I natt leker de kurragömma i lägenheten. Klack kastar sig över kanten till den nedersta garderobshyllan och tittar efter Klick som redan hunnit ut i köket. På tysta tår smyger han sig efter henne. Mitt emot Klick är kylskåpet med en massa magneter som håller fast bilder, och annonser från indiska och thailändska restauranger.
? Där är du! ropar Klack och hoppar upp till Klick.
? Titta på bilderna! Det måste vara Annas systrar.
? En, två, tre. Tänk att vara fyra systrar i en familj. Jag är glad att vi bara är två.
? Det är ju inte samma sak när man är människa, svarar Klick. De har inga fötter att passa till. Nu är det din tur!         Ner hoppar Klack och skyndar sig bort mot bokhyllan. Han tänker gömma sig bredvid böckerna och se vilka nya berättelser de har att dela med sig av. Han hamnar mellan Mimesis och en bok som heter Advertising. Han har träffat Mimesis förr. Han har följt med sedan Anna läste litteraturvetenskap i Lund och har sett Klack växa upp. Advertising är ny och pratar ett språk Klack inte förstår. Det Svensk-Engelska lexikonet på hyllan nedanför berättar för honom att det är en bok Anna behöver till sin nya kurs. Reklam betyder det. Hon lär sig om reklambranschen på dagarna när huset sover.
? Varför pratar han inte svenska?
? Jag har ju berättat att vi är i Australien Klack, svarar Klick som nyss hoppat upp bland böckerna. Titta ut genom fönstret, det är Sydney du ser där ute. Och här borta är Anna. De tar sats och hoppar långt men landar mjukt i sängen. De kryper in under täcket och hittar en fot. De försöker klä foten men den är för stor.
? Det kan inte vara Anna. Det är Lucas, hennes sambo, säger Klick.
? Här är hon! Klack hoppar upp på den vänstra foten och känner sig hel och lycklig. Bredvid ligger Klick och myser.     Innan solen stiger upp tar de sig tillbaka till garderoben, trötta men lyckliga efter en händelserik natt.

Kommentarer
Postat av: Emelie

jag saknar dig, puss.

2007-09-26 @ 17:34:15
Postat av: Anna

Jag saknar dig också söta syster!

2007-09-27 @ 11:02:09
URL: http://option.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0